Cum să porți ceasul de buzunar vintage

academia barbatilor

Ceasul de buzunar vintage a revenit în moda masculină și, spre deosebire de ceasul de la încheietură, acesta este un accesoriu special, care se încadrează într-un anumit tip de vestimentație și conferă rafinament ținutei. Original, cu formă rotundă și particularizat  prin carcasă și lanț, ceasul de buzunar vine în mai multe variante: open-face (fără carcasă de protecție), half-hunter (protecția are o gaură în centru sau un ecran de sticlă care permite citirea orei fără a o deschide), full-hunter (cu protecție completă), double-hunter (cu protecție pe ambele părți plus proecție de sticlă pe tot ecranul) și double-half-hunter (cu protecție pe ambele părți, una dintre ele cu gaură în mijloc pentru citire facilă a orei).

ceas de buzunar bărbați, ceas de buzunar cu lanț, ceas de buzunar vintage

Sursa foto: Pinterest

De ce să alegi un ceas de buzunar vintage în locul unui ceas modern la încheietură

Acest accesoriu din vechime îți pune în evidență personalitatea și stilul. Putându-l, vei face dovada unui anumit nivel de eleganță. În ciuda aspectului său vintage, poate fi integrat atât într-o ținută formală, cât și unui look smart casual. La început, ceasul de buzunar era indicatorul unui anumit nivel de bogăție și clasă. Dacă îl porți în prezent, cu siguranță vei atrage priviri admirative. Un mix de design antic combinat cu tehnologie modernă, ceasul de buzunar are un înveliș care previne oxidarea, ceea ce îl face mai durabil decât ceasurile pentru încheietură. Disponibile în diferite variante de culori, de la auriu, argintiu și arămiu până la gri sau variante minimaliste în alb sau negru, și cu o variate de lanțuri – din aur, argint sau placate cu metale prețioase – și cu diferite metode de purtare, ceasurile de buzunar sunt astăzi suficient de versatile și abordabile.

ceas de buzunar bărbați, ceas de buzunar cu lanț, ceas de buzunar vintage

Sursa foto: Pinterest

Metoda clasică: ceas de buzunar cu vestă

Vestele sunt create special astfel încât să le poți atașa un ceas prins cu lanț. Securizează lanțul în a treia butonieră, de jos în sus, a vestei și pune ceasul în buzunarul opus mâinii tale dominante: dacă ești dreptaci, pune ceasul în buzunarul stâng și invers, pentru a avea acces ușor la el. Alege un ceas și un lanț care se potrivește stilului și personalității tale. De obicei, tweed-ul este un material care pune în evidență ceasul de buzunar.

ceas de buzunar bărbați, ceas de buzunar cu lanț, ceas de buzunar vintage, ceas de buzunar la vestă

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți ceasul de buzunar la costum

Un costum accesorizat cu un ceas de buzunar își dublează puterea și eleganța. Dacă vrei să îl scoți în evidență și mai mult, alege un costum albastru închis. Dacă alegi un costum din trei piese, poartă ceasul în mod clasic, în buzunarul vestei, după cum am menționat mai sus. O altă alternativă este să pui ceasul în buzunarul sacoului și să prinzi lanțul la butonieră. Sau poartă-l chiar și într-unul din buzunarele pantalonilor.

ceas de buzunar bărbați, ceas de buzunar cu lanț, ceas de buzunar vintage

Sursa foto: Pinterest

Ceasul de buzunar la jeans, o abordare modernă

Combinația dintre o piesă de îmbrăcăminte ultra contemporană și un accesoriu cu o imagine din antichitate este pe cât de provocatoare, pe atât de fermecătoare. Pentru că în abordările stilistice ale prezentului, absolut totul este posibil, iată și soluția în acest caz. În primul rând, cel mai indicat ar fi să porți ceasul în buzunarul mic, plasat în zona frontală a jeanșilor, chiar deasupra buzunarelor principale. Poți asorta lanțul ceasului cu catarama curelei de la pantaloni, atașându-l acesteia, pentru un aspect uniform. Sau alege, în locul lanțului clasic, o variantă de prindere din piele.

ceas de buzunar bărbați, ceas de buzunar cu lanț, ceas de buzunar vintage

Sursa foto: Pinterest

Ceasul de buzunar în ținute nonconformiste

Deși au fost create special pentru veste și pentru ținute formale, ceasurile de buzunar sunt abordate, în zilele noastre, chiar și în cele mai neobișnuite combinații vestimentare. Purtat la o ținută obișnuită, de zi, poate genera un look casual…cu clasă. De exemplu, în buzunarul pantalonilor de costum sau chiar în buzunarul unui smart short, cu lanțul prins de cataramă sau de vestă. Pentru un look de inspirație retro, îl poți purta chiar și în buzunarul unei salopete, cu lanțul prins de un nasture al acesteia. De exemplu, un lanț cu aspect mai nefinisat, alături de salopetă, bocanci și cămașă creează un look funky cu stil. Dacă ești suficient de curajos, poți încerca și o ținută cu kilt, inspirată din portul scoțian.

ceas de buzunar bărbați, ceas de buzunar cu lanț, ceas de buzunar vintage

Sursa foto: Pinterest