Cum să fii un Jon Snow în viața reală

Academia Barbatilor

Să recunoaștem: toată lumea-l iubește pe Jon Snow. Femeile sunt în cap după el, eroul eroilor, iar bărbații nutresc în adâncul sufletului să fie ca Jon Snow pentru ca femeile să fie în cap după ei. E simplu. Pentru cei care n-au văzut Game of Thrones, rămâne să mai stabilim cine e Jon Snow. Cum acest lucru e prea complicat acum, avem un singur sfat: vezi Game of Thrones (pe HBO Go, merită, parol, nu mai fi „anti” doar de dragul de a fi „anti”!), apoi mai vorbim!

Jon Snow (interpretat de Kit Harington), personajul central din Game of Thrones (unul dintre, de fapt), regele Nordului și eroul imperfect al tuturor, este, în felul său, cel mai stilat bărbat al seriei. Și cum ar fi de dorit să ne perfecționăm în permanență stilul, dacă vrem să fim niște „jon snowi” în viața de zi cu zi, păstrându-ne însă propria pesonalitate, iată ce ar trebui să facem:

Lucrează-ți umerii

Uită de tot felul de exerciții simadicoase la sală și lucrează-ți umerii dacă vrei să arăți la fel de impunător ca Jon Snow. O geacă potrivită (în cazul lui, uriașa mantie cu blană) e un mod perfect pentru a-ți etala umerii. Ea îți va conferi imaginea tipic masculină, acea siluetă în V pe care o adoră femeile.

Nu trebuie să porți toată greutatea lumii pe umeri, așa cum face Jon: chiar și o geacă subțire îți poate pune în evidență spatele lat. Iar reverele, în funcție de model, le poți purta fie ridicate, fie lăsate, unele ascuțite sau zimțate, atrăgând la rândul lor atenția și accentuând senzația de lățime.

Dacă ești scund, îmbracă-te ca să pari mai înalt

jon snowJon Snow e scund dar pare foarte puternic. Dacă ești și tu un tip scund, o sugestie foarte bună pentru a părea mai înalt este să alegi ținute cu contrast redus, în care hainele au culori similare. Evită să te îmbraci în culori deschise sau să porți modele complicate și accesorii prea multe. Acestea îți vor „secționa” linia corpului.

Ținutele lui Jon Snow, fie că e vorba de cea maro închis, din sezonul 7, sau de clasica uniformă a Rondului de Noapte, sunt cele mai bune exemple. Încălțările care nu creează contrast îi fac picioarele mai lungi iar faptul că sunt butucănoase îi conferă o imagine de tip mai înalt decât e, aducându-i echilibru vizual.

Pardesiele lungi contribuie și ele la acest look iar dacă trebuie să porți un accesoriu care să fure privirile, poartă-l undeva în zona feței, nu mai jos. Sigur că nu abordează nimeni o mantie de blană în ziua de azi dar „pufoaica” din ținuta lui Snow îndeplinește perfect această funcție.

În afară de hainele suplimentare pentru iarnă, toate ținutele lui Jon Snow sunt strânse pe corp, inclusiv mânecile (care-l fac să pară că are mâinile mai lungi). Bărbații scunzi ar fi de dorit să nu poarte haine umflate sau largi, fiindcă riscă să arate ca niște copii prost îmbrăcați de părinți. Iar dacă ai un trup atletic (să zicem, de la bătăile cu umblătorii albi) o ținută strâmtă îți va pune în evidență mușchii.

Alege negru

Negrul nu doar slăbește ci este o culoare puternică. Un studiu făcut de cehi acum câțiva ani relevă faptul că bărbații în negru sunt percepuți a avea o imagine mai agresivă decât cei care se îmbracă în gri sau în albastru.

E important însă să știm că nu tuturor bărbaților le stă bine în negru. Jon e modelul perfect deoarece are pielea deschisă, părul și ochii lui fiind negri, prin urmare contrastul e evident. Bărbații mai spălăciți ar trebui să se mențină în zona culorilor neutre, precum bleumarin sau maro închis, pentru a evita să arate ca un white walker.

Poartă piele

Unul dintre elementele care-l fac pe Jon Snow să arate atât de bine este pielea. Investește într-o geacă de piele de calitate și, poate, într-o pereche de mânuși din piele. Dacă negru nu e culoarea ta preferată, alege un maro închis. Și pentru că tot suntem la subiectul acesta, ține minte o regulă: nu purta niciodată piele neagră și maro în același timp! În plus, gândește-te că Jon nu-și amestecă niciodată… pieile, ci doar nuanțele lor, mai închise sau mai puțin închise.

Lasă-ți barbă

Barba lui Snow nu e una care să trezească invidia hipsterilor dar e suficient de cool cât să placă: o barbă „la limită”, care-i accentuează și mai mult personalitatea masculină. Se știe că pilozitatea facială te face să pari mai masculin, mai agresiv, mai dominant și mai matur, dându-ți un plus de asertivitate.

Aici descoperi care sunt cele mai bune metode pentru a-ți lăsa să crească o barbă frumoasă.

Lasă-ți plete

snow pleteLook-ul de pletos al lui Jon Snow nu îi dă un aspect feminin. Pletele au fost dintotdeauna un deziderat pentru bărbați, în diverse momente din viața lor, mai ales atunci când… aveau cu ce. Pentru ca această operațiune să-ți reușească pe deplin…:

  • Combină pletele cu o barbă sănătoasă – îți va schimba imaginea din „elf androgen” în „războinic epic”
  • Combină pletele cu haine de calitate, care nu te fac să pari ceea ce unii ar putea numi „slinos”
  • Lasă-ți părul lung dar nu exagerat de lung. Nu trebuie să arăți ca unul care face reclamă la șampoane dar nici ca un rocker care ajunge în postura Mariei Dragomiroiu.

Ia-ți un câine

snow ghostÎn viața reală, a avea un lup alb, „asortat” la o ținută all-black (precum Jon Snow cu Ghost) ar fi o apariție cam… de coșmar. Dar un câine e cel mai bun camarad al omului iar un câine (bine ales) lângă o ținută șic îți conferă o apariție mai mult decât interesantă, care-ți poate  aduce în agendă de trei ori mai multe numere de telefon decât dacă ai apărea fără el.

Aici ai câteva sugestii de rase de câini perfecte pentru un burlac, alege-o pe cea care te reprezintă cel mai bine.