Cum să ne protejăm smartphone-ul de un atac cyber

academia barbatilor

Piața smartphone-urilor este într-o continuă dezvoltare, însă odată cu avansul tehnologic apar și tot mai multe probleme de securitate, numărul atacurilor cibernetice asupra smartphone-urilor crescând considerabil în ultimul an. Pentru a preveni astfel de incidente, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm oferă câteva sfaturi care să ne ajute să ne protejăm smartphone-ul de potențialele atacuri ale hackerilor.

„În primul rând, trebuie să acordăm o atenție sporită SMS-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicații, pentru care este necesară efectuarea unei plăți, chiar dacă aceasta este una modică. De asemenea, trebuie să fim atenți la datele stocate în memoria smartphone-ului sau în cloud și chiar să utilizăm un cod de blocare a terminalului”, a spus Dan Badea – ThePhoneGeeks.

cum-protejare-smartphone-atac-cyber-2

Potrivit acestuia, numerele de smartphone, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru rețelele de socializare sunt principalele ținte ale hackerilor.

 De aceea, pentru a putea oferi smartphoneului o protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice, specialistul EuroGsm recomandă instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar și descărcarea aplicațiilor din surse sigure.cum-protejare-smartphone-atac-cyber-3

Instalarea unei aplicații antivirus pe smartphone ajută în menținerea securității datelor, iar oferta din Google Play Store este una foarte variată. Printre cele mai populare aplicații antivirus, care permit scanarea aplicațiilor instalate sau a datelor de pe cardul de memorie, se numără AntiVirus Security, Avast, Bitdefender Antivirus Free, Eset Mobile Security & Antivirus, Avira Antivirus Security sau Kaspersky Internet Security.

Este bine de știut că majoritatea aplicațiilor de acest gen provin de la producători renumiți, oferind soluții sigure care sporesc gradul de securitate a smartphoneului mobil.

# # #

 Despre ThePhoneGeeks

ThePhoneGeeks este divizia EuroGsm specializată în rezolvarea problemelor legate de smartphoneia mobilă, membrii echipei având rolul de a da sfaturi clienților şi de a încuraja utilizarea corectă și la capacitate maximă a dispozitivelor mobile.

# # #

Despre EuroGsm

EuroGsm este compania specializată telecom, fiind unul dintre cei mai mari retaileri, cu o reţea de magazine extinsă la 113 unități și 81 de orașe în cei 18 ani de existență. Compania aduce pe piață, atat în magazine cât și online pe www.eurogsm.ro, cele mai noi tendințe în domeniul comunicării mobile, telefoane de ultimă generație, accesorii și o gamă variată de servicii, precum plata facturilor, abonamente de voce sau date. 

 EuroGsm este ghidul pe care ți-l dorești alături când pornești în explorarea tehnologiei.