Cum să păstrezi puloverele pentru cât mai mult timp. Ghid complet de îngrijire

academia barbatilor

Calendaristic, iarna a luat sfârșit, dar sezonul tricotajelor se extinde până la instalarea fermă a sezonului cald și n-ar strica niște sfaturi utile despre cum să păstrezi puloverele fără să se strice. Pentru că piesele tricotate, din lână sau alte fibre care asigură confortul termic, sunt aliatul nostru numărul 1 atunci când vine vorba de vestimentația pentru sezonul rece, preocuparea pentru păstrarea aspectului lor impecabil trebuie să fie una constantă.

Un pulover este o investiție pe termen lung, indiferent de tendințe, care implică atât aspectul practic cât și abilitatea de a da un plus de stil unei ținute. Fie că vorbim de cardigan, pulover la baza gâtului, pulover cu anchior sau jachetă din lână, pentru a arăta impecabil cât mai mult timp, orice piesă tricotată are nevoie de atenție specială din partea ta. Pentru că textura sa este, în esență, una delicată, o piesă tricotată este predispusă la a se deforma prin lărgirea fibrelor, la a se șifona ușor sau a se scămoșa, în funcție de componența amestecului din care este confecționată. Însă cu o îngrijire adecvată, piesele tale din lână, cașmir sau fibre sintetice pot rămâne în formă bună de purtat o perioadă îndelungată.

cum să păstrezi puloverele

Sursa foto: Club Monaco

Spală-le la programe delicate

În primul rând, verifică eticheta cu sfaturi de îngrijire de pe interiorul produsului înainte de a-l arunca în mașina de spălat. Întotdeauna, spală puloverele pe dos și separat de alte piese cu texturi și culori diferite. Pentru a păstra aspectul pufos al tricotajelor folosește un detergent special pentru acest tip de fibre sau verifică eticheta detergentului obișnuit pentru a vedea dacă poate fi folosit și pentru pulovere. Aplică pentru programul de spălare manuală sau orice alt program pentru rufe delicate, a cărui temperatură nu trebuie să depășească 30 de grade. Ca o măsură de precauție, poți introduce puloverul într-un săculeț destinat spălării rufelor delicate și lenjeriei intime, pentru a evita deteriorarea acestuia în timpul spălării.

Evită mașina de uscat

După ce ai spălat puloverul, usucă-l întins pe orizontală, pentru a-i păstra forma. Evită stoarcerea, uscarea în mașina de spălat sau atârnarea sa pe uscătorul clasic pentru rufe. Toate aceste procedee pot duce la deformarea sau strângerea țesăturii.

Cum să păstrezi puloverele fără să se deterioreze în timpul purtării

Dacă porți o singură piesă tricotată frecvent este posibil ca forma acesteia să se modifice prin mișcare, anumite obiceiuri de postură și a altor activități în care este implicată indirect. Cea mai bună variantă pentru a-ți păstra puloverele cât mai mult timp este să investești în câteva piese pe care să le porți prin rotație. De asemenea, ai grijă atunci când creezi ținute stratificate să nu porți peste pulover piese cu texturi rigide care le pot agăța sau le pot scămoșa prin frecare.

cum să păstrezi puloverele

Sursa foto: Pinterest

Pentru depozitare, nu folosi umerașe!

Un alt aspect esențial în menținerea formei puloverelor este felul în care le păstrezi în garderobă. În primul rând, nu ține puloverele pe umerașe pentru că lâna, de exemplu, se întinde și puloverul își pierde forma. Acestea se țin împăturite corect pe rafturi. Vara, păstrează-le în saci de plastic în care ai pus săculeți cu lavandă, pentru a le feri de molii și a evita efectele produse de acestea asupra lânii. Urmând cu strictețe câteva reguli simple de bună păstrare, puloverele tale vor fi în cea mai bună condiție sezon după sezon.

Sursa foto main foto: Club Monaco