Vara aceasta, foloseşte imprimeurile în avantajul tău

academia barbatilor

Atunci când îţi propui să achiziţionezi câteva piese de rezistenţă pentru sezonul cald, probabil te gândeşti să abordezi imprimeurile colorate, de vară. De altfel, stiliştii recomandă cât mai multe elemente divers colorate în garderoba de vacanță.

Deşi timpul liber de care dispui în vacanţă îţi permite să îmbraci chiar şi cele mai excentrice combinaţii, pentru a purta corect imprimeuri, trebuie să respecţi câteva reguli.

Pune în valoare imprimeul cămăşii tale

Dacă ai achiziţionat o cămaşă cu print bogat, o vei pune foarte bine în valoare alături de un costum dintr-o ţesătură uşoară, într-o singură culoare, de preferat gri, bej sau albastru. Dacă pantalonii de costum îţi ating glezna, îţi recomandăm o pereche de mocasini pentru un look complet şi foarte actual.

TIP: Pentru un stil mai casual, poţi păstra mocasinii, schimbând costumul cu o pereche de chinos sau jeans.

Sursa foto: poggianti.it

Poartă pantaloni imprimaţi și fă un pas în fața tuturor

Dacă preferi să nu te avânţi în jungla culorilor, o pereche de pantaloni de inspiraţie marinărească, în dungi sau cu imprimeu mărunt ar putea fi alegerea potrivită. Combină-i cu o cămaşă sau un tricou uni şi o pereche de boat-shoes pentru a obţine o ţinută corectă. În funcţie de perioada zilei şi activităţile pe care ţi le propui, poţi alege ţesătura, între in, bumbac, mătase sau oricare altă fibră naturală.

 

SURSA: www.fashionbeans.com

SURSA: www.fashionbeans.com

TIP: Nu uita, e important să porţi ţesături naturale pe perioada verii- te vor ajuta să faci faţă căldurilor şi vor păstra prospeţimea şi sănătatea pielii.

Dacă te consideri pregătit pentru mai mult, poţi opta pentru imprimeuri geometrice sau chiar florale. Îmblânzeşte-le cu o cămaşă sau un tricou în nuanţe neutre. Pentru această vară, îţi recomandăm să porţi mult alb combinat cu imprimeuri statement.

SURSA: www.zara.com

SURSA: www.zara.com

Despre short-ul de baie colorat, am scris aici. 

Adaugă un “final touch” ca o explozie de culoare

Se spune că pantofii coloraţi sunt doar pentru fashion victims. Parţial adevărat. În realitate, trebuie să iubeşti detaliile, să ai un numar considerabil de pantofi în garderobă (pentru a nu-i purta zi de zi pe aceiaşi)  şi să fii pregătit pentru a face faţă privirilor.

mocasini colorati

Sursa foto: Pinterest

TIP: Fie că alegi un model brogue, mocasini sau chiar o pereche de sneakers în ediţie limitată, efectul stilistic va fi maxim dacă îi vei combina cu o ţinută cât mai simplă, compusă din maxim 2-3 culori.

Pentru începători

“Culorile tari şi imprimeurile extravagante sunt doar pentru celebrităţi”. Nu te putem contrazice, deşi ţi-am oferit mai sus câteva prouneri cu care vei merge la sigur. Dacă nu îţi poţi asuma o anumită ţinută, dacă nu te simţi confortabil în ea, mai bine nu o porţi.

Însă dacă vrei să începi de undeva, îţi recomandăm să optezi pentru accesorii colorate. O eşarfă ar putea înviora o ţinută smart-casual, o batistă sau o pereche de şosete te-ar putea ajuta să readuci la viaţă un costum business de care te-ai plictisit, iar un papion, o cravată sau un ascot vor fi elementul de maxim interes în ţinuta ta de seară.

 

Sursa foto: Pinterest

Chiar şi aici trebuie să ai mare grijă cum combini aceste elemente.

TIP: De exemplu, în alegerea cravatei, ar trebui să ţii cont de câteva reguli de bază, dintre care:

  1. Culorile acesteia trebuie să fie mai închise decât cele ale cămăşii.
  2. Evită să asortezi dungi cu carouri. În schimb, unui sacou în carouri i se va potrivi de minune o cravată cu buline discrete.
  3. Dacă mizezi pe suprapunerea dungilor de pe cămaşă cu cele ale cravatei, aceasta din urmă trebuie să aibă un imprimeu mai accentat, dungi mai mari.
  4. Evită să alături două imprimeuri foarte bogate. Efectul va fi deranjant.

Sursa foto: Pinterest

Pour les connaisseurs

În vara 2018, catwalk-urile abundă costume de mătase, fără construcţie internă şi fără întărituri, ultra-colorate şi extravagante, cu aspect de pijama. Se poartă foarte mult sezonul acesta, mai ales la evenimente de seara, şi pot fi combinate cu o pereche de loafers de catifea.

Însă condiţia principală este de a-ţi asuma o astfel de ţinută. Dacă nu vei aborda o atitudine nonşalantă, în ton cu vestimentaţia, dacă nu te ajută forma fizică, probabil te vei stârni zâmbete. Şi nu de apreciere.

Sursa foto: D&G