Cum să faceţi nodul simplu sau dublu la cravată

academia barbatilor

, Fashion
  • Nodul simplu sau nodul clasic de cravată reprezintă cel mai des întalnit şi cel mai simplu de făcut nod la cravată. Se face şi se desface foarte uşor. Nodul simplu se potriveşte la marea majoritate a cravatelor si la majoritatea gulerelor de camaşă.

În continuare vom învăţa cum să facem cel mai simplu nod la cravată.

Nodul simplu la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se înfaşoară cravata în jurul gulerului şi se ţine cu partea lată in stânga. La acest pas se ajustează lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea îngustă a cravatei) să fie de 1,5 – 2 ori mai scurtă decât lungimea feţei (partea lată a cravatei). Se trece faţa cravatei peste coadă, aşa cum se vede şi în imagine. În acest moment, faţa cravatei se află în partea dreaptă, iar coada în jos.
Nodul simplu la cravata, pasul 2 Pasul 2: Se trece faţa cravatei pe sub coadă, înfaşurându-se în jurul acesteia, la fel ca în imaginea alăturată. În acest moment, faţa cravatei se află in stânga.
Nodul simplu la cravata, pasul 3 Pasul 3: Nodul la cravată se continuă cu înfaşurarea feţei cravatei peste coadă, prin partea din faţă, până când ajunge din nou în dreapta. În acest moment, faţa cravatei se trece prin spaţiul dintre cravată şi guler (cercul din jurul gâtului), după cum se vede şi în imaginea alăturată. După acest pas, faţa cravatei rămâne în sus.
Nodul simplu la cravata, pasul 4 Pasul 4: Se coboară faţa cravatei prin nodul făcut la pasul anterior, prin înfaşurea feţei în jurul cozii. Cravata se trage în jos în întregime. Atenţie, aceasta mişcare nu trebuie să vă strice aspectul nodului sau să ducă la îndoirea cravatei.
Nodul simplu la cravata, pasul 5 Pasul 5: Ajustarea nodului de cravată se face trăgând de coadă şi de aripi (părţile care intră sub guler).

Când se face un nod de cravată simplu, trebuiesc avute în vedere următoarele aspect

Nodul trebuie sa se îmbine bine cu gulerul cămăşii. Nodul nu trebuie să fie ascuns, dar nici nu trebuie să iasă foarte mult în evidenţă.Cravata (partea mai lată) trebuie sa ajungă la jumătatea centurii/ curelei. O cravată prea lungă sau prea scurtă este neaspectoasă. În cazul în care la prima încercare, cravata a iesit prea lungă sau prea scurtă, desfaceţi nodul complet, ajustaţi şi repetaţi instrucţiunile de făcut nod la cravată prezentate mai sus. În cazul în care cravata continuă să fie prea lungă, va sugerăm să faceţi un nod dublu la cravată, pe care noi îl prezentăm în continuare.
  • Nodul dublu, numit şi nodul “Full Windsor” sau “Dublu Windsor”, poartă numele celui care l-a consacrat – Ducele de Windsor. După nodul simplu, acest nod de cravată este unul dintre cele mai folosite. Nodul Windsor este un nod mare, cu un volum mai mare decât celelalte noduri de cravată, fiind recomandat la cămăşile cu guler stil italian sau pentru cravatele făcute din material subţire, precum mătasea.

În continuare vom învăţa cum să facem nodul dublu Windsor la cravată:

Nodul Windsor la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se înfaşoară cravata în jurul gulerului şi se ţine cu partea lată în stanga. Se înfaşoară apoi faţa cravatei peste coada din partea dreaptă. La acest pas se ajustează lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea îngustă a cravatei) să fie de 1,5 – 2 ori mai scurtă decât lungimea feţei (partea lată a cravatei).
Nodul Windsor la cravata, pasul 2 Pasul 2: Nodul la cravată se continuă cu înfaşurarea feţei cravatei peste coada din dreapta. În acest moment, faţa cravatei se află în dreapta.
Nodul Windsor la cravata, pasul 3 Pasul 3: Cravata trebuie trecută prin faţa cozii, din dreapta jos în partea stângă. După acest pas, faţa cravatei rămâne în stânga.
Nodul Windsor la cravata, pasul 4 Pasul 4: Se ridică cravata prin spaţiul dintre cravată şi guler. Se coboară faţa cravatei prin nodul făcut la pasul anterior, precum am ilustrat în imaginea alăturată. Cravata se trage în jos în întregime. Atenţie, această mişcare nu trebuie să strice aspectul nodului sau să ducă la îndoirea cravatei.
Nodul Windsor la cravata, pasul 5 Pasul 5: Ajustarea nodului de cravată se face trăgând de coadă şi de aripi (părţile care intra sub guler).

Când se face un nod de cravata dublu Windsor, trebuiesc avute în vedere următoarele aspecte:

Nodul Full Windsor trebuie să fie perfect simetric.

Făcutul nodului windsor este mai dificil decât alte noduri. De aceea se recomandă să se exerseze înainte cu o cravată “de probă”.

  • Mai jos vă prezentăm un tutorial (cu un uşor accent :D) despre modul cum să faceţi nodul simplu sau nodul dublu de cravată.
[youtube id=”GZUbtLFVUAU” width=”600″ height=”350″]

Surse: www.nodlacravata.ro; www.youtube.com