Cum să porți chukka boots

academia barbatilor

Unul dintre cele mai populare modele de ghete asociate garderobei masculine, chukka boots sunt suficient de versatile pentru a fi purtate la cele trei versiuni de pantaloni elementari pentru stilul unui bărbat – jeans, chinos și pantaloni de costum. Deja am stabilit că putem face asocieri vestimentare nelimitate cu aceste ghete. Dar ce sunt, mai exact, chukka boots?

Chukka boots sunt un model simplu de gheată care se termină sub gleznă, făcute pe un tipar din 3 bucăți de piele de vițel, cu câte 3 găuri pentru șireturi pe fiecare parte și talpă subțire, foarte confortabilă. Modelul original este realizat din piele întoarsă, însă în prezent există modele în nenumărate materiale și culori, care pot fi integrate în orice ținută, indiferent de cromatică sau stil.

chukka boots

Sursa foto: Pinterest

În general, chukka boots sunt considerate un accesoriu potrivit ținutelor smart casual, însă, în funcție de tipul de piele folosit, acestea își pot schimba stilul. De exemplu, un model din piele întoarsă în nuanța nisipului merge în zona casual, în timp ce o variantă din piele neagră lucioasă se potrivește în zona de business. Cert este că chukka boots fac pereche bună cu pantalonii cu croială conică, fie care cad ușor pe gheată, fie care se termină exact deasupra ei.

Fiind cel mai des întâlnite în nuanțe de maro, le poți asorta la pantaloni casual, în culori deschise, alături de un pulover cu dungi. De asemenea, chukka boots te ajută să dai un aer mai relaxat unui costum office. În general, este indicat să porți modele de culoare închisă și să eviți contrastul cu talpa deschisă. De exemplu, o pereche de ghete din piele întoarsă neagră arată bine cu pantaloni într-o nuanță neutră, șosete colorate și o cămașă simplă. Pentru un look de week-end, le poți combina într-o ținută cu jeans și un pulover la baza gâtului.

chukka boots, office look

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți chukka boots la costumul de haine

Chukka boots sunt ideale pentru a sparge monotonia unui costum office. Combină o pereche  din piele întoarsă într-o nuanță deschisă cu un costum maro sau negru, pentru a da un aer relaxat ținutei de birou. Alături de o pereche de pantaloni negri și o cămașă oxford, vei obține o ținută smart, pentru birou, cu chukka boots negre. Poți înlocui sacoul cu un palton gri sau unul într-o nuanță camel și vei obține o ținută office cu aer relaxat. Dacă vrei să mergi și mai mult spre zona casual, răsucește pantalonii pentru a le aduce lungimea deasupra gleznei. Vei da, astfel, un aer modern ținutei.

chukka boots, costum de haine

Sursa foto: Pinterest

Chukka boots cu jeans

Cel mai la îndemână mod de a pune în evidență o pereche de chukka boots este, evident, să le porți la jeans. Avantajul este că arată bine fie dacă le porți ultra casual, fie dacă le integrezi într-un look smart casual. Le poți combina cu o pereche de jeans albastru deschis, un tricou și o cămașă în carouri, în tonuri de roșu. Jocul cromatic între roșu, albastru și maro creează un ansamblu vestimentar casual care iese în evidență.

chukka boots, ultra casual, jeans

Sursa foto: Pinterest

Pentru un look smart-casual, combină chukka boots cu jeans negru sau bleumarin, cămașă uni și sacou.

chukka boots, jeans, smart casual

Sursa foto: Pinterest

Chukka boots cu chinos

În general, primăvara și toamna, o pereche de chukka boots gri sau bej arată bine alături de o pereche de chinos navy sau negri. Poți combina cu un tricou simplu, pentru un vibe relaxat, de week-end sau cu o cămașă din același spectru cromatic, pentru un look casual.

chukka boots, chinos

Sursa foto: Pinterest