Cum să arăți bine într-un costum de haine ieftin

academia barbatilor

Simplu, clasic și stilat, costumul de haine constituie elementul esențial al garderobei masculine. Tocmai de aceea, atunci când îl alegem, cu toții căutăm costumul care să arate și să ne vină perfect. Însă, nu toți ne permitem un costum bespoke sau made to measure, lucrat la detaliu și personalizat conform proporțiilor noastre. Totuși, există și costume de haine ieftine care, abordate corect și beneficiind de câteva artificii de stil, pot arăta la fel de bine ca un costum scump.

În primul rând, alege între un costum de haine negru, clasic și versatil sau unul bleumarin, care este la fel de potrivit pentru un look smart, dar mai puțin sobru decât cel negru. Ideea de bază este că ambele variante au potențialul de a arăta elegant, datorită tonurilor închise. Dacă nu îți permiți un costum din lână, alege un model cu amestec de bumbac, cu un preț ceva mai accesibil. Evită țesăturile lucioase și croielile demodate. Ca regulă de purtare, pentru un look premium, pantofii sunt foarte importanți – alege cu grijă modelul și culoarea. Și adaugă câteva accesorii, precum o batistă de buzunar și butoni, pentru a adăuga personalitate ținutei. Ca regulă de păstrare a costumului, pentru o viață lungă și un aspect impecabil, du-l la curățătorie o dată la șase luni, păstrează-l doar pe umeraș și curăță-l de scame după fiecare purtare!

Dar iată câteva reguli de urmat pentru a face un costum de haine ieftin să arate impecabil.

Un costum arată bine doar dacă este măsura potrivită

Indiferent de material, detalii sau preț, un costum care stă prea la larg sau pre strâmt pe corp te va pune într-o situație neplăcută…vestimentar și social. Ai grijă la lungimea mânecilor, la dimensiunea umerilor și la lărgimea sacoului în talie și peste bust. Acesta trebuie să îmbrace perfect trunchiul. Mânecile trebuie să fie înguste dar să îți lase, în același timp, libertate de mișcare. Pantalonii nu trebuie să fie prea largi sau prea lungi dar nici în extrema cealaltă, foarte strâmți și scurți, deasupra gleznei.

costum de haine ieftin

Sursa foto: Pinterest

Înlocuiește nasturii din plastic cu unii de calitate

Un truc ușor de executat și cu efect garantat este să înlocuiești nasturii. De obicei, costumele cu prețuri mici vin cu nasturi din plastic lucios, de proastă calitate. Mergi la croitor să ți-i înlocuiască cu unii din corn de vită sau bivol, cei mai populari nasturi folosiți la costumele de calitate.

costum de haine ieftin

Sursa foto: Pinterest

Pantalonii costumelor scumpe au, de obicei, manșetă la gleznă

Costumele cu buget redus au și o croială mai puțin complicată, implicit, pantalonii sunt simpli. Îi poți personaliza, la croitor, cu o manșetă de aproape 4 centimetri, care îi va propulsa, instantaneu, în altă ligă. De asemenea, dacă este necesar, poți ajusta lărgimea cracului pantalonului pentru a obține acel efect slim fit.

Combină costumul cu alte piese din același spectru cromatic

Alăturările ton pe ton sunt printre cele mai elegante. Astfel, pentru un look rafinat, ai grijă când alegi cămașa, cravata și pantofii să faci o trecere discretă între tonurile de culoare. Poți adăuga un strop de culoare folosind o batistă de buzunar într-o nuanță diferită sau cu un imprimeu evident.

costum de haine ieftin

Sursa foto: Pinterest

Pantofii sunt elementul cheie care poate transforma aspectul unui costum de haine ieftin

Cu o pereche de pantofi scumpi, orice ținută, oricât de ieftină, va arăta special. Nu degeaba femeile investesc atât de mult în pantofi! Poate e momentul să împrumutăm acest obicei de la ele. Caută o pereche de pantofi Oxford, de la un brand cu renume, și așteaptă reducerile, dacă prețul întreg îți depășește bugetul. Important este să nu faci compromisuri când vine vorba de calitatea pantofilor. Cu o pereche de pantofi scumpi, atent executați, din piele și cu talpă de calitate, costumul tău ieftin va arăta impecabil. În plus, îi vei putea purta multă vreme.

costum de haine ieftin, pantofi oxford

Sursa foto: Pinterest