Cum să porți blazerul. Soluții de stil pentru bărbatul modern

academia barbatilor

Extrem de versatil și funcțional, ca să nu mai vorbim de aspectul rafinat, nu e de mirare că blazerul face furori în garderoba masculină de peste 100 de ani. Situat, ca stil, undeva între sacoul de la costumul de haine și o jachetă casual, această piesă reușește să facă față diferitelor situații vestimentare. Află câteva reguli de aur care te vor învăța cum să porți blazerul impecabil și te vor ține departe de erorile de asortare și combinare.

În primul, investește într-un blazer de calitate, custom-made, pe care îl poți purta cu mai multe variante de pantaloni din garderobă. Pe lângă diversitatea de pantaloni alături de care se integrează firesc, blazerului îi pot fi asortate și diferite modele de cravate, de la cele în culori tari la variante cu imprimeu paisley, dungi sau carouri.

Există două tipuri de blazere: în stil american și în stil englezesc.

Blazerul American

Acest model de blazer seamănă destul de mult cu sacoul de la costumul de haine, de încheie șa doi nasturi, are un șliț pe centru, în spate, revere crestate și buzunare cu clapă sau aplicate.

cum să porți blazerul, blazer american

Sursa foto: Pinterest

Blazerul Englezesc

Spre deosebire de blazerul American, care are o croială mai relaxată, acest tip de blazer urmează linia corpului, evidențiind umerii, pieptul și talia. Varianta la două rânduri de nasturi are două șlițuri la spate, revere ascuțite și trei nasturi.

cum să porți blazerul, blazer englezesc

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți blazerul?

Blazerul american poate fi mai ușor integrat în ținute, datorită versatilității sale, însă blazerul englezesc vine cu o croială care definește mai ușor un gentleman. Indiferent de stil, alege modelul potrivit structurii corpului tău și personalității tale.

De exemplu, un blazer american clasic bleumarin, la doi nasturi, cu buzunare aplicate și revere crestate poate fi folosit atât în situații formale, cât și în ținute casual. Combină-l cu o cămașă în carouri fine, pentru un echilibru cromatic și adaugă o cravată și o batistă de buzunar în culori în contrast, dar ai grijă ca cele două accesorii să fie diferite. Batista de buzunar va sparge monotonia bleumarinului solid al blazerului. Dacă nu ești sigur pe regulile de asortare, poți miza pe o batistă albă clasică, ce nu poate fi integrată greșit.

În ceea ce privește pantalonii, niciodată în culoarea blazerului. Așa cum spuneam și mai devreme, blazerul poate fi purtat cu mai multe perechi de pantaloni pe care le ai deja. În cazul blazerului bleumarin, o pereche de pantaloni gri sau khaki vor veni în armonie perfectă. Totuși, poartă-i pe cei khaki pe timpul sezoanelor calde, iar pe cei gri pe timp de iarnă.

Pentru ținute rafinate de zi, poți opta pentru blazere în carouri sau în culori de pământ.

cum să porți blazerul

Sursa foto: Pinterest

Poartă blazerul cu tricou și jeans

Pentru că versatilitatea sa o permite, blazerul poate fi integrat într-o ținută casual cu stil. Alege un model nestructurat și poartă-l peste un tricou simplu, la baza gâtului, alb sau negru (în funcție de momentul zilei), alături de o pereche de jeans clasici și sneakers sau mocasini din piele întoarsă.

cum să porți blazerul

Sursa foto: Pinterest

Cu pulover și chinos

Alege un blazer în carouri sau unul cu o textură deosebită, precum cele din lână pură, și poartă-l într-o ținută în straturi, peste o cămașă Oxford și un pulover bej sau maro. Dacă optezi pentru un blazer navy, poți alege un pulover cu dungi, în același stil. Adaugă o pereche de pantaloni chino khaki sau bej, potriviți pentru ținutele de timp liber și completează cu pantofi brogue sau derby.

cum să porți blazerul

Sursa foto: Pinterest

Cu maletă și pantaloni din lână

Chiar și în sezonul rece, blazerul este o opțiune. Poartă unul într-o culoare închisă peste o maletă în nuanțe neutre și chinos sau alege un pulover pe gât texturat și pantaloni din tweed. Pentru a duce ținuta spre zona smart, alege o pereche de pantofi brogue oxblood sau o pereche de ghete derby în nuanța ciocolatei.

cum să porți blazerul

Sursa foto: Pinterest