Cum să adaugi personalitate ținutei de birou? 5 accesorii pentru costumul business

academia barbatilor

Purtarea repetitivă a costumului la birou poate deveni plictisitoare, însă, din fericire, există câteva accesorii pentru costumul business care îi pot adăuga personalitate și culoare, transformând întregul ansamblu într-o declarație de stil.

O batistă de buzunar cu imprimeu interesant

Într-un articol anterior vorbeam despre batista de buzunar și despre felul în care aceasta poate fi asortată cu cravata. Pentru a da o vibrație pozitivă ținutei de birou, alege o batistă de buzunar cu un imprimeu sau într-o nuanță intensă. Ai grijă ca cromatica acesteia să complimenteze cravata, fără să fie identică cu aceasta. Imprimeurile îndrăznețe dintr-un mix de nuanțe și culorile aprinse sunt ideale mai ales alături de o cravată neutră sau la o ținută fără cravată. Dacă nu îți plac culorile aprinse, te poți juca cu batista de buzunar obișnuită împăturind-o diferit, pentru a atrage atenția prin stil și nu prin culoare. Învață câteva tehnici de împăturire a batistei de buzunar care te vor scoate din impas.

accesorii pentru costumul business
Sursa foto: Pinterest

Un ac de cravată cu design unic

Acul de cravată nu mai este un accesoriu strict formal. Astăzi, poți găsi modele cu design interesant care pot adăuga stil, culoare sau chiar un aer amuzant cravatei și personalitate întregii ținute.

accesorii pentru costumul business
Sursa foto: Pinterest

O eșarfă potrivită sezonului

O eșarfă reprezintă atât un accesoriu rafinat pentru costumul tău business cât și un mod elegant prin care îți poți asigura confortul termic în lunile reci. Experimentează cu diferite moduri de legare a eșarfei pentru a-ți afișa creativitatea și stilul. Iarna optează pentru variante din cașmir, iar primăvara și vara alege eșarfe din țesături mai subțiri care pot chiar înlocui cravata.

accesorii pentru costumul business
Sursa foto: Pinterest

Înlocuiește cureaua cu bretele cu diverse imprimeuri

Bretelele vor da ținutei de birou un aer interesant și unicitate. Alege modele în culori tari sau cu imprimeuri grafice care diminuează formalitatea costumului. Combină și potrivește creativ și vei obține o ținută cu atitudine. Află cum să porți corect bretelele.

accesorii pentru costumul business
Sursa foto: Pinterest

Șosete colorate

Deoarece costumele business vin în culori neutre sau nuanțe sobre, adaugă puțină culoare ținutei cu șosete în tonuri aprinse sau cu imprimeuri coloarte. Acesta este un mod subtil de a revitaliza ținuta de birou. Șosetele colorate nu vor ieși în evidență foarte mult, însă vor adăuga acel accent de culoare care va atrage atenția. Află cum să porți șosetele colorate la orice ținută.

accesorii pentru costumul business
Sursa foto: Pinterest

Regula esențială în accesorizarea costumului business este să nu combini prea multe piese colorate în aceeași ținută. De exemplu, dacă porți cravata și batista de buzunar în nuanțe tari, alege șosete în culori neutre sau invers. Nu uita, constrastele de atrag și se echilibrează reciproc.