Cum să alegi între două propuneri foarte bune de joburi

Academia Barbatilor

Imaginează-ți că ai primit două oferte de joburi. Ambele sunt ceea ce ți-ai dori, salariile sunt similare și chiar te-ai vedea ocupând la fel de bine oricare dintre cele două poziții. Ce decize iei? Și, mai ales, cum o iei? Parcă nu-ți vine să dai cu banul, așa că gândește un pic mai departe. Cum alegi între două propuneri foarte bune de joburi?

Nu te uita doar la bani și funcție

propuneri de joburiPrima tendință e să te gândești la oferta financiară, pe care s-o corelezi cu poziția ocupată. Specialiștii susțin însă că aceste două aspecte sunt mult mai puțin importante, în raport cu felul în care crezi că te vei simți acceptând jobul respectiv. Câtă vreme diferența de salariu nu e atât de mare încât să te arunce într-o zonă a taxelor care să nu-ți fie deloc pe plac, nu merită să iei în considerare acest aspect ca fiind cel care să primeze.

Important este să alegi oferta unui loc de muncă în care să știi că-ți va conveni mediul, care să te pună în valoare și în care să strălucești. Pe termen lung, dacă ai parte de un asemenea job, vor veni și alte avantaje: mai multe oportunități, mai multe posibilități de promovare, un c.v. mai bun și, la un moment dat, un salariu mai bun. De multe ori, cei care se duc orbește după bani sau funcție, ajung să fie nefericiți în carieră.

Imaginează-te în locul respectiv

În loc să-ți zboare gândurile ca păsările călătoare la vacanțe scumpe și funcții care sună bine, gândește-te ce te motivează cu adevărat într-un loc de muncă. Toată lumea își dorește să facă treabă bună la slujbă și să se simtă bine acolo. Așa că, primul pas este să privești retroactiv, la fostele locuri de muncă pe care le-ai avut, și să realizezi ce au însemnat ele pentru tine. Condiții, interacțiune cu angajații, cu colegii, sarcini etc.

Identifică, de asemenea, ce calități importante, care să te inspire, au avut foștii tăi șefi. Felul în care ți s-au delegat sarcinile. Analizează atât aspectele pozitive cât și pe cele negative, amintindu-ți atât de momentele bune cât și de cele mai puțin plăcute. Apoi proiectează totul în ofertele pe care le-ai primit și gândește-te care dintre ele s-ar plia mai bine pe ceea ce ți-ai dori să ai. Care mediu de lucru e mai potrivit pentru tine? Sigur, nu ai cum să deții toate datele, însă mergi pe intuiție, după ce ai și studiat câte ceva despre companiile sau oamenii de la care ai primit propunerile.

Caută informații din interior

Precum spuneam mai sus, documentarea inițială te poate ajuta în luarea deciziei. După ce ai primit o propunere de la un manager, întreabă-l dacă ai putea schimba două vorbe cu eventualii tăi viitori colegi. Dacă refuză, pune-ți deja un semn de întrebare. Dacă acceptă, atunci când faci cunoștință cu angajații, pune-le câteva întrebări de bază:

  • Ce le place la locul de muncă?
  • Cu ce îi motivează acest loc de muncă?
  • Dacă le-ar propune celui mai bun prieten să se angajeze aici?
  • Ce și-ar fi dorit să afle înainte de a se fi angajat aici?

Analizează modul în care-ți răspund la întrebări, fiindcă e posibil ca, uneori, să evite unele lucruri. Dacă răspunsurile sunt scurte și diplomate, e un alt semnal de alarmă. Dacă, însă, îi vezi bucuroși și fără probleme aparente, e de bine.

Gândește-te la cariera ta în ansamblu

propuneri de joburiÎnainte de a lua o decizie, ar trebui să te gândești la cariera ta în ansamblu, pe termen lung. Un fel de exercițiu, în care să-ți proiectezi imaginea peste ani, ca o persoană în vârstă care povestește nepoților despre lucrurile pe care e mândru că le-a realizat în viață. Acest experiment îți poate clarifica în bună măsură ceea ce vrei să faci în legătură cu viitoarea ta carieră și cu drumul pe care vrei s-o apuci.

Este vorba de o anume „tactilitate” în legătură cu tine însuți, care te va ajuta să pui mai bine în balanță cele două oferte și să o alegi, într-un final, pe cea care ți se potrivește mai bine, din toate punctele de vedere.

Citește și cum să devii un antreprenor de succes