Cum să crești rapid o barbă sănătoasă

academia barbatilor

Mai întâi, să ne-nțelegem: a avea o barbă deasă și lungă, în care să poți adăposti inclusiv câteva animăluțe de casă, nu te face mai bărbat. Pentru majoritatea dintre noi, barba e un lucru care ține de genetică – ceva ce moștenești de la tată, bunic și așa mai departe. Dar dincolo de asta, sunt câțiva factori de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți crească barba mai repede și mai bine. Dacă respecți lucrurile de mai jos, și ești perseverent, s-ar putea să reușești.

Dietă sănătoasă

Poate părea surprinzător, dar una dintre principalele cauze care pot încetini creșterea bărbii este dieta. Se spune că ești ceea ce mănânci iar când vine vorba de piele, acest lucru e perfect adevărat. Dar o piele curată și sănătoasă poate ajuta la creșterea perfectă a pilozității faciale. Mai întâi, trebuie să mărești nivelul de vitaminizare. Vitamina B și toate derivatele ei sunt extrem de importante pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Asta înseamnă că ar trebui să mănânci mai multe banane, cartofi, legume verzi, carne de pui și fructe de mare. Poți opta și pentru diverse suplimente de vitamine însă se știe că drumul cel mai bun e cel… natural. Sigur, nu e doar despre o singură vitamină ci și despre cât mai multe proteine (carne, ouă, pește, etc) dar și despre alți nutrienți pe care-i iei din fructe și legume. Pe scurt: mănâncă sănătos!

Îngrijirea pielii

Oricât de sănătos ai mânca, nu e o condiție suficientă pentru ca pielea ta să fie fermă, strălucitoare și… plină de păr. E nevoie să urmezi câțiva pași pentru a o curăța și hidrata zilnic. Acest lucru e necesar deoarece pielea e supusă la un nivel mare de stres pe parcursul zilei, fie că e vânt, ploaie, soare, mizerie, zăpadă sau altceva. Zilele de vară și de iarnă îți pot usca pielea, înroșind-o sau iritând-o. Acest fapt afectează inevitabil creșterea bărbii, care poate deveni neatractivă și neregulată. Alege cosmetice de curățare potrivite pentru tipul tău de piele și ai grijă să-ți cureți fața de două ori pe zi, de preferință dimineața și seara. Vei realiza imediat cât de necesară este această acțiune după cât de mult se înnegrește discheta de bumbac cu care o faci. După aceasta, trebuie să folosești întotdeauna o cremă hidratantă, pentru a păstra umezeala pe pielea moale. Crema trebuie să fie pe bază de ingrediente naturale, precum aloe vera sau miere. Pe lângă asta, ar trebui să folosești și o cremă exfoliantă cel puțin o dată pe săptămână, pentru a elimina impuritățile din ten.

Ponturi pentru creșterea bărbii

Nu există o metodă definitivă prin care să-ți crești barba – există o mulțime de ponturi în această privință, le poți încerca pentru a vedea dacă funcționează sau nu. Mai jos ai câteva dintre ele:

  • Unul dintre suplimentele cu care-ți poți încerca norocul este biotina (se mai numește vitamina B7 sau vitamina H), care joacă un rol important în metabolizarea energiei, protejând, printre altele, pielea, și contribuind la creșterea părului.
  • Oamenii au tendința de a subestima forța negativă pe care o are stresul asupra organismului. Desigur, stresul afectează și pielea, așadar trebuie să cauți o cale prin care să fii cât mai puțin stresat, nervos și agitat. Apelează eventual la yoga și, deloc de neglijat – dormi mai mult!
  • Verifică dacă ai fire de păr necrescute, sub piele, care pot împiedica și creșterea altora și care creează un aspect neplăcut.
  • Există mitul potrivit căruia cu cât te razi mai mult, cu atât firul de păr va fi mai gros. Pur și simplu, acest lucru nu e adevărat. Acesta va fi mai aspru și mai închis la culoare decât cel vechi, dând doar senzația că e mai gros.
  • Eucaliptul pare a avea proprietăți care stimulează creșterea bărbii, deci ai putea să folosești creme sau uleiuri pe bază de eucalipt.