Cum să arăți mai tânăr decât ești

Academia Barbatilor

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, o idee începe să-ți dea târcoale, înfigându-se nostalgic în creier. Ce bine era când aveai 20 de ani! Apoi, ce bine era când aveai 30. Și tot așa. Scurgerea implacabilă a timpului face ravagii nu doar în psihicul bărbatului, ci și în fizicul lui. Desigur, fiecare vârstă trebuie purtată cu noblețe și eleganță, pentru că fiecare vârstă are bucuriile și plăcerile ei. Și nu ne putem dori să fim niște „Dorian Gray” ai vremurilor contemporane, fiindcă, cine l-a citit pe Oscar Wilde, știe ce s-a întâmplat cu Gray.

Cu toate acestea, putem face mici eforturi pentru a nu ne arăta cu adevărat vârsta și pentru a părea mai tineri cu câțiva ani. Sunt mici secrete, de ordin psihic și fizic, pe care fiecare bărbat ar trebui să le cunoască și să le pună în aplicare. Cum să arăți mai tânăr decât ești?

Trebuie să ai un scop în viață

Un bărbat trebuie să aibă întotdeauna încredere în el. Și să aibă un scop. Nimic nu face un bărbat să arate mai bătrân decât faptul că a renunțat să mai lupte pentru ceva.

Vedem în jurul nostru tot felul de indivizi care se învârtesc fără sens, având în permanență o atitudine negativă, având impresia că întregul univers conspiră împotriva lor. Au puțin peste 40 de ani și au impresia că viața lor s-a dus și că cei mai buni ani pe care i-au trăit sunt istorie.

Adevărul este că, se pare, vom trăi mai mult decât generațiile dinaintea noastră. Dacă acum ai 40 de ani, probabil ai în față încă 40, în care va trebui să ai grijă de tine însuți. Te poți schimba. Poți să începi schimbarea chiar și la 65 de ani, cu gândul că pe următorii 15 îi vei trăi altfel. Poți începe o afacere, poți să te îmbogățești, poți să te îndrăgostești sau poți pleca în jurul lumii. Important e să ai un scop și o atitudine pozitivă.

Îngrijește-ți pielea

ten barbatesc cum să arăți tânărE un sfat de bază: îngrijește-ți pielea și în special tenul. Primul lucru pe care-l observă oamenii la alți oameni este fața. Atunci când faci cunoștință cu cineva, respectiva persoană va remarca faptul că ai un ten strălucitor sau că ai unul zbârcit și palid. Nu trebuie să faci decât trei lucruri importante:

Primul, este să folosești un instrument de micro abraziune. Sau un tratament la un spa, o dată pe lună – dar acest lucru te va costa cam mult. Cel mai potrivit este să-ți cumperi o trusă pentru bărbați, care conține un obiect prin intermediul căruia scapi de celulele moarte de pe pielea feței. Folosește-l o dată pe săptămână și, în câteva luni, vei remarca faptul că tenul începe să-ți strălucească.

Apoi, folosește o cremă anti-îmbătrânire sau o cremă hidratantă. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea începe să se usuce mai mult. Își schimbă textura, își pierde elasticitatea și are nevoie de hidratare. Aplică o cremă cu vitamina A sau una regenerantă cu retinol.

Nu în cele din urmă, ține minte ca dincolo de orice fel de cremă ai aplica pe față, la începutul zilei, să aplici și un pic de cremă de protecție solară. Razele ultraviolete ale soarelui reprezintă inamicul numărul 1 pentru tenul bărbaților. Dacă nu ai chef s-o faci, măcar protejează-ți fața purtând o pălărie.

Aruncă hainele care nu-ți mai plac

Suntem convinși că ai dulapul doldora de haine pe care nu mai vrei să le porți și care nu-ți mai plac, dar de care ți-e greu să te desparți. Scapă de ele! Asigură-te că absolut orice porți – fie că e un tricou, o curea sau o pereche de blugi – este exact obiectul pe care ți-l dorești și pe care-l iubești. Pentru că doar atunci te vei simți bine în pielea ta.

Revenind la primul punct, acesta este unul dintre modurile în care te vei simți plin de încredere: faptul că nu trebuie să porți haine în care ai senzația că arăți dubios, fie că acestea sunt un număr mai mare/mai mic, că nu mai sunt la modă sau că sunt uzate. Un obiect vestimentar care îți vine perfect funcționează ca un fel de armură care-ți dă un sentiment de putere.

Îngrijește-ți dinții

clooney cum să arăți tânărDantura reprezintă unul dintre primele lucruri pe care le remarcă orice femeie cu care faci cunoștință. Aceasta se va uita la gură și la dinți, și-și va pune întrebarea dacă te va săruta vreodată. Dacă ai o dantură respingătoare, lucru care se poate întâmpla pe măsură ce înaintăm în vârstă, șansele scad considerabil.

Lucrurile se pot deteriora dintr-o dată. Du-te la dentist de două ori pe an și verifică-ți dantura. Apar carii, lucrări vechi se deteriorează, dinții se îngălbenesc etc. În plus, pot apărea tot felul de boli ale cavității bucale. Nu e de glumit cu aceste lucruri, așa că mai bine le previi sau le rezolvi din fașă.

Poți lua în considerare și eventualitatea de a-ți albi dinții. Iar în această privință sunt o mulțime de posibilități. Ia în considerare inclusiv fațetele de dinți, chiar dacă ele reprezintă o investiție destul de mare. Însă dacă ai ajuns la 60 de ani și încă faci carieră în domeniul vânzărilor…

Abordează culori noi

Foto: PinterestÎmbătrânești iar părul începe să albească. Privește acest lucru ca pe un avantaj: poți introduce culori noi în viața ta. În plus, ieși din spațiul personal și încearcă un pic de aventură. Nu strică nimănui. De regulă, bărbații se obișnuiesc cu un set de culori și nu renunță la el toată viața. Introdu, încet-încet, noi culori în el. Pentru că e posibil ca ceea ce purtai la 20 de ani să nu se mai potrivească și la 50.

Bonus – atenție la ce mănânci!

Nu vom sugera tuturor să meargă zilnic la sală, fiindcă știm că mulți nu o fac, nu le place, n-au timp sau au alte motive. Dar ține minte că ai un singur corp și că trebuie să ai grijă de el. Fă sport, cât de mult poți, și, mai ales, fii atent la ceea ce mănânci. Pentru că în ziua de azi e atât de multă mâncare proastă încât e foarte ușor să „scapi” frâiele alimentației. Renunță la sucuri carbogazoase, redu din zahăr, nu mânca junk food. Ține o dietă sănătosă și nu-ți forja ficatul zi de zi cu alcool băut la nesfârșit.

Citește și 7 metode prin care să studiezi mai eficient