Cum ne îngrijim pielea pe timpul iernii

academia barbatilor

Pe lângă beneficiile cu care iarna vine la pachet (sporturile de iarnă, vinul fiert în faţa şemineului), trebuie să ne confruntăm şi cu câteva aspecte neplăcute: temperaturile tot mai scăzute, vântul rece, dar şi aerul uscat din casă îţi vor usca pielea. Din fericire, câţiva paşi simpli pot menţine starea de sănătate a pielii pe durata iernii.

• Cel mai important este să ne hidratăm: aerul rece conţine puţină umezeală, astfel pielea feţei se va usca şi va crăpa mai repede. Hidratează-te la fel ca pe timpul verii şi ia în calcul achiziţionarea unui umidificator pentru a înlocui umiditatea în aerul din casă.

• Un duş sau o baie fierbinte pot fi tentante pe timpul iernii, dar limitează-te la a face doar un duş călduţ, întrucât apa fierbinte se evaporă repede şi va deshidrata pielea.

• Evită să foloseşti săpunul atunci când te speli pe faţă. Foloseşte în schimb produse care conţin ingrediente ca aloe şi glicerina care te vor ajuta să îţi hidratezi pielea.

• Protejează-ţi pielea de frig şi vânt îmbrăcându-te corespunzător şi nu uita să foloseşti şi un balsam de buze pentru a evita crăparea lor.

• Dacă aveţi picioarele uscate, folosiţi o cremă hidratantă, apoi încălţaţi o pereche de şosete de bumbac pe timpul nopţii, astfel porii pielii vor absorbi crema mai bine.

• Şi ca o ultimă recomandare, evitaţi folosirea excesivă a gelurilor şi a şerveţelelor antibacteriene, întrucât acestea conţin alcool care privează pielea de umiditate.