Atitudine de gentleman: cum să capeți încredere în tine

Academia Barbatilor

Cu toții admirăm personalitățile puternice și persoanele care degajă încredere. Bărbații care sfarmă suspiciunile și sunt gata oricând să-și asume riscuri. Aceștia știu că indiferent de cât de multe obstacole le stau în față, vor avea puterea și capacitatea să le depășească. Oamenii care au încredere în ei înșiși sunt întotdeauna optimiști și văd latura pozitivă a vieții, câștigând respectul celorlalți. Cum să capeți încredere în tine? Aplică cele 5 tehnici de mai jos.

William Jennings Bryan, fost secretar de stat în America, spunea că „cea mai sigură cale în a căpăta încredere în tine este să faci lucrurile de care te temi și să lași în urmă o serie de experiențe de succes”. Se pare că fundația pentru auto-încredere este să crezi cu adevărat în tine însuți. Dacă tu nu o faci, nu o va face nimeni.

1 Concentrează-te pe lucrurile pozitive și alungă negativismul

Businessman tearing up a sign saying – Impossible – conceptual of successfully overcoming problems and challenges and positive attitude , retro effect faded look.

Pentru a începe să construiești încrederea în tine, începe să te auto-evaluezi. Pe tine și pe cei din cercul tău intim, compus din familie și prieteni. Poate părea o decizie grea dar nu te mai focusa pe indivizii care te descurajează și care îți afectează încrederea.

Un impact major asupra construirii încrederii poate fi inclusiv renunțarea la a mai privi emisiunea de televiziune preferată. Cu alte cuvinte, închide ușa activităților despre care simți că au un impact minor asupra stării tale generale de bine.

De fiecare dată când te simți deprimat, încearcă să fii pozitiv. Entuziasmul pozitiv s-a demonstrat a fi unul dintre elementele de bază ale succesului. Canalizează-ți și construiește-ți entuziasmul în relațiile de zi cu zi și bucură-te de fiecare dată când finalizezi proiecte noi.

2 Lucrează la limbajul corpului

Limbajul corpului vorbește mult despre încredere, fiind, la rândul lui, baza unei relații personale și profesionale. Comunicarea non-verbală – gesturile, expresia facială, contactul vizual, postura – toate „vorbesc” despre cât de bine știi să comunici în mod real.

Felul în care mergi sau modul în care ridici din umeri sau din sprâncene pot da celor cu care interacționezi ponturi asupra nivelului de auto-încredere. Zâmbetul nu doar îți scoate în evidență starea de bună-dispoziție dar îi face pe ceilalți să se simtă confortabil în prezența ta. Un zâmbet frumos și o postură corectă se traduc în auto-încredere.

De asemenea, poți transmite cuiva că ai încredere în tine privindu-l direct în ochi și nu privindu-i pantofii. Oamenii care au încredere în ei vorbesc, de regulă, rar. Cercetătorii au ajuns la concluzia că indivizii care rostesc cuvintele clar și rar, sunt mult mai încrezători în ei înșiși și apar și mai de încredere în fața altora.

O tunsoare modernă, obrajii proaspăt rași (sau, dimpotrivă, o barbă bine îngrijită), o ținută curată și potrivită reprezintă alte elemente ale succesului și încrederii.

3 Nu accepta eșecul și nu lăsa lucrurile negative să-ți inunde mintea

Nu renunța niciodată! Nu închide niciodată ușile! Nu accepta eșecul! Există o soluție pentru orice problemă iar lumea a găsit răspunsuri pentru orice. Fă un slogan din asta.

Reușita apărută în urma unui efort este oricând un fantastic booster de încredere. Gândurile negre nu au cum să ajute, ba dimpotrivă. Dacă singur te asaltezi mental, spunându-ți că nu ești suficient de bun, de deștept, de atletic etc, îți vei face numai deservicii. Vei deveni rapid personajul pe care continui să ți-l dezavuezi în minte iar asta nu e deloc de bun augur.

Ce ar trebui să faci? Data viitoare când ai tendința de a-ți inunda mintea cu negativism, transformă imediat totul în afirmații pozitive și păstrează acest nivel până ce începi să capeți un plus de încredere.

4 Fii întotdeauna pregătit

Cum să capeți încredereȘtii întrebarea aceea, care ți se pune des: „Ești pregătit?”. Răspunsul corect este „m-am născut pregătit!”. În viață, în ciuda eforturile majore pe care le depunem, nu putem prezice ceea ce urmează să se întâmple. De aceea, dacă suntem pregătiți pentru orice, automat vom avea o încredere mai mare în noi.

Crește-ți nivelul de auto-încredere învățând tot ceea ce trebuie să știi despre job-ul tău, despre prezentări, proiecte ș.a.m.d. Orice lucru inclus pe lista de „to do” trebuie să treacă prin filtrul tău de înțelegere, urmând a fi așezat pe „raftul” de pe care să-l iei atunci când vei avea nevoie de el.

5 Fă lucrurile la care te pricepi cel mai bine

Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să te implici doar în activitățile pe care le faci perfect dar concentrează-te în special asupra celor care îți rețin atenția și care te fac să te concentrezi ca atare.

Dansul, înotul, alergarea, bucătăritul, cățărările, zugrăvitul, scrisul etc – oricare dintre acestea te pot ajuta să ajungi într-o stare în care să uiți de orice altceva și să te focusezi pe ceea ce faci. Și ceea ce faci, să faci bine.

Dacă te implici într-o asemenea activitate măcar o dată pe săptămână, vei deveni mai împlinit, mai competent și mai bun. E o rutină care te va ajuta să capeți o mai mare încredere în tine, una care-ți poate garanta fericire și succes în viață. Reține că oamenii care au o fluență sunt mai motivați, mai fericiți și mai sănătoși ca restul.

Citește și despre cum să spui NU!