Cum să asortezi batista de buzunar la cravată sau la papion

academia barbatilor

Una dintre dilemele de stil ale bărbatului modern este legată de batista de buzunar. Cum să o porți, în ce situații dar, mai ales, cum să o asortezi la cravată sau la papion? Nu e ușor însă, ținând cont de câteva sfaturi despre cum să combini culorile, imprimeurile, texturile și stilurile, vei obține rezultatul de stil dorit.

În primul rând, atât cravatele cât și papioanele și batistele de buzunar de calitate și recomandate sunt făcute din mătase, lână sau cașmir. Dilema vine din potrivirea corectă a multitudinii de culori, imprimeuri, texturi și stiluri.

Cum să asortezi cromatic batista de buzunar la cravată sau papion

Până când reușești, prin exercițiu și studiu aprofundat, să stăpânești teoria culorilor, poți miza pe câteva reguli de bază care te vor ajuta să asortezi corect aceste două accesorii în vestimentație.

  • Culoarea batistei de buzunar trebuie să complimenteze culoarea cravatei, nu să fie identică cu aceasta. Dacă ai probleme în alegerea variantei corecte, poți folosi, cu încredere, o batistă simplă albă, care se potrivește la orice ținută.
  • Dacă porți o cravată într-o culoare aprinsă, alege o batistă într-un ton mai estompat, și invers. Ca un pont de stil: culorile pale au un aer mai sofisticat.
  • O batistă de buzunar într-o culoare neutră, precum negru, alb, gri, maro sau bej permite o gamă mai largă de asocieri cromatice. Practic, o poți purta cu orice.
  • Aceleași reguli sunt valabile și în cazul asocierilor dintre batista de buzunar și papion.
cum să porți batista de buzunar

Sursa foto: Pinterest

Cum să asortezi cravata și batista de buzunar, în funcție de imprimeu

Când vine vorba de asocierea imprimeurilor, trebuie să fii foarte atent, pentru că, o simplă mișcare greșită poate ruina întreaga ținută.

  • Dacă ești începător, regula cea mai sigură este să menții asocierile simple. De exemplu, dacă cravata sau paionul au imprimeu, batista de buzunar ar trebui să fie într-o singură culoare și invers.
  • Atunci când alegi să porți cravata sau papionul și batista de buzunar în același imprimeu, ai grijă la proporții. Dacă cravata este cu buline mici, alege o batistă de buzunar cu buline mari.
  • Nu introduce niciodată mai mult de trei tipuri de imprimeu în ținută, cu tot cu imprimeul sacoului.
cum să asortezi batista de buzunar la cravată sau papion

Sursa foto: Pinterest

Cum să asociezi corect batista de buzunar și cravata/papionul, în funcție de textură

Diferențele între materiale nu sunt la fel de evidente precum cele între culori, însă o alăturare corectă evidențiază stilul. Poți folosi accesorii din materiale texturate în ținute smart casual sau mătase pentru ținute formale. Alege cravata și batista de buzunar din materiale diferite dar cu texturi similare.

cum să porți cravata de buzunar cu papion sau cravată

Sursa foto: Pinterest

Cum să combini batista de buzunar și cravata, în funcție de stilul de împăturire și de nod

Sunt nenumărate stiluri de nod de cravată și moduri în care poți împături batista de buzunar. Însă până să ajungi să le cunoști pe toate, ține minte două lucruri esențiale și valabile în orice situație: dacă folosești un nod complicat la cravată, păstrează batista de buzunar simplă și ai grijă ca batista să umple buzunarul, pentru a rămâne la vedere.

batista de buzunar

Sursa foto: Pinterest

Citește și Men`s Essentials: Cum să porți batista din mătase