Cum să folosești culorile din garderobă pentru a influența oamenii

Academia Barbatilor

Modul în care se îmbracă spune multe despre un bărbat. De cele mai multe ori, ceea ce poartă un gentleman funcționează ca o oglindă care arată lumii cine este el și cum își câștigă existența. Nu este vorba strict de tipul de îmbrăcăminte pe care o abordează. La fel cum paleta de culori folosită în design-ul interior poate influența oamenii, același lucru poate fi spus și despre culorile [e care un gentleman le are în garderobă. În spatele culorilor se ascund multe lucruri. Există o știință a culorilor, care afectează modul în care ne comportăm, gândurile noastre, sentimentele, prima impresie și chiar modul în care cheltuim banii. De exemplu, culoarea verde a fost științific dovedit că ne face să ne simțim mai împăcați. Ne încurajează, de asemenea, să ne simțim mai sănătoși. Din acest motiv, spitalele sunt frecvent vopsite în verde. Nu, nu la noi, la alții, mai inteligenți. Verdele calmează și are capacitatea de a face și cea mai energică persoană să se relaxeze. Gândește-te la actori sau muzicieni și la ceea ce numesc ei „camera verde” – locul în care se pot relaxa înainte de a intra pe scenă.

Este, de asemenea, și motivul pentru care multe branduri au încorporate verdele în logo. Din moment ce te face să te simți mai sănătos, unele companii folosesc culoarea verde pentru a atrage clienți și a-i face să creadă că marca lor este mai sănătoasă decât cea a concurenței.

Fiecare culoare are o „știință” în spatele ei. Învățând cum îi pot influența pe cei din jurul tău culorile pe care le porți, poți seta un impact direct asupra a orice, în special în privința modului în care ești perceput de ceilalți. Stiliștii profesioniști, consultanții de imagine și experții în procese sunt chemați să ajute avocații să-și îmbrace clienții sau martorii la procese.

Majoritatea avocaților știu că albastrul impune încredere, prin urmare le sugerează și clienților lor să poarte o cămașă albastră sau un costum bleumarin, care pot influența subliminal în favoarea lor juriul (în America) sau judecătorul. Din păcate, lucrurile nu stau așa întotdeauna.

În unele situații, unele nuanțe dintr-o anumită culoare pot cauza o reacție complet opusă. Asta se întâmplă din cauza faptului că oamenii nu se focusează numai pe culoare, ci întreaga ținută e luată în considerare. Un broker de pe Wall Street, acuzat de fraudă și escrocherii, nu va avea o soartă prea bună dacă va fi îmbrăcat cu o cămașă bleu și cu un costum cu revere ascuțite. Nici un șef notoriu al mafiei nu va deborda de încredere dacă poartă un costum la două rânduri de culoare albastru închis, cu puncte țipătoare.

Cum să-i influențezi pe cei din jurul tău purtând o anumită culoare

Influențarea oamenilor prin culori este un proces mai ușor decât ți-ai imagina. Atâta timp cât iei în considerare și alți factori, cum ar fi tăietura costumului, materialul, textura, țesătura, modelul și accesoriile, poți mânui culorile ca pe niște adevărate arme.

Albastru

albastru cum să folosești culorileNuanțele de albastru sunt extraordinar de utile pentru interviuri la serviciu, în încercarea de a atrage un client nou sau, după caz, dacă trebuie să te aperi împotriva acuzațiilor ce ți se aduc.

Gri

gri cum să folosești culorileGriul este o culoare matură, un ton. Abordarea lui îți poate da un mic avantaj în fața „competitorilor”, în cazul în care ești tânăr și te lupți cu veteranii. Adăugând un pulover cu guler în anchior sau păstrând costumul gri cu cravată, vei avea un avantaj tactic la locul de muncă în cazul în care chiar vrei să începi să fii luat în serios. Griul arată, de asemenea, că ești obiectiv. La fel ca bejul, se pierde în mulțime și dă impresia că nu ești părtinitor atunci când vine vorba de politici între birouri sau drame cotidiene.

Roșu

rosu cum să folosești culorileRoșul este grozav dacă vrei să atragi oamenii. Este, de asemenea, o culoare puternică, ceea ce face ca, de pildă, în cazul unei întâlniri importante, cravatele burgundy să fie ideale. Purtând un burgundy mai închis, în loc de roșu aprins, îi va face pe ceilalți să te privească drept înțelept, educat și te va ajuta să capeți respectul pe care îl meriți.

Alb

alb cum să folosești culorileExistă un motiv pentru care rochiile de mireasă sunt albe. Albul este un semn de puritate. Dar și unul de rafinament. Arată oamenilor din jurul tău că ești o persoană dintr-o bucată și că te mândrești cu faptul că ești organizat și meticulous.

Negru

negru cum să folosești culorileEste cea mai formală culoare. Costumele negre sunt costume puternice, care, totuși, se amestecă foarte ușor în mulțime. Arată că ești concentrat pe afaceri dar poate arăta, totodată, loialitate și respect.

Verde

verde cum să folosești culorileEste o opțiune perfectă dacă trebuie să-ți menții colegii concentrați și calmi. Dacă ești doctor, terapeut sau chiar contabil și urmează să-i spui clientului că este falit, ar fi bine să porți verde.

Tonuri de pământ

maro cum să folosești culorileDacă lucrezi în vânzări și te afli în competiție cu colegii pentru afaceri și trebuie să fii atent la tot ce se întâmplă în jurul tău, ca un vultur pregătit să atace, purtând culori calde vei atrage în mod natural oamenii la tine, ceea ce înseamnă vânzări mai rapide.

Culori aprinse și pasteluri

pastel cum să folosești culorileCulorile aprinse și pastelurile sunt capricioase. Pot ajuta un gentleman în vârstă să arate mai tânăr și mai proaspăt, ceea ce ajută dacă încerci să te integrezi într-o companie tehnologică sau să impresionezi un mogul tânăr. Folosirea nuanțelor mai reci te poate ajuta să pari mai ușor de abordat. Din păcate, asta se poate întoarce împotriva ta în lumea corporatistă, făcând ca oamenii să nu te ia în serios. De aceea, dacă te îmbraci cu culori vii sau cu pasteluri, este bine să te concentrezi pe texturile mai șterse ca să nu arăți ca și cum ai avea 10 ani.

Foto: famousoutfits.com

Citește și despre 5 combinații de culori pe care trebuie să le stăpânească orice bărbat