Cum să porți cămașa chambray 

academia barbatilor

Foarte asemănătoare cu sora ei din denim, dar ceva mai rafinată și mai versatilă, cămașa chambray este o opțiune smart casual ideală pentru sezonul cald…și nu numai. De câteva sezoane încoace o tot pe vedem în moda de stradă și chiar de office. Ceea ce dovedește că această cămașă este mai mult decât un trend, este o piesă esențială în garderoba masculină. Lucru dovedit și prin prezența ei de prin secolul al XIX-lea, când a apărut ca piesă în uniformele de lucru. Până astăzi, însă, lucrurile s-au schimbat, iar cămașa chambray a evoluat până la stilurile smart casual și office.

Asemănarea cu cămașa din denim stă în culoare – de obicei tonuri de indigo și albastru, dar, uneori și în alte nuanțe neconvenționale precum gri sau kaki. Spre deosebire de denim, chambray este o țesătură mai subțire, din bumbac, in sau din amestecul celor două fibre, cu o textură foarte fină, ușor lucioasă, datorită procesului final de presare. Tocmai pentru că este o țesătură simplă, din fibre naturale care lasă pielea să respire, este ideală pentru sezonul cald.

Inițial, în modă, cămașa chambray a debutat ca piesă de weekend, alături de chinos și pantofi sport. Dar noile tendințe o plasează și în ținute smart, alături de un costum de haine sau doar cu  pantaloni și pantofi formali. Totul este sa fii atent la detalii. Dacă vrei să porți o cămașă chambray într-o ținută smart, alege una simplă, fără buzunare sau alte detalii, cu tip de guler semi-spread. Iată cum să porți cămașa chambray în trei stiluri diferite.

Citește și: Cum să porți pantalonii chino în ținute casual, dar și la birou

Smart casual

Un stil preppy european, cu pantaloni de costum, cămașă chambray și mocasini este suficient de versatil ca să te poarte de la business casual la weekend brunch. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un blazer și, eventual, o cravată din mătase texturata, cu dungi groase în culori tari sau să elimini blazerul și să sufleci mânecile cămășii până la jumătatea antebrațului.

cămașa chambray

Sursa foto: Massimo Dutti

Look de riviera 

Cămașa chambray este o piesă esențială pentru vacanță. O poți purta seara cu o pereche de pantaloni albi sau pantaloni din in și la fel de bine o poți purta ziua, cu pantaloni scurți și espadrile, pentru un prânz lângă piscină. Alege un model cu mânecă scurtă și croială lejeră pentru a obține acel efect casual, relaxat, de vacanță. O poți purta chiar și descheiata, peste un tricou basic, integrată în ținuta de călătorie.

cămașa chambray

Sursa foto: Reiss

Casual denim

În mod tradițional, poți purta cămașa chambray ca la începuturile sale, într-o ținută all-blue, alături de o pereche de jeanși clasici. Vei obține o ținută de timp liber confortabilă și sigură ca stil. Poți merge pe farmecul straturilor, pentru a adăuga un strop de creativitate. De exemplu, poart-o peste un tricou basic sau cu o jachetă din piele pe deasupra, după cum îți permite vremea.

cămașa chambray

Sursa foto: Mango

Citește șiCum să obții cele mai reușite ținute cu mocasini