Cum să porți bretelele

academia barbatilor

Cultura Gatsby și stilul clasic nu se vor demoda niciodată, iar bretelele sunt accesorii care reprezintă cu demnitate aceste tendințe. Dar știi cu adevărat cum să porți bretelele?

Create inițial cu scopul de a susține pantalonii, bretelele au fost apreciate încă din secolul al XVIII-lea în vestimentația masculină, iar în epoca modernă au ajuns să reprezinte alternativa classy la populara curea. Atașate de pantaloni cu clips, în variante casual, sau nasturi, modele clasice, bretelele pot fi purtate în X sau Y pe spate sau simple, în forma H, adăugând un aer spilcuit oricărei ținute, fie ea casual sau formală. Trebuie doar să te asiguri că materialul din care sunt confecționate se asortează cu celelalte piese vestimentare pe care le porți. Dacă porți bretele cu piele, de exemplu, asortează-le cu pantofii.

Poți alege între variante super skinny până la modele excesiv de late. Bretelele între 1,3 cm și 2,5 cm sunt variante moderne cu aer îndrăzneț, între 3,2 cm și 4 cm găsești variantele standard iar cele de 5,8 cm sunt cele mai late și funcționale.

Un lucru important de reținut: nu purta niciodată bretele și cureaua în aceeași ținută.

Tipuri de bretele

Așa cum menționam mai sus, există două tipuri de bretele, clasificate după modul de prindere: cu clips și cu nasturi. Bretelele cu clips merg pentru ținute moderne, pe stilul casual sau smart casual. Aceste modele pot fi colorate sau cu imprimeuri amuzante. Ai grijă, totuși, când le porți, pentru că în timp pot deteriora betelia pantalonilor.

cum să porți bretelele
Sursa foto: Pinterest

Modelele cu nasturi sunt cele clasice, cu aer rafinat și pot fi asociate în ținute formale. Marea majoritate a pantalonilor de costum sunt prevăzuți cu nasturi pentru bretele pe interior. Acestea vin în variante uni, în culori neutre sau în nuanțe tari pentru a oferi accente de culoare unei ținute simple.

Cum să porți bretelele la costum

Dacă vrei să ai un look impecabil la birou și să faci o declarație de stil, poartă bretele la pantaloni, însă neapărat bretele cu nasturi, niciodată cu clips și alege modele uni, simple, în nuanțe neutre.

Atunci când alegi bretelele în funcție de cămașă, ai grijă să le așezi în contrast, pentru a ieși în evidență. Dacă porți o cămașă într-o culoare neutră, poți alege orice tip de bretele, inclusiv un model într-o culoare tare. De asemenea, combinarea imprimeurilor este o practică de stil contemporană foarte apreciată. Poți combina, de exemplu, o cămașă cu imprimeu fin cu o preche de bretele cu un imprimeu mai accentuat, însă păstrează același spectru cromatic.

cum să porți bretelele
Sursa foto: youtube

În ceea ce privește asortarea bretelelor la cravată sau papion, cele două tipuri de accesorii trebuie să fie în contrast cromatic sau al imprimeurilor. O ținută în care integrezi atât papionul cât și bretelele îți va da un aer vintage interesant.

Sursa main foto: Cand & The Dandy