Cum să organizezi o petrecere reușită

Academia Barbatilor

Nu întotdeauna lucrurile merg strună atunci când le faci în mod spontan sau când le faci după ureche. Sigur, e bine să fii spontan, dar uneori e și mai bine să planifici ideile și să le setezi în așa fel încât totul să iasă perfect. Aceasta se aplică și în cazul în care ai de gând să organizezi o petrecere. Care sunt elementele absolut esențiale pentru a avea o petrecere reușită?

Băieți și, mai ales, fete

petrecere reușităLecția numărul unu este că fetele nu vin întotdeauna la petreceri. Nu știm de ce, dar nu vin. Lecția numărul doi este că băieții nu aduc fete la petreceri. În schimb, aduc alți băieți. Pentru că asta știu să facă și asta vor face. Dar așa cum bine știm, dacă o petrecere are prea mulți cârnăciori, e degeaba. Poate fi transformată foarte bine într-un eveniment de jocuri video.

Evită să ajungi în situația asta. Nu lansa o petrecere câtă vreme nu ești sigur că vei avea la fel de multe invitate precum invitați. Și concentrează-te pe modul în care să le faci să vină. Pentru că acolo unde merg femeile, bărbații le vor urma (în fine, nu chiar peste tot…).

Începe cu câțiva

O idee bună este să începi cu ceva mic. Nu trebuie să ai neapărat cea mai mare petrecere din cămin. Poți organiza și un party cu doar câteva persoane dar la care toată lumea să se distreze la maxim. E mai intim și uneori oamenii vin cu mai mare plăcere când știu că vor avea parte de o asemenea atmosferă.

O strategie bună e să organizezi o pre-petrecere, împreună cu o gașcă mică de persoane cool. Apoi, când ați ajuns cu toții într-o stare de spirit bună, mergeți împreună la o petrecere mai mare. Îi veți molipsi pe cei de-acolo și toată lumea va vorbi despre voi. Apoi mulți vor veni la următorul party organizat de tine, pentru că se va duce vestea că acolo e distracția.

Propsuri de petrecere

propsuri petrecereSigur că ingredientele unei petreceri bune sunt glumele, comentariile, conversația savuroasă. Toată lumea trebuie să participe la crearea unei atmosfere bune. O idee excelentă este să plasezi o mulțime de propsuri prin încăperea sau casa în care se desfășoară petrecerea.

Propsurile sunt acele obiecte haioase care apar prin pozele de la petreceri, nunți etc: peruci, măști, pălării, pistoale cu apă, semne cu diverse mesaje, baloane cu heliu etc. Cu alte cuvinte, jucării. Nu trebuie să le spui invitaților despre ele. Doar le lași acolo, pentru că ei le vor găsi și le vor folosi ad-hoc. E suficient să înceapă unul, că nebunia se va declanșa instant iar distracția și amuzamentul vor atinge cote maxime.

Nu invita idioți

Întotdeauna există câțiva băieți pe care fetele nu-i plac deloc. Pentru că nu le fac să se simtă confortabil și în siguranță. Trebuie să știi cine sunt aceștia și să-i tai din start de pe lista de invitați. Iar unicul mod prin care vei afla despre aceste persoane este din gura femeilor. La petrecere ai grijă să-ți întrebi întotdeauna invitații cum se simt și dacă sunt ok. În caz că observi vreo problemă, insistă să afli despre ce e vorba.

Desigur, știm că unii tipi nu se înțeleg deloc cu unele tipe, iar acesta nu e un motiv pentru care să-i lași pe dinafară. Tu nu-i vei căuta pe aceștia, ci pe cei care nu se înțeleg cu mai multe tipe. Cei care creează mereu probleme. Cei care se îmbată și strică petrecerile. Cei care sar la bătaie aiurea. Cu alte cuvinte, idioții.

Ascunde alcoolul

petrecere reușităCu cât văd mai mult alcool, cu atât invitații vor bea mai mult. Și cum, de regulă, ei nu-și cunosc limitele, s-ar putea ca în final să iasă urât. Acest lucru e valabil și pentru femei, care e posibil să aibă o experiență mai mică în privința băuturii și care sunt mai repede afectate de efectele alcoolului.

Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să ții de cap pe cineva care-ți vomită în baie. Soluția este să raționalizezi alcoolul. Ascunde sticlele în diverse locuri și scoate-le doar atunci când s-a terminat alcoolul aflat la vedere. Fă acest lucru în special cu spirtoasele, fiindcă lumea are tendința de a se îndrepta în special către băuturile tari.

Mai mult, în momentul în care vezi că petrecerea începe să se înmoaie, nu trebuie să scoți o nouă serie de băuturi. Mai bine le spui tuturor că alcoolul s-a terminat și să lași party-ul să-și dea obștescul sfârșit.

Mâncarea e vitală

Pentru a fi sigur de succesul petrecerii, trebuie să te asiguri că invitații tăi au ce să mănânce. O idee bună e să ai oale mari cu mâncare, din care petrecăreții să se poată servi, eventual să-și poată încălzi singuri porțiile. Mâncarea oferă o bază, absoarbe din alcool și menține petrecerea la cote înalte.

Chipsurile și alunele nu sunt o variantă bună, deci nu te baza pe ele. În schimb, dacă organizezi o petrecere mare, poți vorbi în prealabil cu o firmă de catering, le spui despre ce e vorba, le comunici numărul de persoane, și ei îți vor face o propunere de meniu. Poate va fi ceva mai scump, dar vei scăpa de multe griji și vei știi sigur că nimeni nu va rămâne nemâncat și nemulțumit din acest punct de vedere.

Fă cunoștință invitaților

E o regulă de bază. Și nici măcar nu trebuie să fie petrecerea ta ca să o faci. Fă asta ori de câte ori ești într-un loc în care cunoști mai multă lume. Dacă există un cât de mic punct comun între două persoane, atunci fă-le cunoștință. Iar dacă e petrecerea ta, fă cunoștință tuturor cu toată lumea.

Vei primi apreciere și respectul tuturor iar oamenii își vor aminti mai târziu de faptul că tu le-ai făcut introducerea celui care, poate, le-a devenit un bun prieten sau un partener de afaceri. Odată ce ți se va duce vestea în acest sens, oamenii vor veni în număr tot mai mare la petrecerile tale.

Fără displayuri

Cum dau de un display, bărbații sunt tentați să-l urmărească. Așa că elimină tot ce ține de asta, de la televizoare la eventuale tablete lăsate prin casă sau la consolele cu jocuri, care au capacitatea de a acapara atenția tuturor și de a sparge petrecerea.

Invită-ți vecinii

Dacă faci o petrecere acasă și ai relații decente cu vecinii, e o idee bună să-i inviți și pe ei. În acest mod, chiar dacă vei primi un refuz, vei avea o șansă mai mare ca aceștia să nu sune la Poliție, exasperați că îi deranjează gălăgia. Iar când, la rândul lor, vor avea o petrecere, probabil te vor invita, ca o întoarcere a favorului. Dacă totuși nu-ți dorești să vină la party, măcar anunță-i din timp că urmează să fie un pic de zgomot lângă ei, pregătindu-i pentru acesta și cerându-ți scuze anticipat pentru eventualul tămbălău.

Citește și 25 de lucruri inedite despre bere