Cum să îți alegi costumul pentru vară

academia barbatilor

Indiferent de temperaturile din termometre, ținuta pentru birou impune anumite rigori iar pentru a-ți alege costumul pentru vară potrivit trebuie să ai în vedere anumite aspecte. Pentru că este important să ai o imagine profesională și un stil impecabil dar, totodată, să te simți confortabil la birou, costumele pentru vară vin în noi culori și materiale adaptate sezonului cald.

Cum să îți alegi costumul pentru vară

În primul rând, pentru a alege costumul potrivit trebuie să fii atent la construcția sa care determină greutatea, textura și gradul de confort. Dacă alegi un costum necăptușit sau căptușit parțial, acesta va fi mai aerat și va permite pielii să respire, însă acest aspect implică sacrificarea structurii sale clare. De asemenea, este important să știi ce material să alegi pentru a evita transpirația excesivă. Materialele mai subțiri și cu țesătura mai relaxată permit ventilația și minimizează căldura.

Materiale potrivite pentru costumele de vară

În timpul lunilor reci este indicat să porți costume din tweed, cașmir sau lână care se așează perfect pe corp, sunt elegante și păstrează căldura. Însă, vara, trebuie să înlocuiești aceste costume cu altele din materiale mai ușoare și mai răcoroase, fără a-ți compromite stilul.

Costumul din in

Unul dintre cele mai populare materiale pentru vară, inul este o opțiune clasică, ușoară și suficient de aerată. Inul are o textură evidentă, naturală și se șifonează foarte ușor dar acest lucru face parte din farmecul aspectului său rafinat, fără efort. Pentru ținuta de birou poți alege un costum din in sau din amestec de in cu bumbac sau lână, pentru a evita șifonarea excesivă.

costumul pentru vara
Sursa foto: Pinterest

Costumul din bumbac

Una dintre cele mai versatile alegeri ale sezonului, costumul din bumbac îți garantează o imagine casual cu aer rafinat, în timp ce te lasă să respiri. Țesătura din bumbac este mai rigidă decât cea de lână dar este și mai răcoroasă. Cele mai populare modele de costume de haine din această țesătură sunt în nuanțe de kaki, bleu, gri sau bej.

costumul pentru vara
Sursa foto: Pinterest

Costumul din bumbac Seersucker

Țesătura Seersucker, recunoscută pentru suprafața sa striată, cu aspect ușor încrețit, este un tip de bumbac unic, a cărui popularitate a crescut în ultimele decenii, mai ales pentru costumele de birou pentru vară. Deoarece această țesătură este mai casual, nu este indicată într-un mediu business formal.

costumul pentru vara
Sursa foto: Pinterest

Costumul din țesătură Fresco

Țesătura Fresco este un tip de lână aerată, din fibre subțiri, suficient de subțire și rezistentă pentru a putea fi folosită la costumele de haine pentru sezonul cald. În același timp, structura sa permite o construcție impecabilă a costumului, rezultând într-un aspect final rafinat. Acest gen de lână subțire este o variantă mai bună decât inul sau bumbacul pentru că nu absoarbe transpirația, ci o ține departe.

costumul pentru vara
Sursa foto: Pinterest

Costumul din Chambray

Subțire, ușor lucios și foarte confortabil, bumbacul Chambray este ideal pentru costumele de vară. Marile branduri de costume au introdus această țesătură în construcția costumelor business în colecțiile ultimelor sezoane. O țesătură derivată din denim, rezistentă însă delicată la atingere și suficient de fluidă, Cambray este o alegere remarcabilă pentru office, pe timp de vară.

costumul pentru vara
Sursa foto: Pinterest