Cum să cumperi un inel de logodnă pentru iubita ta

Academia Barbatilor

Ai găsit femeia vieții tale și vrei s-o iei de soție! Ce veste minunată! Și ce intenție frumoasă, la aflarea căreia, aproape sigur, va izbucni în lacrimi. De fericire. Și din moment ce ai luat această decizie importantă, e cazul să o completezi cu un gest aproape obligatoriu: să-i faci cadou un inel de logodnă.

Alegerea unui inel de logodnă poate fi, ca multe alte lucruri legate de viitoarea nuntă, o acțiune care implică mult stres. Ce model să-i iei? Din ce metal prețios trebuie să fie? Oare îi va plăcea? Oare i se va potrivi pe deget? Cât trebuie să coste? Un inel ar trebui să se „asorteze” cu personalitatea iubitei tale. Nu afirmăm că e un lucru ușor de făcut, dar dacă-ți arunci o privire pe sugestiile noastre de mai jos, s-ar putea să-ți facem viața ceva mai ușoară.

1 Cercetează-i trecutul preferințelor

Orice femeie se entuziasmează când vede bijuterii. Și, mai devreme sau mai târziu, va da „semne” despre modelele care îi plac, postând o fotografie pe contul ei de Facebook sau, în caz că are, de Pinterest, eventual făcând comentarii în care să se alinte informându-ne că a fost cuminte și că Moș Crăciun ar trebui să țină cont de asta. Dincolo de asta, pe parcursul relației voastre e imposibil să nu-ți fi transmis mici semnale – fie că a văzut o fotografie într-o revistă, fie că ați trecut pe lângă un magazin de bijuterii, fie că a văzut un model pe degetul unei vedete ș.a.m.d. Dacă nu ai băgat la cap în momentul respectiv, timpul nu se mai întoarce, așa că treci la pasul numărul 2.

2 Analizează-i personalitatea

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când cumperi un inel de logodnă este personalitatea iubitei tale. Personalitate pe care ar trebui să o fi definit deja. Dacă nu, fă o analiză mai în profunzime și trage concluziile:

Dacă e genul feminin, sensibil, grațios, caută un inel delicat și elegant, cu detalii complexe.

Dacă e genul clasic, care adoră lucrurile vechi, caută un inel dintr-o altă epocă, unul care să aibă un aer nostalgic și vintage.

Un model vintage

Dacă e genul modern și la curent cu tot ce mișcă, uită-te după un inel mai puțin tradițional, cu o formă unică și contemporană.

Un model modern

3 Trece în revistă bijuteriile pe care le are deja

Nu trebuie să o faci ostentativ, desigur, însă în mod cert poți avea câteva input-uri foarte bune, aruncându-ți o privire subtilă la locul în care le ține sau căutând un pretext pentru a o face. În caz contrar, cel mai simplu e observându-le pe cele pe care le poartă. Iar când o faci, fii atent la:

  1. Dacă prietena ta preferă să poarte aur sau argint. Dacă preferă argintul, atunci nu-i cumpăra un inel din aur galben ci uită-te după unul din aur alb sau din platină. În schimb, dacă poartă aur, alegerea trebuie să meragă către unul din aur clasic sau către aurul roz.
  2. Cât de simplu sau cât de sofisticat ar trebui să fie. Unele femei preferă bijuteriile simple, subtile, minimaliste, cu un design clar, în vreme ce altele optează pentru piese mai mari, mai sofisticate, cu modele complicate, epatante și unice.

Ce faci în cazul în care iubita ta nu are bijuterii? E simplu: o duci într-un magazin obișnuit de haine (sau te va duce ea, nu-ți face griji) și, ca din întâmplare, când treceți pe lângă zona de bijuterii, întreab-o ușor plictisit (sau amuzat, după caz) care model îi face cu ochiul, deschizând, „de amorul artei”, o discuție din care să afli dacă preferă aurul sau argintul și dacă preferă bijuteriile simple sau pe cele sofisticate.

4 Alte opțiuni

Pașii de mai sus îți dezvăluie câteva lucruri esențiale legate de modelul de inel pe care ar trebui să-l cumperi. Dar în acest moment, dacă vrei să mergi mai departe, e aproape imposibil fără să pui o întrebare directă, care ar strica surpriza. Iar aceasta se referă la piatra prețioasă care e încastrată în inel.

Desigur, însă, nu vrei să-ți pui singur piedici așa că, să nu uităm, iubita ta are rude și prietene de la care poți afla informații prețioase. Dacă prietena ei cea mai bună e o persoană discretă și de încredere, abordeaz-o pentru a o întreba ce preferințe are în legătură cu piatra prețioasă sau semi-prețioasă. Acesta e momentul în care trebuie să-ți spunem că, dacă ai buget, poți să apelezi cu încredere la varianta diamant, fără să mai întrebi pe nimeni.

Despre forma și felul pietrei poți întreba și familia. Alege un membru al familiei ei care îi este cel mai apropiat, contează pe discreția acestuia și ia în calcul variantele oferite de el/ea. Dar în decizia finală ține cont feelingul tău.

5 Alege mărimea inelului

Un pas dificil, fiindcă, după ce ai ales modelul, va trebui ca acesta să i se și potrivească din punct de vedere fizic. Partea bună este că inelele se pot modifica (daca sunt prea mari) dar n-ai vrea, totuși, să ajungi la situația în care să-i dăruiești un inel de logodnă și în loc să-l vezi pe degetul ei în acel moment emoționant, ea să-l pună înapoi în cutiuță și apoi să dea fuga la un centru de bijuterii.

Există câteva trucuri prin care să afli ce mărime de inel ar fi potrivită. Unul dintre acestea ar fi să-i subtilizezi pentru o zi sau două un inel pe care-l poartă mai rar, să mergi cu el la bijutier și… problema e rezolvată. Un alt truc este ca în momentul în care își scoate un inel de pe deget, să-l treci rapid printr-o foaie de hârtie făcută sul, să fixezi dimensiunea și să mergi cu ea la bijutier. În fine, când prietena ta doarme și și-a scos inelele (sau inelul), pune-l rapid pe un deget de-al tău, fă un semn la locul în care acesta s-a înțepenit și arată-i apoi bijutierului semnul. Acesta va ști ce să facă mai departe.

Oricum ai face-o, fă-o într-un mod în care ea să nu se prindă de faptul că te interesează subiectul „inel” în vreun fel. Important e să nu strici surpriza la momentul potrivit. Și nu-ți face griji foarte multe legate de faptul că modelul ales de tine nu-i va plăcea deloc. Emoția momentului ar trebui să depășească micile inadvertențe estetice.