Cum să pari mai înalt? Piese vestimentare care te ajută

academia barbatilor

Pentru a obține o ținută corectă ai nevoie să cunoști nu doar reguli de bază în stilism ci și câteva idei despre tipurile de corp și haine care le avantajează. De exemplu, există ținute care pot crea iluzia de înălțime, te pot face să arăți mai slab sau, din contră, pot adăuga volum unui corp nelucrat. În acest articol îți vom da câteva idei despre cum să pari mai înalt.

În principiu, ideea de bază este să ai o ținută liniară și să atragi privirea de jos în sus, spre față, pentru că o astfel de mișcare ascendentă va crea ideea de înălțime. De asemenea, culorile închise și, în general, ținutele alcătuite din culori din același spectru cromatic creează iluzia unui corp mai suplu, ceea ce implică și înălțime. În ceea ce privește imprimeurile, dungile subțiri verticale sunt ideale pentru a alungi silueta. Dar iată ce piese poți alege pentru a obține, vizual, câțiva centimetri în plus.

Sacoul care te face să pari mai înalt

În primul rând, sacoul costumului trebuie să fie măsura perfectă. Un sacou prea larg va adăuga volum făcându-te să pari chiar mai scund decât ești în realitate. Iar lungimea sa trebuie să fie un pic mai scurtă decât de obicei pentru a crea un efect de înălțime. De asemenea, poți miza pe trucuri care creează înălțime, precum buzunare frontale ușor înclinate, nasturi poziționați un pic mai sus decât linia taliei – care vor da iluzia unui bust mai scurt și a unor picioare mai lungi, adăugând efect de înălțime, sau mâneci ușor conice.

cum să pai mai înalt, costum cu dungi

Sursa foto: Pinterest

Pantaloni care creează iluzia unor picioare mai lungi

Croiala dreaptă, simplă, fără cusături sau detalii pe orizontală alungește silueta iar talia înaltă este ideală pentru a crea înălțime. Evită pantalonii prea lungi, care fac cute pe pantofi, pentru că vor atrage atenția în partea jos și vor da impresia că ești mai scund decât în realitate, și talia joasă care, optic, scurtează și mai mult picioarele. Detalii precum culoarea șosetelor apropiată de cea a pantalonilor creează o linie mai lungă a piciorului. Poți merge chiar mai departe și poți accentua efectul cu pantofi din același spectru cromatic. Evită să porți curea pentru că aceasta îți va împărți corpul în două și va distruge aspectul liniar și implicit, iluzia de înălțime. Alege, în schimb, bretele care, pe lângă faptul că nu despart trunchiul de picioare, prin forma lor și modul cum sunt plasate în ținută contribuie la ideea de înălțime.

cum să pari mai înalt, pantaloni cu talia înaltă

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți cămășile și puloverele

Mânecile cămășii trebuie să se oprească exact la încheietură și să iasă de sub sacou o jumătate sau trei sferturi din lățimea manșetei. Ține întotdeauna cămașa băgată în pantaloni. Cămașa purtată pe dinafară ar crea iluzia unui bust prea lung și va scurta vizual picioarele. Puloverele cu anchior și maletele sunt ideale pentru că accentuează ideea de alungire în zona feței, creând, totodată, un aspect liniar al ținutei. Dar ai grijă ca acestea să se termine exact sub betelia pantalonilor.

cum să pari mai înalt, maletă

Sursa foto: Pinterest

Atunci când vrei să pari mai înalt, pantofii contează

Asta nu înseamnă că trebuie să porți tocuri exagerate. Totuși, sunt de preferat pantofii cu talpă și toc, precum modelele dess shoes, în locul pantofilor sport. De asemenea, o formă îngustă, alungită a pantofului te va ajuta mai mult să susții o imagine mai suplă și implicit să obții iluzia de înălțime, decât o pereche de chunky trainers. Și aliniază pantofii la același spectru cromatic cu al pantalonilor și al șosetelor. Vara, nu purta șosete și alege pantofi în tonuri apropiate de culoarea pielii, creând astfel iluzia unor picioare mai lungi.

Citește și Cum să te îmbraci în funcție de forma corpului. Haine care te avantajează

Sursa main foto: Zara