Cum deosebești parfumurile de vară de cele de iarnă

academia barbatilor

, Grooming

Parfumul este esențial în ținuta unui gentleman, este accesoriul care completează personalitatea și atrage atenția într-un mod plăcut sau neplăcut. De aceea, alegerea sa depinde, pe lângă componenta personală, de sezonul în care ne aflăm. Află cum să-ți alegi parfumul potrivit. Pentru că vrei să miroși proaspăt în anotimpul cald și intens în anotimpul rece, parfumierii au creat infinite combinații olfactive care se pliază pe fiecare sezon. Trebuie doar să știi cum să deosebești parfumurile de vară de cele de iarnă și să faci alegerea corectă.

Parfumurile de iarnă

Pentru sezonul rece, aromele tind să fie mai grele, dense, cu note calde de tutun, piele, lemn de santal, vanilie, ciocolată, oud. Acestea sunt note puternice, care rezistă mult și pe care le putem purta la ținutele stratificate din timpul iernii fără a le atenua intensitatea. Dar acestea nu pot fi purtate vara pentru că își vor modifica mirosul în mod neplăcut pe o piele supra-încălzită de  temperaturile ridicate.

În al doilea rând, aceste esențe dulci pot îmbunătăți starea de spirit, inducând un sentiment de fericire. Pentru că iarna este un sezon al culorilor închise și al melancoliei, parfumul este menit să echilibreze emoțiile.

De asemenea, modul în care un parfum aderă la fiecare PH al pielii este esențial în alegerea celui potrivit. Acest lucru depinde, evident, și de temperaturile de afară, de gradul de umiditate. De aceea, primăvara trebuie să reevaluăm colecția de parfumuri și să trecem la cele potrivite pentru sezonul cald.

cum deosebești parfumurile de vară de cele de iarnă

Sursa foto: Pinterest

Parfumurile de vară

Odată cu creșterea temperaturilor, este momentul să investim în esențe mai ușoare, mai proaspete, cu note oceanice, de citrice sau vetiver. Căldura din zilele de vară ne face să transpirăm mai mult și în același timp poate face ca un parfum să se evapore mult mai repede. De aceea avem nevoie de arome care se mențin fresh precum lămâie, căpșuni, cocos, ananas sau iasomie. De asemenea, aceste parfumuri sunt lejere, potrivite ținutelor ușoare din timpul verii și ne dau acel sentiment de relaxare.

cum deosebești parfumurile de vară de cele de iarnă

Sursa foto: Pinterest

Astfel, luând în considerare aceste criterii și adaptându-le la gustul tău pentru o anumită grupă de esențe, îți poți completa colecția de parfumuri pentru sezonul următor.

Sursa main foto: standard.co.uk

Citește și 6 parfumuri proaspete cu care să te bucuri de primăvară