Cum cumperi haine inteligent din magazin și salvezi bani

academia barbatilor

Stilul este uneori o chestie dificil de gestionat pentru bărbaţi. Şi devine mai complicat atunci când vrei să cumperi haine noi din magazin sau să îţi schimbi garderoba. Uităm mai mereu ce mărime ni se potriveşte la pantaloni şi nu prea ştim cum ar trebui să se potrivească ţinutele.

Uneori hainele pe care le cumpărăm din magazin îşi găsesc sfârşitul într-un dulap, fără să fie câtuşi de puţin puse în valoare. Pe scurt shopping-ul poate deveni un proces confuz şi presărat cu mici frustrări. Dar chiar nu trebuie să fie aşa! Ce s-ar întâmpla dacă ţi-am spune că există o modalitate mai uşoară şi a simplifică stilul vestimentar pe care îl ai în prezent? Trebuie să ţii cont doar de trei reguli de bază, apoi vei vedea clar ce şi cum trebuie să cumperi și să porți. Şi, evident, vei ieşi în lume cu mai multă încredere în modul în care arăţi.

cum-sa-cumperi-haine-magazin-salveaza-bani-2

Cel mai pragmatic mod în care poţi să îţi alegi hainele potrivite e supra-numit de specialiştii fashion “Style Pyramid”. În fapt e foarte simplu, imaginează-ţi trei criterii majore după care merită să îţi cumperi ţinutele: Fit (să îţi vină bine), Fabric (să fie croite din materiale bune) şi Style (să emane stil). E indicat să nu achiziţionezi un articol vestimentar care nu îndeplineşte cele trei criterii simultan.

Aşadar, iată de ce anume merită să ţii cont pentru alegeri vestimentare inspirate:

1. Fit (să îţi vină bine) se află în vârful piramidei. Practic de aici porneşte totul. Dacă un articol vestimentar nu ţi se potriveşte, niciuna dintre celelalte caracteristici nu mai contează. Fie că vorbim despre un tricou Polo sau o cămaşă slim fit ori o pereche de pantaloni Chinos, potrivirea e primul criteriu pe care trebuie să îl ai în minte când îţi achiziţionezi noi articole vestimentare.

2. Fabric (ţesătură) e a două pe lista. Practic, ţesătură este cheia în determinarea calităţii unei piese vestimentare. Dacă nu eşti mulţumit de materialul din care este confecţionată o cămaşă, nu vei fi pe deplin mulţumit de produsul finit (fie că îţi faci haine la comandă sau le cumperi gata făcute dintr-un magazin online de haine pentru bărbaţi). Evident, poţi avea mai multe grade de calitate în privinţa hainelor masculine şi, asemenea criteriului “fit”, ţesătură este un alt aspect esenţial.

3. Stilul este pur şi simplu despre înclinaţia ta către modă masculină şi imaginea pe care vrei să o afişezi. Dacă e vorba despre ceva ce ţi se potriveşte şi are o textura corespunzătoare, dar nu îţi conferă apariţia pe care ţi-o doreşti, atunci trebuie să fii conştient că poate nu e o achiziţie chiar aşa de bună. Deci reorientează-te!

cum-sa-cumperi-haine-magazin-salveaza-bani-3

Acestea fiind spuse, vei vedea cât de uşoare sunt deciziile vestimentare dacă ţii cont de sfatul specialiştilor fashion. Dacă ceva nu ţi se potriveşte, opreşte-te: nici nu merită să mergi mai departe. Dar, dacă ceva îţi vine că “turnat”, are o textura bună şi, în acelaşi timp, articolul vestimentar îţi imprimă imaginea pe care vrei să o afişezi în lume, atunci e cazul să achiziţionezi acea piesă. Deci, când cele trei criterii se intersectează este timpul să treci la cumpărături.

Sursa: don-men.com