Cum să abordezi cămașa fără guler

academia barbatilor

O alternativă mai casual și mai modernă la cămașa formală tradițională, cămașa fără guler este tot mai des întâlnită în moda de stradă…și nu numai. Mulți bărbați o folosesc chiar și la ținuta de birou. Deși ai putea crede că este un model nou venit în stilul masculin, de fapt cămașa fără guler este o opțiune vestimentară de zeci de ani care și-a găsit locul înapoi în rafturile magazinelor pentru a înlocui cămașa casual tradițională sau pe cea formală, în sezonul cald.

Cămașa fără guler vine în mai multe variante, cele mai populare fiind cele cu guler tip bandă și cele cu guler mandarin. Gulerul bandă este simplu și stă drept, fără a se plia spre exterior iar gulerul mandarin este similar gulerului tip bandă dar are extensie de material deasupra ultimului nasture și stă în jurul gâtului însă capetele nu se întâlnesc complet, lăsând un spațiu liber în zona de încheiere a nasturilor.

Cum să porți cămașa fără guler

O alternativă ideală pentru cămașa clasică sau tricou, cămașa fără guler poate fi implicată în diverse scenarii vestimentare aflate la extreme – casual sau formal, în egală măsură.

cămașa formală
Sursa foto: Scotch and Soda

În stilul casual

Cel mai ușor este să porți cămașa fără guler în ținute casual pentru care au fost concepute inițial. Lasă cămașa descheiată la primii doi nasturi și combină cu un cardigan, pantaloni chino suflecați deasupra gleznei și pantofi derby. Poți adăuga o pălărie pentru un aer dandy-ish.

cămașa fără guler
Sursa foto: Pinterest

În ținute formale

Au apus zilele în care această cămașă care nu îți permite să porți cravată era considerată o variantă nepotrivită pentru birou. Combină o cămașă fără guler scrobită și încheiată complet cu un blazer și pantofi double monk strap. Vei obține o ținută pentru birou cu aer fresh și vei deveni o sursă de inspirație pentru colegii tăi.

cămașa formală
Sursa foto: H&M