Cum alegi cămașa potrivită – între elegant și sport

academia barbatilor

Diferenţa la bărbați între elegant şi clasic stă în mai mult decât lungimea mânecii şi numărul de nasturi pe care îl are cămaşa ta favorită. Dacă eşti pus în situaţia să alegi, trebuie să ştii ce le face speciale pe fiecare în parte.

cum-alegi-camasa-potrivita-elegant-sport-2

În general, o cămaşă elegantă/clasică este în culori mai sobre, uni, fără imprimeuri exagerate şi are un guler mai tare, pentru că, în general, o porţi în ţinute formale şi trebuie să o asortezi uşor. De partea cealaltă, o cămaşă sport poate fi şi în culori tari, poate avea imprimeuri,  buzunare, aplicaţii, gulere cu nasturi, gulere mai puţin rigide.

cum-alegi-camasa-potrivita-elegant-sport-3

O altă diferentă, la care poate nu te-ai gândit până acum ca bărbat, este felul în care este trecută marimea pe cele două tipuri de cămăşi. Pe cea elegantă vei găsi mărimea în cifre, cu dimesiunile pentru gât şi lungimea mânecii trecute pe etichetă. Pe cea sport vei găsi trecute mărimile S, M, L, XL.

cum-alegi-camasa-potrivita-elegant-sport-4

Materialul din care sunt croite ar trebui să îţi spună multe despre stilul cămăşii pe care vrei să o cumperi. O cămaşă elegantă este făcută din materiale cu ţesătură fină.  O cămaşă sport poate fi şi din in, flanel şi alte materiale a căror ţesătură nu este neapărat fină.

cum-alegi-camasa-potrivita-elegant-sport-5

Lungimea unei cămăşi ar trebui să fie, însă, indiciul principal despre destinaţia ei: ţinută elegantă vs ţinută sport. O cămaşă elegantă este mai lungă, pentru că întotdeauna se poartă în pantaloni, în timp ce o cămaşă sport se poartă liberă peste pantaloni şi, de aceea, va fi mai scurtă.

cum-alegi-camasa-potrivita-elegant-sport-6

Indiferent de model, alege cămăşi care să se potrivească staturii tale. Nu purta cămăşi prea largi sau prea strâmte. Ai răbdare şi probează până o găsesţi pe cea care îţi vine bine!