Cum să îți asortezi ochelarii de soare la ținută

academia barbatilor

Mai mult decât accesorii pentru protecția ochilor împotriva razelor soarelui, ochelarii de soare pentru bărbați au devenit elemente de stil. Aceștia dau o notă inconfundabilă oricărei ținute, din orice spectru vestimentar, de la sport și casual la office și formal.  Există pe piață zeci de modele, forme clasice sau ingenioase și culori din colecția de ochelari de soare 2018 care pot fi inserați în nenumărate ținute. Trebuie doar să găsești modelul care te reprezintă și forma care îți complimentează chipul pentru a putea trece la următorul pas – exercițiul de stil. Noi am făcut o selecție a celor mai căutate modele și îți oferim câteva idei despre cum să îți asortezi ochelarii de soare la ținută.

Ochelari de soare Wayfarer

Model clasic și iconic mai mult decât oricare altul, Wayfarer reprezintă o opțiune stylish încă din 1956. Și își păstrează statutul fără prea mari eforturi, încadrându-se în absolut orice stil vestimentar. În plus, arată bine pe orice formă a feței și sunt preferații vedetelor de atunci și acum, de la Beatles la Orlando Bloom. Membrii celebrului grup britanic îi purtau la costum negru sau doar cu cămașă albă și cravată. Astăzi poți merge pe rețeta lor de stil și îi poți asorta la costumul office sau la un costum formal pentru evenimente mai speciale. Însă, așa cum spuneam și mai devreme, poți combina cu încredere și în ținute smart casual sau sport.

Sursa foto: Pinterest

Modelul Clubmaster

Ochelari de soare de inspirație retro, dar în același timp puternic ancorați în tendințe, Clubmaster își păstrează statutul de evergreen. Acest model oferă un aer nostalgic ținutei și atrage atenția inevitabil prin faptul că pot crea acel echilibru stilistic între retro și hipster-cool. Bruno Mars este un exemplu în acest sens. Poartă-i cu chinos și tricou polo sau helancă și sacou în zilele mai reci .

Sursa foto: Pinterest

Ochelari de soare Aviator

Poate cei mai purtați ochelari de soare în 2018…și nu numai, Aviatorii fac concurență Waifarer-ilor în topul pentru cel mai iconic model. Făcuți celebri de Tom Cruise și Paul McCartney și devenind elemente de referință în cultura pop, acești ochelari de soare și-au demonstrat versatilitatea în ținute. “Aviator” sunt capabili să insereze acel factor “cool” în orice ansamblu vestimentar, de la jeans cu bomber jacket și pantofi sport, la chinos cu cămașă și jachetă din denim și până la costum și dress shoes.

Sursa foto: Pinterest

Ochelari rotunzi

Ochelarii cu rame și lentile perfect rotunde ne duc instantaneu cu gândul la John Lennon și un stil vintage-cool cu o abordare mai complexă în vestimentație. Modelul acesta te face să ieși în evidență în fața celorlalți devoratori de stil tocmai pentru că îți permit să creezi ținute eclectice și aparent neasumate. Mai nou, acești ochelari de soare devin un trend asociat cu moda de inspirație Steampunk – o mișcare ce evocă tehnologia și moda Victoriană. Conform acestui trend, ochelarii rotunzi vin ornați cu detalii evidente precum elemente de mecanică, unelte sau curele. Dacă te simți suficient de îndrăzneț, acest model de ochelari îți lansează provocarea.

Sursa foto: Pinterest

Modelul cu rame transparente

Mai exact ochelarii cu rame transparente sunt noua tentație în materie de stil. Poți găsi oricare dintre modelele de mai sus în varianta transparentă. Folosește-i pentru un update al ținutei! Clear Frames au acel aer minimalist care echilibrează o ținută cu o cromatică generoasă sau accentuează simplitatea unui costum într-o nuanță deschisă. Acești ochelari de soare sunt alegerea perfectă pentru un look clasic cu un vibe modern.

Sursa foto: Pinterest