Cum să folosești parfumul ca un bărbat adevărat

Academia Barbatilor

Habar n-avem dacă oamenii de știință britanici au făcut vreun studiu legat de parfumuri. Dar în mod sigur psihologii s-au ocupat de această problemă și au constatat că femeile sunt mult mai atrase de un bărbat care se parfumează decât de unul care nu o face. Nu am aflat dacă motivul acestui magnetism este parfumul sau bărbatul dar un lucru e cert: când ne parfumăm, transmitem un semnal prin care ne manifestăm în mod clar prezența agreabilă. Deci… de ce să nu te parfumezi? Nu ai nimic de pierdut în afară de, poate, atenția femeii visurilor tale.

Dincolo de asta, însă, relația cu parfumul nu trebuie să se reducă la două trei… zece „fâs”-uri împrăștiate pe tine înainte de a ieși din casă. Ca orice alt lucru ce face parte din subtila artă a atracției, ce include ideea de a arăta și de a te simți bine, tehnica de aplicare a parfumului necesită câteva cunoștințe de bază, care s-ar reduce, în esență, la un singur cuvânt: finețe.

Intră într-o încăpere purtând haine îmbibate de parfum și tocmai ți-ai redus drastic șansele de a fi privit admirativ de către persoanele pe care le aveai în vizor. E pur și simplu greșit ca parfumul să intre în cameră înaintea ta. Parfumul e o armă din arsenalul seducției dar câtă vreme nu știi s-o folosești, se poate întoarce împotriva ta.

Lucruri preliminare

Nu există un răspuns legat de cantitatea exactă de parfum pe care trebuie să o folosești dar în acest caz funcționează o singură regulă: cea a bunului simț. De exemplu, dacă cineva stă suficient de aproape de tine, din punct de vedere fizic, încât să facă un comentariu de genul „ce bine miroase parfumul tău!”, e un semn că nu ai exagerat. Dacă simți mirosul propriului parfum în nări, o perioadă îndelungată, e clar că ai aplicat o cantitate prea mare.

Alte câteva lucruri de care trebuie să ții cont: nu folosi niciodată parfumul ca substitut pentru săpun. O igienă proastă, indiferent cât de mult e ascunsă sub masca unui parfum, va ieși la iveală punându-te în cele mai neplăcute și penibile situații. În plus, ține cont și de faptul că dacă folosești o cantitate prea mare de parfum poți ajunge să ai sau să provoci probleme de natură fizică. Ție sau celor care suferă de astm, migrene sau alergii.

Lucruri fine

Anotimpurile. Porți haine diferite în fiecare anotimp. Același lucru trebuie să se aplice și în legătură cu parfumurile. Vara trebuie să porți un parfum mai ușor, în concordanță cu hainele pe care le pui pe tine. Temperatura corpului fluctuează – primăvara și vara crește un pic, așadar nu trebuie să te încarci cu arome grele, pe care le poți păstra pentru anotimpul rece. Fă câteva teste, cu diverse parfumuri, și vezi ce nuanțe sunt potrivite pentru fiecare anotimp. Unele parfumuri sunt promovate direct în acest sens, despre altele poți afla aceste informații pe internet.

Dacă vrei să maximizezi efectele parfumului, aplică-l la momentul potrivit. De pildă, după un duș sau o baie, atunci când porii feței sunt deschiși. Acest lucru te va ajuta să miroși bine pe parcursul întregii zile. Aplicarea parfumului fără să te fi spălat e un lucru, să recunoaștem, adolescentin.

De luat în calcul este și ideea de a nu combina parfumul cu săpunurile ce au mirosuri puternice sau cu deodorante similare. Aromele puternice se vor acoperi unele pe altele sau se vor altera reciproc. Folosește un săpun fără miros, gel de dușuri și deodorante light, lăsând parfumul să-și facă treaba și să fie adevărata vedetă.

Nu în cele din urmă, atenție la tipul de piele pe care îl ai. Parfumurile vor persista mai mult pe un ten gras, în vreme ce pe tenurile uscate efectul lor se va evapora mai rapid. Deci dacă știi că ai tenul uscat, e ok să aplici o cantitate ceva mai mare de parfum. Fără a exagera, însă.

Lucruri practice

Și totuși… cum se aplică parfumul? Există câteva tehnici, care fac parte din repertoriul unui bărbat sofisticat și pe care le poți deprinde cu un pic de exercițiu.

Adesea auzi despre faptul că un parfum se aplică pe încheietura mâinii, acolo unde ne luăm de regulă pulsul. De ce? Pentru că acea zonă (la fel ca gâtul și spatele urechii) are o temperatură ușor mai ridicată, datorită vascularizării puternice. Aplicând parfumul în aceste zone, vom capacita la maxim potențialul aromelor.

Important este să nu împrăștiem parfumul pe toată suprafața corpului, fără noimă, și în special acolo unde transpirăm mai mult. E pierdere de vreme și de bani.

Dacă folosești aftershave, cumpără-ți aceeași marcă de parfum (sau viceversa). Nu e o idee deloc bună să amesteci parfumurile și mirosurile, fiindcă de cele mai multe ori acestea nu sunt complementare.

Există un curent potrivit căruia e acceptabil să te parfumezi pe haine, în special pe partea superioară a cămășii sau a sacoului. Sprayul poate fi direcționat pe guler și în zona gâtului, despre care se știe că e un loc bun pentru a pune în valoare potența parfumului. Atenție însă la aplicarea pe haine, fiindcă unele parfumuri provoacă pete.

Majoritatea parfumurilor se aplică o singură dată pe zi și, în mod normal, mirosul lor se simte pe parcursul mai multor ore. Nu e nimic anormal să aplici un parfum de mai multe ori – depinde de nivelul de aciditate al corpului tău în raport cu uleiurile din parfum.

Ca majoritatea lucrurilor, și parfumurile au un termen de valabilitate. Care de regulă se întinde pe o perioadă de 3-5 ani. Chiar dacă nu găsești data expirării pe cutie sau sticlă, ia în calcul faptul că nu poți folosi parfumul o eternitate, fiindcă riști să capeți eczeme sau alte lucruri neplăcute la nivelul pielii. Ca să nu mai vorbim de faptul că, după o perioadă foarte lungă, parfumul își poate schimba mirosul în ceva foarte… alcoolic.