Cum să eviți disfuncția erectilă

Academia Barbatilor

Unul dintre cele mai neplăcute momente din viața unui bărbat este atunci când se află în pat cu femeia la care a visat dintotdeauna și se trezește trădat de… cel mai bun prieten. Cauzele pot fi multiple, cele mai numeroase dintre acestea ținând de multe ori de zona psihică. Dar ce te faci dacă ai o disfuncție erectilă de ordin fizic? Aceasta poate apărea, la rândul ei, din mai multe motive, însă cel mai bine este să o prevenim, respectând un stil de viață sănătos. Care sunt modalitățile de a evita apariția disfuncției erectile? Să le luăm pe rând:

Disfuncția erectilă

Foto: Pinterest

Ține-ți greutatea sub control

Uneori, kilogramele în plus își pun amprenta asupra vieții sexuale. Dacă ești obez, probabil nivelul colesterolului este foarte ridicat, iar posibilitatea apariției diabetului este iminentă. Aceste două lucruri conduc la probleme de erecție. Un studiu demonstrează că bărbații care au în talie peste 100 cm sunt mai predispuși la a avea disfuncționalități erectile. Ține-ți greutatea sub control, pentru a rămâne în competiție.

Încearcă să adopți o dietă mediteraneeană

Disfuncția erectilă e deseori asociată cu probleme cardiace, prin urmare există o explicație de ce ar trebui să adopți o dietă sănătoasă în primul rând pentru inimă, consecința fiind că ea va fi bună și pentru soldatul din pantaloni. Încearcă să renunți la mâncărurile mult prea bogate în grăsimi, la prăjeli și la carnea roșie. Mănâncă mai multe fructe și legume, pește și cereale. O atenție mai mare la dietă poate face minuni în dormitor.

Scade nivelul colesterolului

Când colesterolul se adună pe pereții vaselor sangvine, în mod evident le îngustează, lucru care duce la o circulație mai proastă a sângelui. Și știm bine de ce avem nevoie pentru o erecție de toată frumusețea. Dacă ai colesterolul ridicat, medicul îți va sugera să-l reduci, fie prin medicație, fie prin dietă.

Nu mai fuma

fumatorDacă mai aveai nevoie de un motiv pentru a renunța la fumat, atunci ți-l oferim chiar acum: bărbații care fumează sunt de două ori mai predispuși să aibă probleme de erecție față de cei care nu au acest obicei. Fumatul îți afectează viața sexuală deoarece îngustează vasele sangvine. De asemenea, medicamentele prescrise celor cu disfuncții erectile e posibil să nu aibă efect asupra bărbaților care fumează.

Dacă bei, fă-o cu moderație

Băutura și sexul nu prea fac casă bună. Mai mult de un pahar sau două îți pot afecta libidoul, îți înmoaie erecția sau, uneori, te aduc foarte greu la orgasm. Dacă alcoolul e cel care-ți cauzează disfuncții erectile, atunci ar trebui să o lași mai încet sau chiar să renunți la băutură.

Uită de drogurile ilegale

Multe droguri recreaționale pot duce la probleme de erecție. Atât drogurile tari (cocaina, amfetaminele) cât și cele ușoare (marijuana, opiaceele) pot avea acest gen de efecte. Ele fie îți încetinesc funcționarea sistemului nervos central, fie îți afectează vasele de sânge. Și, una peste alta, nu recomandăm nimănui să se drogheze, nici dacă are erecții până la curcubeu.

Fă sport

Mișcarea e foarte bună pentru viața sexuală. Ajută la sănătatea inimii și a sistemului circulator, te ajută să-ți ții greutatea sub control, reduce stresul și, în general, îți dă o stare de bine. Nu trebuie să scoți untul din tine: studiile spun că și o plimbare nocturnă de 30 de minute contribuie la înlăturarea problemelor erectile.

Nu neglija testosteronul

Nivelul de testosteron începe de regulă să scadă după împlinirea vârstei de 30 de ani. Și continuă să scadă până la sfârșitul vieții. Dacă ajunge prea jos, viața sexuală îți va fi afectată și nu vei mai putea susține o erecție. Un simplu test de sânge îți va arăta ce nivel de testosteron ai. Există multe moduri prin care să-l aduci la un nivel decent.

Citește și cum să crești în mod natural nivelul de testosteron

Nu te stresa

Indiferent de motivele pentru care ești stresat – la muncă, acasă, schimbări în viață – libidoul ți se duce pe apa Sâmbetei. Și ajungi să ai probleme cu erecția din cauza anxietății. Încearcă să nu te stresezi, să fii mai calm, mai liniștit, și beneficiile din dormitor se vor vedea imediat.

Tratează apneea de somn

Apneea de somn e o afecțiune care apare la circa 4% din bărbați. E o tulburare care se manifestă prin cel puțin câteva pauze de respirație în timpul fiecărei ore de somn, pentru cel puțin zece secunde. Iar cercetările au constatat că există o legătură între apneea de somn și disfuncția erectilă. Prin urmare, dacă știi că suferi de apnee de somn, e momentul să te adresezi unui medic.

Atenție la medicamente!

Disfuncția erectilă

Foto: 123rf.com

Disfuncția erectilă este un efect secundar al mai multor medicamente, precum: diuretice, antidepresive, medicamente ce tratează cancerul, antihistaminice, etc. Dacă remarci că ai probleme cu erecția în timp ce iei astfel de medicamente, nu le mai lua după capul tău, ci vorbește cu medicul.

Citește și despre impotența psihică, cea mai comună formă de impotență