Cum să flirtezi ca un gentleman

Academia Barbatilor

Te afli într-o situație în care flirtatul e acceptabil (conform noilor „reguli” sociale, acestea sunt din ce în ce mai puține) și vrei să-ți încerci norocul. Ce faci în continuare? Ei bine, ultimul lucru pe care îl vrei este să pari libidinos sau ciudat (se mai întâmplă, chiar fără să vrei). Iată câteva reguli de aur pe care trebuie să le respecți atunci când flirtezi:

1 Evită să flirtezi în exces

cum să flirteziUna dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când vine vorba de flirt este să încerci prea mult. După cum explică experta Rachel Dealto, flirtul constant, întins la maxim, te poate face să pari disperat și neajutorat, iar acest lucru nu e deloc atrăgător.

Rachel spune că flirtul poate fi privit ca un joc de-a „șoarecele și pisica”. Trebuie să ai răbdare, să oferi și să vezi ce primeșți înapoi. Dacă cealaltă persoană nu răspunde gesturilor și cuvintelor tale, atunci de multe ori cea mai bună idee este să te retragi..

2 Testează apele

Există două motive majore pentru care nu ar trebui să flirtezi cu o persoană care nu pare interesată de tine. În primul rând, este o pierdere de vreme, fiind puțin probabil să-i câștigi simpatia folosindu-te de farmecul tău. În al doilea rând, s-ar putea să o enervezi sau să încalci niște reguli de bun simț. Iar aceasta ar fi cu siguranță o mișcare proastă.

Înainte de te arunca în apă, verifică-i temperatura. Ghidează-te după câteva semne,  pentru a vedea dacă persoana pare interesată. Dacă nu pare să fie, renunță și retrage-te.

3 Renunță la replicile penibile de agățat

Tu: „A durut?”

Ea: „Ce să doară?”

Tu: „Când ai căzut din cer, ca un înger”

Imaginează-ți că vorbești cu o persoană care te-ar putea interesa și auzi replicile acestea. Cum crezi că va decurge restul întâlnirii? Poate îți imaginezi că acest scenariu se va sfârși cu voi doi și-un apus de soare, dar în realitate e mai probabil ca ea să se retragă subtil, cu un mare și mut ooooook în suflet.

De ce? E la mintea cocoșului: nimănui nu-i plac replicile ieftine (și penibile) de agățat. Potrivit unui studiu publicat în revista Sex Roles, nici femeile, și nici bărbații, nu apreciază aceste replici. Există mai multe șanse de a stârni interesul cuiva dacă îi pui o întrebare autentică și directă, cu privire la persoana, pasiunile sau munca ei. Nu complica lucrurile inutil: ai suficiente șanse mai târziu pentru a-i arăta că ai simțul umorului. Eventual, unul de calitate.

4 Sincronizează-te cu cealaltă persoană

cum să flirteziSimți nevoia să flirtezi? Una dintre cele mai bune modalități de a arăta celeilalte persoane că ești interesat de ea este să-ți sincronizezi limbajul trupului cu cel al ei. S-ar putea să fi auzit de această tehnică înainte – se numește „oglindire” și constă în copierea gesturilor și mișcărilor celeilalte persoane în cel mai subtil mod posibil.

Sincronizarea este o tehnică de flirt foarte eficientă. De cele mai multe ori, oamenii fac acest lucru în mod natural atunci când se simt confortabili sau când sunt atrași unul de celălalt. Cu toate acestea, poți să te prefaci până când ajungi în punctul acela. Dacă simți că o interacțiune nu decurge atât de bine, imită cealaltă persoană. Acest lucru ar putea crește nivelul de compatibilitate dintre voi.

5 Nu acapara conversația

Fie că este vorba de emoție sau de faptul că îți place sunetul vocii tale, nu există multe lucruri mai puțin atrăgătoare decât dorința disperată de a fi în lumina reflectoarelor. Flirtul înseamnă să îți arăți interesul față de cealaltă persoană – nu trebuie să te vinzi sau să te lauzi. Ia o pauză din pălăvrăgeală. Pune o întrebare și lasă-o și pe ea să vorbească.

Regula este ușor de reținut: conversația ar trebui împărțită de ambele persoane implicate. Dacă ai vorbit o perioadă, fă o pauză și permite și celailalte persoane să vorbească pentru același interval de timp. Sigur, nu trebuie să fii chiar atât de rigid, dar asigură-te că nu vorbești prea mult, acaparând astfel conversația.

6 Ghidează-te după indicii non-verbale

cum să flirteziNu ești sigur când ar trebui să vorbești? Ghidează-te după pauzele care apar în mod natural în conversație. Atunci când oamenii vorbesc, mai fac și câte o pauză din când în când. Acestea sunt momentele în care poți să intervii și să preiei cuvântul. Evită să întrerupi partenera de dialog sau să încerci să fugi de conversația respectivă, schimbând subiectul. Fii politicos.

7 Folosește-te de complimente

Complimentele te pot ajuta să ajungi unde îți dorești. Sau nu. Unele se pot întoarce împotriva ta, mai ales dacă sunt exagerate, prea personale sau vădit false. Cum poți spune unei doamne că o apreciezi fără să sune inadecvat sau înfiorător? Din fericire, există o formulă câștigătoare.

O analiză a 600 de complimente selectate de experți, a scos la iveală faptul că cele mai eficiente dintre acestea au adesea trăsături asemănătoare. Rezultatele au demonstrat că un cuvânt precum „tu” a apărut în 25% dintre aceste fraze, în timp ce cuvântul „frumos” a fost prezent în 75% dintre ele.

Ce trebuie să ții minte este că prin combinarea acestor două cuvinte, poți crea un compliment sigur și eficient. De exemplu, ai putea spune „Arăți bine astăzi” sau „Zâmbești mereu. Ce frumos!” Aceste fraze nu sunt, aparent, prea sugestive, dar arată că îți place de persoana respectivă

Concluzia este că există o modalitate corectă de a flirta. Nu îți face griji dacă nu îți vine să o faci în mod natural sau dacă nu ești un excelent vorbitor. Această calitate este una pe care o poți dezvolta. Atât timp cât respecți spațiul personal al celorlalți și ții cont de anumite norme sociale, nu ar trebui să întâmpini vreo problemă.

Citește și cum să săruți ca un gentleman