Cum să porți dinner jacket, de la black tie la smart casual

academia barbatilor

Piesa care atinge punctul maxim de formalitate, disponibilă în garderoba masculină, așa-numita dinner jacket poate trece, acum, granițele impuse de black tie și poate fi integrată și în alt gen de ținute. Astfel, cu piesele potrivite la îndemână și un strop de creativitate, poți lua o dinner jacket cu tine într-o seară în oraș sau la o cină, fără a risca să pari overdressed.

Noile tendințe din modă evită rigiditatea și trimit vestimentația masculină mai mult către o zonă relaxată, ceea ce impune și încălcarea tuturor regulilor impuse inițial. Acum, dacă investești într-o dinner jacket, o poți purta și cu maletă din cașmir în loc de cămașă, pantofi sport în loc de Oxford shoes sau eșarfă în loc de papion. Iată câteva idei de ținute în care poți integra, cu stil, dinner jacket.

Înlocuiește papionul cu eșarfă, păstrând formalitatea ținutei

În primul rând, cel mai la îndemână mod de a da un aer personal unei ținute cu dinner jacket clasică este să adaugi o eșarfă albă, simplă. Dar, în același timp, poți chiar să elimini papionul și porți la gât o eșarfă din mătase. Această regulă de stil se aplică perfect mai ales la o dinner jacket din catifea, creându-se, astfel, un contrast rafinat între cele două texturi nobile – mătase și catifea. Optează pentru o eșarfă cu imprimeu în carouri, precum glen check (în negru, alb și gri). Pentru restul ținutei, mergi pe rețeta clasică cu pantaloni negri, cămașă albă și pantofi Derby negri.

cum să porți dinner jacket

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți dinner jacket cu helancă, în sezonul rece

Helanca este o piesă clasică, cu stil, în garderoba masculină. Și atunci de ce să nu dea bine lângă dinner jacket? De exemplu, la petrecerea de Crăciun poți fi remarcat pentru eleganță dacă mergi pe un look all black cu dinner jacket din catifea, maletă, pantaloni pentru smoching și mocasini din catifea.  Sau, alege o maletă într-o nuanță de coniac, pentru a da un pic de culoare ținutei. Mai există varianta când poți alege dinner jacket într-o versiune standard, cu reverele crestate și din aceeași catifea ca și restul sacoului. Mai ușor de abordat și disponibilă pentru ținute mai relaxate, aceasta poate fi combinată cu maletă din lână merinos, pantaloni chino și Chukka boots.

dinner jacket, helancă

Sursa foto: mango.com

Ieși din tipare! Alege dinner jacket cu imprimeu

Pentru a avea un aer proaspăt într-un dress code formal impus, păstrează elementele tradiționale dar alege piesa principală într-o variantă unică. Poți opta pentru o dinner jacket din jacquard de mătase, cu imprimeu paisely sau geometric, pe nuanțe de auriu, bordo, arămiu, albastru intens sau argintiu.

dinner jacket

Sursa foto: Pinterest

Cea mai îndrăzneață idee de stil – dinner jacket cu trainers

Într-adevăr, nu este un look pe care îl poate aborda orice bărbat, dar cel care o va face va da dovadă de multă încredere de sine. Poartă dinner jacket cu cropped pants, tricou alb și trainers, într-o seară în club. Mergi pe combinația alb negru care păstrează, prin prisma cromaticii minimaliste, ideea de black tie. Sau păstrează ținuta clasică completă și poartă pantofi sport în locul pantofilor clasici.

Sursa foto: Pinterest