Cum să adaugi culoare ținutelor simple

academia barbatilor

Atunci când vine vorba de stil, ținutele în tonuri neutre sunt cele care susțin un astfel de look. Investind în piese basic și neutre, vei putea să le combini în ținute ale căror corectitudine și rafinament nu vor fi puse la îndoială. Totuși, e vară, e soare și parcă ai vrea să ieși un pic din zona de confort stilistic și să înlocuiești ținutele terne cu unele mai atragătoare. Culorile îți dau energie și bună dispoziție, așa că e chiar indicat să afli cum să adaugi culoare ținutelor simple, păstrând, în același timp, seriozitatea. Un strop de portocaliu sau roz aprins ar schimba lucrurile în abordarea ta vestimentară. Singura regulă de care trebuie să ții cont este să te asiguri că baza ținutei este neutră și că accentele de culoare sunt discrete. Iată câteva moduri în care poți obține acest efect fără riscuri, fără investiții financiare considerabile și cu foarte puțin efort de imaginație.

Poartă șosete colorate la costum

O alegere ușoară și cu multiple opțiuni cromatice, șosetele colorate sunt și foarte apreciate de tendințele actuale. Totuși, mai ales în cazul costumului, mergi pe o doză ușoară de culoare. Nu trebuie să alegi cel mai vibrant model de șosete. Cuvintele de bază sunt “simplu” și “eficient”. Alege un imprimeu în tonuri calde sau o nuanță pastel. Pentru ținutele smart casual poți îndrăzni mai mult, cu o nunață de cărămiziu, galben sau verde tare. Află cum să porți șosete colorate la orice ținută.

Sursa foto: Pinterest

Folosește o curea colorată

Cureaua este un accent de culoare evident. Ai la dispoziție nenumărate opțiuni de modele, materiale și catarame. Poți alege curelele din material textil în culori tari sau cu imprimeuri colorate, pentru ținutele casual. De fapt, în zonele casual și smart casual poți experimenta cel mai mult cu curele colorate. În ținutele office, acestea nu au ce căuta.

Sursa foto: Pinterest

Cum să adaugi culoare ținutei cu brățări colorate sau ceasuri

Brățările și ceasurile adaugă culoare ținutei într-un mod subtil. Deși sunt la vedere, sunt accesorii la o scală redusă față de restul pieselor vestimentare. Poți folosi brățările din material textil în culori, mai ales în ținutele estivale, de vacanță. Un ceas într-o culoare tare sau cu o curea colorată poate fi integrat într-o ținută smart casual cu jeans și tricou polo sau chinos și blazer. Află cum să-ți asortezi ceasul cu hainele.

Sursa foto: Pinterest

Dacă ești suficient de îndrăzneț, poartă pantofi colorați

Pantofii colorați nu sunt o alegere ușoară pentru oricine, însă dacă nu vrei să depășești bariera siguranței stilistice alege modele cu nuanțe cuminți sau cu o patină specială. Dacă totuși ți-e teamă să mergi până la capăt, o poți lua pas cu pas, adaugând, inițial, doar șireturi colorate pantofilor tăi brogue clasici.

Sursa foto: Pinterest

Accesorii adăugate

Există și posibilitatea să prinzi culoare cu accesorii alăturate ținutei precum o geantă, un portofel, un breloc în nuanțe care ies în evidență. Pentru ținuta de călătorie poți opta pentru un troler într-o culoare aprinsă sau cu un imprimeu interesant. Află cum să te îmbraci cu stil atunci când călătorești.

Sursa foto: Pinterest