Cum să folosești balsamul și uleiul de barbă

Academia Barbatilor

Ai decis în sfârșit că barba ta are nevoie de mai multă îngrijire. Indiferent ce motivație se ascunde în spatele deciziei de a folosi balsamul și uleiul pentru barbă, îți spunem un singur lucru: ai luat decizia cea mai bună. Iar în continuare îți vom prezența utilitatea balsamului și uleiului pentru barbă, vorbind inclusiv despre momentele în care se recomandă să le folosești.

ulei de barba

Foto: 123rf.com

Uleiul de barbă

Uleiul de barbă este esențial pentru orice bărbat care vrea să poarte o barbă frumoasă și sănătoasă. Nu numai că hidratează foliculii de păr, menținându-l sănătos și contribuind la prevenirea ruperii, dar are grijă și de pielea de sub barbă.

De ce ar conta acest lucru? Pentru că dacă pielea nu este sănătoasă, foliculii de păr care se formează acolo vor fi la fel de nesănătoși. De asemenea, pielea de sub barbă se poate usca, pot apărea senzații de mâncărime sau se poate descuama. Descuamarea pielii poate bloca porii, împiedicând astfel creșterea părului facial.

Balsamul de barbă

Balsamul pentru barbă este un excelent hidratant, dar și un produs de styling deosebit de util pentru bărbații care doresc ca barba lor să pară mai groasă sau care au nevoie de un produs care să le ofere forma dorită. De asemenea, balsamul de barbă oferă un plus de hidratare celor care locuiesc sau lucrează în condiții extreme.

Cum se utilizează uleiul și balsamul pentru barbă

ulei de barbaÎn primul rând, o idee foarte bună este să-ți cureți barba în fiecare zi.

  • Aplică uleiul (de preferință, din ingrediente naturale) pe barba aproape uscată. Cantitatea folosită variază în funcție de lungimea bărbii, dar poți începe cu o cantitate de dimensiunea unei monede, adăugând ulterior dacă este necesar.
  • Freacă uleiul între palme și apoi răspândește-l prin barbă și pe piele. Vrei ca părul să absoarbă uleiurile, așa că nu îl aplica atunci când barba lucește, pentru a evita aspectul gras.
  • Unii bărbați se pot opri la uleiul pentru barbă. Pentru cei care au nevoie de ajutor suplimentar pentru a-și modela barba sau pentru a adăuga volum, balsamul de barbă este următorul pas. Balsamul de barbă are ingrediente care hidratează și te ajută să îți modelezi barba, oferindu-i un pic de volum și protejându-ți foliculii de elementele dure.
  • Aplică balsamul de barbă individual sau împreună cu uleiul de barbă, cantitatea fiind tot de mărimea unei monede. Freacă balsamul între palme și aplică-l apoi pe barbă.
  • Amintește-ți să acoperi și pielea de sub barbă. Utilizează o cantitate mai mare dacă ai o barbă mai lungă.

Sfaturi suplimentare

Evită să îți speli barba cu produse care conțin substanțe chimice dăunătoare. Stim că eșți un bărbat dur și puternic, dar uneori barba e mai vulnerabilă decât ne place să credem. Șampoanele și săpunurile dure usucă părul facial. Încearcă să foloseșți un ulei natural sau un săpun care conține multă glicerină naturală (perfectă pentru hidratare).

Răspândește balsamul prin barbă cu o perie potrivită și asigură-te că distribui cantitatea în mod uniform. Cumpără-ți o perie cu păr de mistreț, care nu doar că distribuie uleiurile, dar te ajută să îți exfoliezi și pielea de sub barbă, ajutându-te să scapi de celulele moarte de sub ea.

Balsamul și uleiul de barbă pot fi folosite atât pe parcursul zilei, cât și în momentul în care observi că barba începe să fie uscată sau neîngrijită.

Tipuri de uleiuri de barbă

ulei și balsam de barbă arganPe piață există mai multe tipuri (și branduri) de ulei de barbă și ar trebui să le testezi ca să-ți faci o idee despre care ți se potrivește cel mai bine. Printre cele mai întâlnite uleiuri de barbă sunt:

Uleiul de migdale – un ulei special, făcut din migdale, foarte popular în Asia și în Orientul Mijlociu. Este utilizat pentru conținutul ridicat de vitamine. Se întâlnește des în produsele cosmetice pentru piele și păr.

Uleiul de argan – provenit din planta care crește în Maroc și care servește ca antioxidant. Uleiul de argan e bogat în acizi grași Omega 6. Aceste uleiuri sunt foarte bune pentru piele, în special pe perioada iernii, acționând ca o barieră împotriva vântului tăios, dar și a soarelui puternic.

Uleiul de ricin – utilizat pentru hidratarea pielii și pentru protecția împotriva infecțiilor. Provine de la plante ce cresc în Africa de Est.

Uleiul de cocos – extras din nuci de cocos, acest tip de ulei e utilizat în produsele cosmetice pentru îngrijirea părului, având proprietăți hidratante și conținând vitaminele K și E.

Uleiul de sâmburi de struguri – folosit în diverse loțiuni, conține vitamina E, are efecte anti-inflamatoare și menține pielea catifelată.

Uleiul de jojoba – extras din planta de jojoba, care crește în Mexic. Are o aromă plăcută, iar ingredienții săi naturali acționează în favoarea pielii.

Citește și de ce să folosești uleiul de argan pentru barbă