Men’s Essentials: Cum să porți eșarfa din mătase

academia barbatilor

Eșarfa este un accesoriu clasic, ce nu ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat. Este un element versatil, fiind potrivit atât pentru stilul elegant, cât și atunci când vrei să abordezi un look casual, sport sau boho. Deși este o piesă atemporală, un mic ghid despre cum să porți eșarfa din mătase este binevenit.

Eșarfa din mătase este un accesoriu ce se purta și acum două milenii, iar în prezent este reinventată și folosită din ce în ce mai des, fiind prezentă atât pe podium cât și în viața de zi cu zi. De la împărații chinezi până la cei romani, o mulțime de bărbați cu rang militar înalt au purtat emblematica eșarfă din mătase. A fost extrem de utilizată în vremea Primului Război Mondial, în Epoca Victoriană, în aviație sau în armată. În zilele noastre, un astfel de accesoriu poate să dea o notă elegantă oricărei ținute, mai ales atunci când știi că a făcut parte din istoria modei a multor generații. Iată cum o poți purta, pentru a aduce un plus de stil ținutelor tale:

Accesorizează-ți costumul cu o eșarfă de bună calitate

Bărbații care poartă foarte des costum pot avea tendința de a se îmbrăca banal, din lipsă de inspirație. O batistă colorată este o modalitate foarte bună de a da un aer modern unui costum clasic, însă o eșarfă va duce ținuta la un alt nivel. O poți purta ca atare sau, peste rever, împreună cu o cravată potrivită. Nu uita de regulile de bună purtare, cravata trebuie să aibă lungimea potrivită și să fie în armonie cu dimensiunea reverului sacoului.

esarfa de matase cu buline

Sursa foto: Pinterest

esarfa barbateasca

Sursa foto: Pinterest

Eșarfa este un accesoriu versatil, joacă-te!

Frumusețea acestui accesoriu stă în faptul că poate fi purtat cu o mulțime de piese vestimentare, de la cămașă, la vestă ori la tricou și până la geacă din jeans sau din piele. O poți include în garderoba ta fie că preferi stilul office, casual chic sau smart casual.

esarfa barbati

Sursa foto: Fashionbeans.com

O culoare, posibilități multiple

Dacă vrei să achiziționezi o eșarfă de vară, care să se potrivească la cât mai multe ținute, mizează pe o țesătură ușoară și culori deschise.

esarfa barbateasca

Sursa foto: Pinterest

Cum să legi o eșarfă

În funcție de stilul pe care îl alegi, poți lega o eșarfă într-o mulțime de feluri. Iată cele mai populare moduri de a o purta:

Un stil mai îndrăzneț

Partea interesantă la eșarfele din mătase este că pot fi achiziționate în diverse lungimi și modele. Așa că, într-o zi poți purta o eșarfă lungă și colorată iar într-alta poți opta pentru una scurtă și monocromă.

esarfa barbateasca

Sursa foto: Pinterest

Poartă eșarfa cu accesorii șic

Poți reinventa o eșarfă oferindu-i un aer foarte modern, cu o clemă sau o broșă. Nu este un look foarte des întâlnit, așa că va face senzație și va atrage privirile tuturor pasionaților de modă și nu numai.

esarfa barbateasca

Sursa foto: Lookbook.nu

Evenimente speciale

Dacă te așteaptă o vară cu multe evenimente, precum nunți sau petreceri cu dress code impus, poți să renunți la cravată ori papion și să-ți accesorizezi costumul cu o eșarfă din mătase. Adaugă și o batistă asortată ori un pin pentru sacou și ținuta va fi completă.

esarfa eleganta pentru barbati

Sursa foto: Pinterest

esarfa matase barbati

Sursă foto: shop.laurahincu.ro

Descoperă colecția de accesorii MAN Silk Essentials by Laura Hîncu, disponibilă pe shop.laurahincu.ro din 21 iunie.

Credem în puterea detaliilor rafinate. Dacă vrei să adaugi originalitate ținutei tale, alege o brățară statement de AICI

bratara barbati kultho

Bijuteriile Baraka sunt disponibile în magazinele Kultho.