Cum să asortezi cureaua cu pantofii

academia barbatilor

Este cunoscut faptul că detaliile mici fac diferențe mari, iar acest lucru se întâmplă și în cazul vestimentației masculine. Și noi, bărbații, trebuie să fim atenți la detalii când combinăm piesele în ținută, când potrivim cravata la sacou și cămașă sau cum asortăm cureaua la pantofi. Iar dacă mai există dileme în abordarea corectă a curelei în raport cu pantofii, le vom rezolva împreună, în acest articol.

Arta stilismului nu este chiar o știință exactă, din contră, ne pune la încercare latura creativă, însă, ca în orice alt domeniu, există câteva reguli de bază care ne ajută în compunerea ținutelor corecte. În cazul asortării curelei la pantofi, trebuie să ținem cont de stilul accesoriilor, culoarea pielii, uneori chiar și textura acesteia și asortarea accesoriilor. Evident, nu vom purta niciodată o curea sport la dress shoes, sau o curea de costum la trainers, vom fi atenți la nuanțele celor două accesorii și la culoarea elementelor metalice care le însoțesc.

Cum asortezi culoarea curelei cu cea a pantofilor

În acest caz, lucrurile sunt simple. Ai grijă la contrast! Cu cât acesta este mai mare între curea și pantofi, cu atât ținuta va arăta mai lipsită de bun gust. De obicei, dacă alegi pantofi maro închis, cureaua trebuie să fie în aceeași nuanță sau într-un ton foarte apropiat. Desigur, există posibilitatea să combini diferite nuanțe de maro. De exemplu, dacă pantofii sunt din piele de culoare maro deschis, poți purta o curea maro închis, mai ales dacă talpa pantofilor este mai închisă la culoare.

În cazul pantofilor în nuanța oxblood, deși unii o consideră un ton de maro, totuși este derivată din roșu și nu poate fi combinată cu curea maro. O astfel de combinație ar aglomera vizual întreaga ținută. În concluzie, asortează tot o curea oxblood!

cum asortezi cureaua la pantofi

Sursa foto: Pinterest

Nu asorta niciodată curea neagră la pantofi maro sau invers, sau alte culori în contrast. Pantofii din piele neagră sunt foarte eleganți și au nevoie să le asortezi o curea în același stil. Curea neagră-pantofi negri reprezintă cea mai formală combinație de accesorii masculine și va garata un plus de stil ținutei tale, atât la costum negru cât și la o variantă gri cărbune.

Dacă porți pantofi din două nuanțe, asortează cureaua la nuanța cea mai închisă. Ideea este să completezi aspectul pantofilor, nu neapărat să adaugi o curea în exact aceeași culoare.

Alte variante de culori ar fi combinațiile cu gri și bleumarin. Gri și negru sunt non-culori și merg cel mai bine cu tonuri reci. Astfel, poți purta o curea gri cu pantofi negri sau curea neagră, gri sau bleumarin cu pantofi gri.

cum asortezi cureaua la pantofi

Sursa foto: Pinterest

Cum asortezi cureaua la pantofi ținând cont de elementele metalice

În principiu, vei aplica același principiu ca și în cazul culorii pielii, prin urmare catarama curelei trebuie să fie din același metal precum cataramele pantofilor, în cazul în care porți monk-strap. Ca regulă de baza, nu combini auriu cu argintiu, arămiu cu auriu sau argintiu, și așa mai departe. Poți merge chiar mai departe și să asortezi catarama cu ceasul de la încheietură. Acest lucru va demonstra atenția pe care o dai detaliilor și stilului.

Citește și Cum asortezi pantofii cu pantalonii: culoarea