Cum să alegeţi fularul potrivit

academia barbatilor

Odată cu scăderea temperaturilor, a venit timpul să scoatem la înaintare accesoriile care ne vor completa ţinuta pe durata iernii. Dintre acestea, fularul nu are doar un rol estetic, ci şi unul practic, de aceea atunci când alegem un fular trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi.

  •  Materialul

Prima regulă: indiferent de ţinuta la care veţi asorta fularul, acesta trebuie să fie de calitate si de preferinţă, din materiale naturale. Desigur, putem alege un fular în compozţia căruia intră şi fibre sintetice şi care va arăta la fel de bine ca şi un fular care conţine doar fibre naturale, însă diferenţa se va simţi la purtat. Pielea de pe gât este foarte sensibilă, iar fibrele sintetice crează o senzaţie de disconfort, care poate duce la apariţia unor iritaţii pe zona respectivă, de aceea cel mai bine este să alegeţi un fular din fibre naturale.

  •  Culoarea

Pentru o ţinută office alegeţi un fular de culoare gri sau albastru închis, fără desene sau alte imprimeuri sau puteţi opta pentru un fular din caşmir, in carouri gri-albastre, în timp ce stilul casual este mult mai permisiv. Puteţi alege un fular de un albastru intens, mov, sau puteţi experimenta diferite culori, având grijă doar să evitaţi culorile foarte vii.

Specialiştii în domeniu nu recomandă însă culoarea neagră: aceasta închide tenul la culoare şi îmbătrâneşte. 

  •  Stilul

În momentul în care doriţi să vă alegeţi un fular, trebuie să ştiţi la ce ţinute îl veţi asorta, ca să puteţi determina materialul acestuia. Dacă veţi purta fularul la o ţinută office, cu un palton clasic, atunci alegerea cea mai potrivită este fularul din mătase. Pentru ieşirile de week-end, mai puţin protocolare, puteţi opta pentru pentru un fular mai voluminos, în timp ce fularul din caşmir este universal şi se potriveşte atât unei ţinute business, cât şi stilului casual.

Atunci când vreţi să achiziţionaşi un fular, încercaţi să purtaţi hainele la care veţi asorta fularul, astfel puteţi vedea ce fular se potriveşte cel mai bine stilului dvs. De asemenea, trebuie să aveţi în vedere ca modelul ales să se armonizeze cu întreaga ţinută, precum şi cu aspectul dvs.exterior (culoarea ochilor, a părului etc), deoarece fularul potrivit vă va scoate în evidenţă atuurile fizice, în timp ce un model mai puţin reuşit nu doar că nu vă va face remarcat, dar poate strica întreaga ţinută.

Odată cumpărat fularul dorit, nu vă mai rămâne decât să experimentaţi diferite noduri de purtare a fularului, pentru a găsi varianta care vi se potriveşte.