Cum să împachetezi eficient în sezonul vacanțelor

Academia Barbatilor

Tuturor ne place să călătorim, însă nu toți dintre noi reușesc să împacheteze la fel de ușor. Ca să eviți frustrarea și pierderea de timp, ți-am povestit noi mai jos cum să împachetezi eficient în sezonul vacanțelor. Ia-ți notițe!

 

Alege cum călătorești

 

valiză de călătorit

Sursă foto: mrporter.com

 

Când vine vorba despre împachetat, trebuie să alegi în primul rând felul în care alegi să călătorești. Ești genul care alege o valiză mare și o geantă mică de mână, ori care preferă ghiozdan și o geantă de weekend?

Desigur, nici scopul călătoriei nu este mai puțin important, însă ce ai alege atunci când costul bagajului de cală nu te privește, de exemplu?

 

apus în aeroport

Sursă foto: pixabay.com

 

Din experiența noastră, pentru vacanțe mai lungi de o săptămână ai nevoie de o valiză adevărată. Inițial poate părea mai puțin atrăgător să porți o valiză grea după tine, însă te asigurăm că e mult mai relaxant atât când vine vorba despre împachetat, ci și atunci când treci prin experiența aeroportului.

 

bărbat cu valiză de cală

Sursă foto: mrporter.com

 

În altă ordine de idei, o valiză mare și o geantă de mână sunt cele mai bune piese pe care le poți alege. Nu este greu nici să explicăm de ce: în valiză depozitezi orice lucru de care nu ai nevoie până ajungi la hotel, iar geanta de mână va păstra totul la îndemână, făcând orice situație stresantă să dispară cu viteza cu care deschizi un fermoar.

 

Cum și ce să împachetezi

 

Când te ocupi de valiză, cel mai simplu e să selectezi hainele de care crezi că ai nevoie și să le întinzi pe podea. Asta îți va oferi o imagine de ansamblu. Apoi este indicat să înlături cel puțin încă două-trei obiecte de care nu ești convins că te vei folosi.

 

Începe cu pantofii

 

pantofi din piele întoarsă pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Când împachetezi, cel mai simplu este să grupezi obiectele. De exemplu, este foarte indicat să introduci șosetele în pantofii pe care îi iei cu tine. Asta nu doar că va salva spațiu, dar va ajuta și ca pantofii să-și păstreze forma.

Pasul următor este să introduci fiecare pantof într-un săculeț de nisip. Ideal ar fi ca fiecare pantof să fie depozitat separat, ca să nu existe riscul ca aceștia să se deterioreze unul pe celălalt.

Odată introduși în săculețe, plasează pantofii pe extremitățile valizei. Astfel vei forma un spațiu protejat în mijloc, în care poți depozita articolele vestimentare.

 

Ocupă-te de porțiunea din mijloc

 

jeans pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

În mijloc, între pantofi, plasează toate hainele mai robuste. Aici ne referim atât la jeans și pantaloni, cât și la piesele mai groase, dacă este cazul unui anotimp mai rece. Aici este și locul puloverelor și cardiganelor, de exemplu.

Apoi vine rândul tricourilor, pe care trebuie să le amplasezi pe suprafața netedă tocmai creată. Asta va pregăti terenul pentru cămășile proaspăt călcate, care trebuie să fie și ultimul lucru pe care îl adaugi. Ele vor sta deasupra, fapt care le va proteja pe cât de mult posibil de formarea cutelor.

 

Umple golurile cu restul lucrurilor

 

gentuță de voiaj

Sursă foto: mrporter.com

 

Dacă în acest punct observi o mulțime de locuri goale prin valiză, nu intra în panică. Tocmai acesta este și scopul. În ele vei introduce toate lucrurile și accesoriile care au rămas. Aici este, de exemplu, locul lenjeriei intime,  gentuței de voiaj și multor alte lucruri.

Nici curelele nu lipsesc din ecuație, însă au nevoie de un tratament ușor diferit. Contrar obiceiului general de a le rula, noi recomandăm să le întinzi pe cât de mult posibil de-a lungul valizei.

 

curea pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Asta nu doar că va salva spațiu prețios, ci le va și menține drepte, evitând apariția cutelor nedorite. Aplică același sfat și pentru depozitarea acestora în dulap, de exemplu, unde stau cel mai bine întinse pe un umeraș.

 

Nu subestima geanta de mână sau rucsacul

 

geantă de mână de bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

S-ar putea să nu fii mare fan genți de mână, însă la întrebarea “cum să împachetezi eficient”, nu avem răspuns mai bun. Avantajele acestora sunt neprețuite. Aici poți depozita tot ce ai nevoie să fie la îndemână, atât pe parcursul drumului, cât și la aeroport.

 

rucsac de mână pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

De exemplu, nu există loc mai potrivit pentru cărțile pe care plănuiești să le citești sau pentru căștile pe care vrei să le protejezi.

Totodată, la aeroport este bine să ai toate documentele la îndemână pentru a salva timp, deci voilà, geanta de mână va avea grijă și de asta. Pune în ea pașaportul și portofelul, cheile și orice alte lucruri de preț mai ai. Nu uita că aceeași geantă vei avea voie s-o iei cu tine în avion, deci vei putea inclusiv să ții totul prețios aproape de tine.