Cum să faci Instagram Stories interesante

Academia Barbatilor

Instagram Stories au ajuns să reprezinte una dintre uneltele social media cele mai utilizate. Majoritatea utilizatorilor de Instagram folosesc Stories pe bandă rulantă, profitând de faptul că aceste nu-s atât de „pretențioase” ca o postare obișnuită, oferind un mijloc simplu de a-și updata fanii cu lucrurile noi care li se întâmplă.

Și totuși, dacă ești un iubitor de Stories, ar trebui să începi să-ți obișnuiești followerii cu povești cât mai bine și mai interesant puse în scenă, pentru ca aceștia să le caute în mod special, și nu doar să dea click pe ele fiindcă le apar în fața ochilor. Iată câteva moduri prin care poț să-ți faci Instagram Stories cât mai interesante:

1 Publică un quiz

Instagramul îți permite să adaugi un mic quiz, sub forma unui widget în Stories. Poți pune o întrebare, adăugând patru variante de răspuns, apoi poți verifica în ce măsură quiz-ul a avut succes, în funcție de numărul repondenților.

Ai opțiunea de a configura răspunsul corect, în așa fel încât participanții să vadă instant rezultatele votului lor. În acest moment nu există posibilitatea de a publica mai multe răspunsuri în cadrul acestui widget simplu. Dar poți adăuga mai multe widgeturi, pe care să le legi într-un concurs desfășurat pe o serie de Stories.

În plus, odată publicat, ai posibilitatea să știi cine și ce alegere a făcut, având acces la o listă cu interacțiunile.

Pentru a publica un quiz, glisează la dreapta în interfața Stories, încarcă o fotografie ca fundal și apasă butonul Stickers de sus. Apoi selectează widgetul Quiz, introdu întrebarea și variantele de răspuns.

2 Desfășoară o sesiune de întrebări și răspunsuri

instagram stories

Prin intermediul widgetului Q&A îți poți încuraja followerii să-ți pună o întrebare. Acesta dă naștere la un Story ce are un câmp de text în care cei care intră pot tasta o cerință. Mai târziu, poți trece în revistă toate întrebările, alegând să le răspunzi prin mesaj privat sau să publici din nou widgetul Q&A, cu răspunsul și cu întrebarea aferentă.

Pentru a adăuga stickerul Q&A, deschide o Story, setează un fundal, apasă pe butonul Stickers și adaugă-l pe cel pe care scrie Questions. Introdu mesajul dorit și dă-i Send. Din momentul în care Story-ul e online, followerii vor putea să introducă foarte simplu întrebările la care vor să li se răspundă. Pentru a naviga printre întrebări, glisează în sus și vei găsi caruselul acestora. Apasă Reply și răspunde, după care ai posibilitatea să postezi răspunsul pe Story sau să-l trimiți prin mesaj privat.

3 Fă un sondaj

În mod similar, poți plasa pe Story un sticker cu sondaje binare. Instagram permite să postezi un sondaj cu două variante de răspuns, participanții având posibilitatea să aleagă una dintre acestea. Sondajele pot reprezenta un instrument util, în cazul în care ești interesat de o gamă variată de lucruri: poți cere părerea în legătură cu o restaurant, cu editarea unei fotografii pe care vrei s-o publici, cu oameni politici etc.

Pentru a posta un sondaj, setează fundalul unei Story, apasă pe Stickers, selectează widgetul Poll, editează cele două variante de răspuns și… gata! După ce cineva votează, acesta va putea vedea distribuția voturilor și procentajul variantelor.

4 Înnobilează-ți Story-ul cu muzică

Dacă simți că poveștile tale de Instagram sunt cam plictisitoare, încearcă varianta cu muzică. Prin intermediul acestei opțiuni, poți adăuga piese din surse precum Spotify, integrându-le cu video-ul tău.

Pe lângă faptul că poți adăuga piesele manual, poți căuta prin bibliotecile muzicale, după mood-uri, topurile populare și genuri. Mai mult, nu trebuie să incluzi toată piesa, ci o poți tăia și include partea care se potrivește Story-ului tău.

Sunt două moduri prin care poți utiliza tool-ul Instagram Music. Poți importa o piesă ca sticker, folosind pașii obișnuiți. Sau, dacă nu ai stickerul Music, poți încărca un video care are deja muzica integrată sau poți crea un video folosind o altă aplicație, urmând apoi să-l încarci în Story.

5 Adaugă un pic de „dramă” cu Superzoom

Superzoom e un alt efect care-ți permite să-ți condimentezi un pic Story-ul. Există mai multe opțiuni de efecte dramatice din care poți alege: Paparazzi, Fire, Bounce, TV Programme, etc. Fiecare dintre acest filtre aduce după sine propriul scor de fundal. Tot ce trebuie să faci este să ții camera îndreptată spre obiectul sau persoana pe care vrei să îl/o filmezi, iar Superzoom se va ocupa de restul.

6 Folosește Boomerang

Dacă video-urile obișnuite nu creează suficient de mult engagement, încearcă să folosești și modul Boomerang. Acest efect ceează un loop invers al mișcării, producând mini-clipuri simpatice. Cu Boomerang nu trebuie să creezi video-uri lungi, chiar și un clip de 3-4 secunde poate fi suficient de interesant.

Cele mai bune boomerang-uri implică acțiuni spontane și rapide, de pildă cineva care sare în apă sau care sare cu prăjina. Pentru a crea un boomerang, deschide un Story nou și glisează zona de jos până în dreptul opțiunii Boomerang. Apoi ține apăsat câteva secunde butonul de înregistrare, în timpul desfășurării acțiunii. Eliberează-l și ornează apoi clipul, după plac, cu stickere sau text.

Citește și: 10 pași pentru a avea mai multe like-uri pe Instagram