Cum să combini imprimeurile, fără să greșești. Reguli de stil de ținut minte

academia barbatilor

Culorile, asortarea lor și, mai ales, integrarea imprimeurilor în ținute se numără printre problemele de stil mai dificil de stăpânit. Însă marea provocare vine abia atunci când încercăm să alăturăm piese cu imprimeuri diferite în aceeași ținută. Există două tipuri de ținute alcătuite din imprimeuri: cele care atrag atenția cu admirație și cele care atrag priviri ironice. Este foarte ușor să mergi la extreme, însă sunt câteva reguli de stil care te pot îndruma cum să combini imprimeurile, fără să greșești.

Pe piață există o varietate largă de imprimeuri, de la diferite stiluri de carouri – windowpane, tartan, pepit, check, glen, plaid, dungi, buline de diferite dimensiuni, imprimeuri paisley, birdseye sau florale…și lista poate continua. Cu puțin curaj, creativitate și ceva know-how, poți combina o parte dintre ele în aceeași ținută. Iată câteva reguli pentru asocieri cu stil.

Mergi pe imprimeuri cu nuanțe neutre sau stinse

În primul rând, alege piese cu imprimeuri ce cuprind culori care te avantajează, pe care le ai deja în garderobă și care se vor asorta cu piesele solide (pentru că trebuie să integrezi măcar o piesă uni în ținută, pentru echilibru). Cele mai sigure variante sunt imprimeurile în nuanțe de albastru – bleumarin, cobalt, indigo, tonuri închise de verde, marouri precum ciocolată, scorțișoară sau cafea cu lapte. Poți aduce mici accente de culoare, folosind alb, roșu și portocaliu.

cum să combini imprimeurile

Sursa foto: Pinterest

Introdu imprimeurile în ținută în mod gradual

Dacă nu ai folosit până acum imprimeurile, încearcă să le introduci în ținute rând pe rând, experimentând cu forme și culori. Începe cu accesoriile precum cravata, batista de buzunar iar următorul pas îl vei face cu cămașa. Pentru început, combină-le cu piese uni, din același spectru cromatic. Odată ce ai reușit să aduci împreună o cămașă și o cravată cu imprimeu, poți merge mai departe cu sacoul. Regula de bază, atunci când combini trei imprimeuri, este să ai două imprimeuri similare – de exemplu, două tipuri de carouri cu unul cu dungi sau două tipuri de dungi cu unul pepit. Pantalonii cu imprimeu sunt cel mai greu de asortat și de purtat, mai ales dacă vorbim de zona smart-casual. Încearcă să rămâi la pantaloni simpli din lână sau chinos.

cum să combini imprimeurile

Sursa foto: Pinterest

Evită să așezi alături imprimeuri identice

Orice alăturare de imprimeuri de același fel – cămașă cu cravată paisley sau cămașă și sacou în carouri sau un costum și o cămașă cu dungi subțiri – vor genera un outfit lipsit de creativitate, în care nu poți identifica elementele. Poți, în schimb, să porți, la costumul cu dungi, o cămașă cu țesătură twill (care creează iluzia dungilor pe diagonală) și o cravată cu buline. Dacă vrei totuși să porți același imprimeu în mai multe piese din aceeași ținută, optează pentru dimensiuni diferite.

cum să combini imprimeurile, costum cu dungi, imprimeu paisley

Sursa foto: Pinterest

Cum să combini imprimeurile de diferite dimensiuni

Atunci când alegi același gen de imprimeu, folosește-le pe cele la scară mare pe accesorii – cravată, batistă de buzunar – pentru a evita ca acestea să se piardă în imprimeul cămășii sau al sacoului. Ideea este ca aceste imprimeuri să se completeze unul pe altul, nu să fie unul și același. Și întotdeauna alege combinațiile de culori care se regăsesc  și se integrează ușor în ținuta ta.

cum să combini imprimeurile, imprimeu cu dungi

Sursa foto: Pinterest