Cum să alegi cravata potrivită

academia barbatilor

De-a lungul timpului te-am învățat cum să potrivești cravata cu batista de buzunar, cum să porți cravata din mătase sau cum să o asortezi la cămașă, însă nu ți-am indicat cum să alegi cravata potrivită pentru ca lățimea sa să complimenteze forma corpului tău sau să nu facă notă discordantă cu reverele.

Lățimea corectă a cravatei sau, mai bine zis, cea care te plasează într-o zonă stilistică sigură se încadrează undeva între 5,7 și 8,2 cm. Orice deviație în plus sau în minus de la aceste dimensiuni te pot face să arăți ca un personaj din trecut…sau din viitor.

cum să alegi cravata
Sursa foto: Pinterest

Totuși, atunci când alegi cravata, este important să ții cont nu doar de elementul de asortare cromatică ci și de forma corpului tău. Da, ai înțeles bine! O cravată prea lată sau prea îngustă poate crea un dezastru vestimentar dacă nu se încadrează în dimensiunile acceptate de corpul tău. Hai să luăm câteva exemple!

Cum să alegi cravata în funcție de forma corpului

Pentru bărbații slabi, lățimea potrivită este între 5,7 și 7 cm. În general, bărbații cu trunchiul îngust au nevoie de cravate înguste. Imaginează-ți că o cravată lată va părea și mai lată pe un astfel de corp. Alege întotdeauna variantele slim! Dacă ai curaj poți alege o cravată chiar și mai îngustă, de 5 cm, care va da un aer retro ținutei sau te va duce către stilul hipster, în funcție de celelalte elemente vestimentare alături de care o plasezi.

cum să alegi cravata
Sursa foto: Pinterest

Pentru bărbații cu constituție atletică, lățimea cravatei trebuie să se încadreze între 5,7 și 8,2 cm, însă forma corpului tău perfect îți permite să porți aproape orice. Trebuie să știi doar că modelele late au un aspect clasic, ceva mai conservator, în timp ce cele înguste au un aer tineresc, modern.

cum să alegi cravata
Sursa foto: Pinterest

Pentru bărbații robuști, cravata trebuie să aibă între 6,9 și 8,2 cm lățime. În mod firesc, bărbații cu pieptul lat au nevoie de cravate late. O cravată slim va arăta comic sau chiar se va pierde pe un trunchi generos. Poți merge chiar până la o lățime de aproape 9 cm, însă mai mult de ar fi prea riscant. Ar părea că ai găsit-o în garderoba abandonată a bunicului.

Însă adaptarea cravatei la forma corpului nu este singura regulă de bază în alegerea cravatei. Trebuie să ții cont, în același timp, și de lățimea reverelor sacoului.

Cum să alegi cravata pentru a se potrivi cu reverele sacoului

Întotdeauna trebuie să alegi o cravată adaptată dimensiunilor reverelor. Să porți o cravată lată la sacou cu revere înguste sau o cravată îngustă alături de revere late este o greșeală de stil care te poate costa imagine. De asemenea, nu purta niciodată o cravată îngustă la un sacou la două rânduri de nasturi.

cum să alegi cravata
Sursa foto: Pinterest

Lățimea pe care o alegi trebuie să te facă, în același timp, să te simți confortabil și încrezător în stilul tău. Nu ezita să măsori vizual, să combini și să ajustezi în funcție de dimensiuni și gust personal.