Cum să abordezi ținutele de inspirație nautică în acest sezon

academia barbatilor

Vestimentația este unul dintre primele aspecte care se adaptează la sezon iar ținutele de inspirație nautică sunt, categoric, favorite în anotimpul cald. Trendul nautical este extrem de permisiv în stiluri, este disponibil în combinații diferite și abordări complexe iar anul acesta revine în abordări creative. De la ținute casual simple la outfituri cu aer preppy, asocierile de tip nautical au acel ceva care inspiră stil, indiferent de piesele pe care le folosești pentru a le obține. Iată câteva idei de ținute pe care le poți încerca în această vară.

Ținute de inspirație nautică evidențiate prin imprimeuri

Nu doar dungile te duc cu gândul la tema nautică, ci, în acest sezon, mai ales imprimeurile cu simboluri ale temei menționate. Combină o cămașă imprimată cu ambarcațiuni cu o pereche de chinos indigo și adaugă chuncky trainers pentru a da originalitate ținutei. Dacă vrei să mergi mai mult spre zona casual, poartă un tricou cu imprimeu marin sau logo-uri care evidențiază trendul nautical și combină-l cu chinos scurți și espadrile albe, bleumarin sau cu dungi.

Sursa foto: Reserved

O nouă abordare a dungilor

Dungile verticale în combinația alb-bleumarin sunt reprezinte pentru țintele de inspirație navy. Dacă vrei să ieși în evidență, sezonul acesta alege aceleași dungi dar în alte variante cromatice – roșu face parte din aceeași zonă nautical, galben solar, dar poți încerca în egală măsură și verde sau turcoaz. Poartă-le cu jeans albi sau chinos în nuanța untului și sneakers albi. O astfel de ținută poate fi adaptată de la zi la seară prin adăugare unui blazer bleumarin.

Sursa foto: Saint James

Cromatica clasică în noi asocieri vestimentare

Evidențiază subtil trendul nautic folosindu-te doar de culorile reprezentative. Poți obține o ținută de riviera confortabilă și cu aer rafinat folosind o cămașă albă descheiată parțial, peste care adaugi un cardigan bleumarin și combină cu pantaloni scurți gri, într-un mix cromatic elegant. Poți accentua trendul prin accesorii specifice – un ceas cu curea din pânză în dungi, brățări din textil și sfoară cu simboluri nautice. Completează ținuta cu o pereche de teniși bleumarin. De asemenea, poți miza pe o ținută completă din in – cămașă bleumarin, alături de pantaloni albi.

Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: Mango