Cum să porți culoarea maro în ținute rafinate

academia barbatilor

Bărbații apreciază culoarea maro în rândul accesoriilor, însă atunci când vine vorba de haine, mulți evită să o poarte considerând-o bătrânicioasă. Totuși, dacă știi cum să porți culoarea maro, aceasta îți poate injecta garderoba cu rafinament și stil. Mai mult decât atât, vei fi surprins de cât de actuală poate fi în tendințe. O nuanță caldă și extrem de versatilă, maro se asortează cu o gamă largă de culori. Dacă știi să alegi nuanța care te flatează și piesele pe care arată cel mai bine, totul devine mult mai ușor. De la maroul intens al ciocolatei până la tonurile discrete ale cerealelor, poți crea outfituri tonale rafinate. De exemplu, combină un costum maro închis cu o cămașă într-o nuanță mai deschisă și pantofi în degrade, într-o ținută de birou. Sau alege o pereche de chinos maro cu un pulover bej și un palton camel, pentru un look smart casual.

Amestecul de texturi aduce un plus de personalitate ținutelor maro. Combină, de exemplu, piele întoarsă cu piele și catifea raiată. Aceste texturi arată cel mai bine în tonuri de maro.

Paltonul maro, esențial în garderoba de toamnă

Maroul este o culoare clasică și foarte masculină. În anotimpul rece, un palton maro supradimensionat este o alegere rafinată de confort. Optează pentru variante cu textură evidentă precum lână sau fleece și evită croielile structurate. Poartă-l peste un pulover la baza gâtului și jeans, în ținute de week-end sau peste un costum de haine gri, la birou.

cum să porți culoarea maro, palton
Sursa foto: Zara

Costumul maro, popular în anii ’70 …și în 2020

Deși costumul maro nu este o alegere populară pentru ținutele office, colecțiile acestui sezon propun modele interesante în tonuri de ciocolată și caramel. Iar ecoul acestora are toate atributele să răsune și în sezonul viitor. Costumele în nuanțe închise sunt cele mai potrivite pentru o abordare completă de office. Maroul este o culoare caldă care poate pune în lumină nuanțele în contrast lângă care este așezată. Arată excepțional alături de tonuri de albastru și verde. Dacă vrei să dai un aer relaxat ținutei de birou în această culoare, înlocuiește cămașa cu un pulover.

cum să porți culoarea maro, costum office
Sursa foto: Suit Supply

Cum să porți culoarea maro pe jachetele toamnei

Spuneam că maroul este ideal în texturi iar acest lucru îl face eligibil pentru a fi afișat pe jachete. De fapt, jacheta maro este considerată o piesă esențială pentru garderoba de toamnă. Bomber, biker sau matlasată, geaca maro este o alegere câștigătoare a sezonului. Rămâi în zona clasică cu o variantă din piele întoarsă, în asociere cu o cămașă Oxford și chinos. Mergi pe o variantă sport cu jachetă varsity, tricou uni și sneakers din piele. Sau combină o jachetă din piele maro cu o maletă, pantaloni de costum și botine derby, pentru un stil smart casual rafinat.

jacheta maro
Sursa foto: Massimo Dutti

Sacoul maro, o piesă cu un aer casual cool

Dacă vrei să ieși în evidență în acest sezon, renunță la sacourile în tonurile clasice de navy, gri sau negru și optează pentru un model maro. Combină-l cu un pulover pe gât din aceeași gamă cromatică și echilibrează ținuta cu pantaloni deschiși la culoare și sneakers albi. Vei obține o ținută de toamnă cu aer fresh. De asemenea, un sacou maro alături de o cămașă chambray și pantaloni navy creează o ținută relaxată, cu stil.

sacou, maro
Sursa foto: Pinterest