Cum să porți cămașă ca un bărbat de succes

Academia Barbatilor

 Acum că a venit căldura, trebuie să-ți cunoști bine aliații împotriva temperaturilor ridicate. Cămașa este unul dintre ei. Noi spunem DA unei cămăși în orice situație, atâta timp cât o porți corect. Învață din acest articol cum să porți cămașă ca un profesionist indiferent de temperatura din termometre.

Cămașa cu mânecă scurtă te-ar putea scăpa din start de multe probleme, însă ce faci când jobul nu ți-o permite și nu este cale fără cămașa cu mânecă lungă? Ai toate răspunsurile mai jos.

Rulează corect mânecile

bărbat în câmașă cu mânecile suflecate

Sursă foto: Pinterest.com

Pentru zilele în care o ședință este destul încât să nu poți purta o cămașă cu mânecă scurtă, nu ai altă soluție mai bună. Ieși din ședință, dă-ți sacoul jos și rulează-ți mânecile cămășii. Astfel nu te vei plânge tot restul zilei că ești torturat de căldură, iar ținuta ta nu va suferi deloc.

Cum faci asta? Întoarce manșeta cămășii și folosește asta ca unitate de măsură. Apoi nu trebuie decât să rulezi cămașa până deasupra cotului, astfel încât atunci când flexezi mâna, cămașa nu se ridică, dar nici nu se blochează sub cot. În felul acesta vei rămâne la fel de mobil indiferent de taskurile care se ivesc.

Folosește imprimeurile potrivite

cămașă cu imprimeu

Sursă foto: mrporter.com

Nu mai e un secret că imprimeurile pot face orice piesă clasică să capete un aer nou, nu? Ei, asta nu ar avea de ce să nu se aplice și cămășilor.

Pentru birou recomandăm în continuare să te limitezi la dungi, carouri sau buline. Trebuie să arăți la fel de profesionist indiferent de sezonul în care te afli.

În schimb, în timpul liber nu ai decât să te dezlănțui! Singurul lucru pe care trebuie să-l știi este că imprimeurile nu au limite. Azi poți purta la fel de bine un imprimeu cu elefanți, cum mâine poți încerca un imprimeu floral, fie acesta vintage sau nu.

cămașă cu imprimeu

Sursă foto: mrporter.com

Scoate-o din pantaloni de fiecare dată când e nevoie!

bărbat cu cămașă scoasă din pantaloni și jachetă

Sursă foto: mrporter.com

În funcție de unde te afli, desigur. Nu vei ține o prezentare cu cămașa scoasă din pantaloni, la fel cum nici nu e nevoie să transpiri inutil pe parcursul zilei, mai ales dacă nu trebuie să ieși din birou.

Nu te împiedica de reguli, doar gândește singur: atunci când porți un costum, vrei să transmiți un mesaj cât mai profi, iar cămașa scoasă din pantaloni nu prea te-ar avantaja în acest caz, la fel cum nici nu ar arăta prea bine.

În schimb, dacă porți niște jeans, grosso modo definiția smart casual-ului, nu vedem de ce te-ai limita la asta. Poart-o scoasă din pantaloni și nu te vei bucura doar de confortul termic, ci vei da dovadă și de acea doză necesară de încredere.

Poartă un tricou pe dedesubt

bărbat în cămașă cu imprimeu

Sursă foto: mrporter.com

Sau mergi și mai departe și poart-o descheiată, cu un tricou pe dedesubt. Tricoul este de preferat să fie alb, iar cămașa să se potrivească cu politica locului în care lucrezi. Cămașa descheiată peste un tricou nu numai că emană un aer mult mai relaxat, ci te vei simți și tu ca și când ai purta o cămașă nouă.

Transmite mesajul corect purtând costum

David Beckham and suit

Sursă foto: Pinterest.com

O singură regulă vrem să punctăm: oricât de înfricoșătoare ar fi temperaturile de afară, nu ai niciodată voie să porți cămașă cu mânecă scurtă la costum. Vom repeta asta de câte ori vom avea ocazia. Totodată, nici o cămașă cu mânecile rulate nu are ce căuta sub un sacou.

Asigură-te că vei purta întotdeauna sacou peste o cămașă cu mânecă lungă. Ba mai mult, lasă de fiecare dată la vedere 1 cm din manșeta cămășii. Vei arăta nu doar că ai stil, ci și că știi să-ți alegi măsura potrivită la haine.