Cum să adaugi un plus de stil ținutelor casual

academia barbatilor

Rigorile vestimentare aproape au dispărut din domeniile în care au fost inventate, stilurile sunt tot mai variate iar piesele vestimentare pe care le porți zi de zi, abordate corect, te pot însoți în diverse situații. De obicei, un jeans și un tricou basic sau o pereche de chinos și o cămașă alcătuiesc ținute casual decente, care nu ies cu nimic în evidență. Însă cu puțin efort de imaginație și câteva sfaturi de la stiliști, poți învăța cum să adaugi un plus de stil ținutelor casual.

Mizează pe straturi

Ținutele stratificate atrag întotdeauna atenția pentru complexitatea lor. Problema unor ținute casual cu jeans și tricou sau chinos și cămașă este că sunt atât de simple încât nu ies în evidență. Un strat, două sau trei adăugate pot schimba radical situația. Un blazer, un cardigan, o eșarfă, chiar și o geantă mesager reprezintă straturi care vor scoate ținuta din anonimat. Evident, nu folosite toate odată. Adaugă un blazer navy clasic sau o jachetă din denim, în funcție de efectul pe care vrei să îl obții. Și continuă cu accesorii care te reprezintă. Cu o astfel de abordare, mai mult decât stil, vei obține și beneficii practice. Straturile sunt ideale în sezoanele de tranziție când pot fi adăugate sau eliminate în funcție de vreme.

cum să adaugi un plus de stil ținutelor casual
Sursa foto: Mango

Cum să adaugi un plus de stil ținutelor casual cu ajutorul accentelor

Accentele sunt cele care îți fac ținuta remarcată și păstrată în memoria celor care te observă. Accentele pot transforma o “uniformă” urbană într-o ținută unică. Dar la ce ne referim atunci când vorbim despre accente? Mai exact, la acele piese care nu domină ținuta prin dimensiuni dar o susțin prin personalitate. De exemplu, pantofii. Renunță la clasicii oxforzi maro în favoarea unor pantofi din pânză în culori tari sau a unor mocasini cu accesorii metalice. Cureaua – înlocuiește modelul simplu din piele neagră cu o variantă colorată. Poartă bijuterii deosebite sau un ceas cu design special. Într-adevăr, accentele fac diferența, dar folosite cu moderație.

cum să adaugi un plus de stil ținutelor casual
Sursa foto: Zara

Ajustează măsurile

De-a lungul timpului am tot amintit de importanța măsurilor corecte ale pieselor vestimentare pentru look-ul final. Ei bine, aceleași reguli se aplică și în cazul ținutelor casual. Acestea nu trebuie să fie largi, cu aspect indiferent, nestudiat. Din contră, hainele casual care vin perfect pe trup se transformă în piese smart. De exemplu, pantalonii trebuie să se odihnească pe suprafața pantofilor nu doar în cazul ținutelor business, ci și în moda casual. De asemenea, coriala trebuie să fie slim fit, cu adaos de confort dar niciodată baggy. Cămășile trebuie să vină perfect pe trup, nicidecum să fie largi sau purtate afară din pantaloni. Dacă ai găsit piesele ideale dar nu îți vin perfect, fă o vizită la croitor și ajustează-le astfel încât să pară că au fost făcute special pentru tine.

cum să adaugi un plus de stil ținutelor casual
Sursa foto: Zara

Experimentează cu stilurile

O ținută complexă este o ținută care afișează varietate. Poartă cămăși cu jachete sport sau o piesă neobișnuită pe sub un sacou, precum un tricou cu mânecă lungă în locul unei cămăși, înlocuiește cardiganul cu un blazer și așa mai departe. Nu te sfii să încerci piese despre care nu credeai că te reprezintă. Vei fi surprins să vezi cât de mult îți schimbă look-ul. Fii creativ, combină diferit și îndrăznește să ieși în evidență printr-un stil casual unic.

cum să adaugi un plus de stil ținutelor casual
Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: Simon Carter