Cum să porți costumul din trei piese. Reguli de stil pentru orice ocazie

academia barbatilor

Direct responsabil de un look smart, sofisticat, costumul din trei piese, deși nu a fost creat pentru utilizarea zilnică, ocupă un loc special și obligatoriu în garderoba masculină. Combinat cromatic corect și accesorizat cu stil, pentru a se plia personalității vestimentare a purtătorului și evenimentului la care acesta urmează să participe, costumul din trei piese este din ce în ce mai des văzut, atât în zona de business, la evenimente sociale, cât și pe stradă.

Reguli de bună purtare a costumului din trei piese

De fapt, costumul din trei piese este costumul clasic din două piese – sacou și pantaloni – la care adăugăm o vestă. Poți alege un costum din trei piese gata făcut, cu toate piesele din același material, sau poți adăuga tu o vestă, într-o culoare sau cu un imprimeu diferit față de restul costumului, pentru a ieși în evidență.

De obicei, costumul din trei piese poate fi purtat în orice ocazie în care ai purta și un costum clasic din două piese, însă trebuie să fii conștient de coeficientul crescut de eleganță al întregului outfit, în această situație. Pentru business, rămâi în zona neutră cu un costum negru, pentru nunți poți opta pentru un costum navy sau alb, iar pentru evenimentele importante din timpul zilei poți alege o variantă pe gri. Însă, pentru o abordare corectă, fii atent la detalii!

În primul rând, pentru că vesta este elementul nou, ai grijă ca lungimea ei să acopere betelia pantalonilor, terminându-se exact în talie, și lasă întotdeuna ultimul nasture descheiat. Apoi, legat de costum, ai grijă ca acesta să fie exact pe măsura ta și poartă-l obligatoriu cu pantofi asortați (discrepanțele cromatice care au legătură cu creativitatea nu își au locul în această ecuație vestimentară). Nu lăsa niciodată primul nasture al cămășii descheiat și ai grijă ca manșetele acesteia să nu-ți acopere mâinile. Și, încă un mic, dar important detaliu – poartă șosete trei sferturi care nu lasă piciorul la vedere nici măcar atunci când stai jos pe scaun.

costumul din trei piese

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți costumul din trei piese la o nuntă

Nunțile sunt cele mai obișnuite ocazii când este chiar indicat să optezi pentru costumul din trei piese. În plus, ai liber la creativitate. Poți alege de la varianta navy, sigură și ultra formală, până la una mai neconvețională, pe alb, sau poți merge chiar pe varianta unui costum din tweed sau în carouri. Un costum bleumarin sau albastru aprins îți va garanta un look smart fără să intri într-o zonă sobră. Poartă-l cu o pereche de mocasini, care îmbină stilul cu eleganța, adăugând ținutei acea notă relaxată, de party. De asemenea, pentru a injecta ținuta cu o doză de culoare, poți folosi un papion și o batistă de buzunar din mătase, cu imprimeu.

costumul din trei piese

Sursa foto: Pinterest

Din același spectru cromatic, poți alege și un costum bleu deschis, la o nuntă în timpul verii. În această situație poți folosi și o pereche de ochelari de soare wayfarer clasici, pentru un plus de stil și un aer relaxat.

Costumul din trei piese alb ți se potrivește doar dacă ești mirele. Singura regulă de care trebuie să ții cont este să păstrezi și restul ținutei în tonuri deschise. În niciun caz nu adăuga o cămașă neagră.

costumul din trei piese

Sursa foto: Pinterest

Pentru business, mizează pe clasic și minimalism

La birou, mai ales în zona corporate, culorile tari, imprimeurile și accesoriile statement nu prea au ce căuta în general, nu doar când vorbim despre costumul în trei piese. Astfel, cea mai sigură variantă este cea clasică. Alege un costum negru, suficient de formal și versatil, în egală măsură. Iar pentru a-i adăuga personalitate, folosește un ceas de calitate, cu curea din piele și o geantă de birou din piele neagră, care vor da un aer rafinat întregii ținute.

costumul din trei piese

Sursa foto: Pinterest

La evenimentele sociale, optează pentru un costum din trei piese în culori neutre

Indiferent de tema evenimentului, simplitatea va fi întotdeauna apreciată și un mod elegant de a te remarca. Iar un costum din trei piese într-o nuanță de gri este suficient de elegant, versatil și ușor de asortat. Pe timpul verii, păstrează restul ținutei în culori deschise, folosind o cămașă bleu deschis sau roz pastel. Completează look-ul cu o precehe de pantofi Oxford din piele, într-o nuanță de maro. Din nou, pentru a adăuga personalitate ținutei, poți alege niște accesorii speciale, precum o pereche de butoni. Păstrează, însă, același ton cromatic, experimentând cu forme și detalii, și evită modelele cu design sau culori frapante.

costumul din trei piese

Sursa foto: Pinterest