Cum să porți fesul, în funcție de forma feței și de stilul vestimentar

academia barbatilor

Anotimpul rece ne pune la încercare stilul, curajul și…sănătatea. Iar toate depind de modul în care alegem să ne îmbrăcăm, în funcție de starea vremii. Pentru a evita un look ridicol, cei mai mulți dintre noi evităm să purtăm ceva pe cap. Totuși, există modele de accesorii care acoperă capul, unanim acceptate în lumea modei, iar fesul este unul dintre ele. Pentru că este cea mai la îndemână opțiune, totuși cu reguli de purtare incluse, am decis să te învățăm cum să alegi și cum să porți fesul adecvat formei feței și stilului personal.

Cum să alegi fesul în funcție de forma feței

Contrar aparențelor, fesul este un accesoriu extrem de important în garderoba pentru sezonul rece. De aceea, este esențial să alegi modelul care să îți complimenteze trăsăturile și care să se integreze alături de piesele vestimentare. De exemplu, bărbații cu fața rotundă sau pătrată trebuie să aleagă un fes fără manșetă, croșetat cu model cu nervuri și ușor mai larg în partea superioară, pentru a alungi vizual forma feței. De asemenea, acest tip de fes se poartă mai ridicat spre vârful capului, nicidecum îndesat peste urechi, pentru a amplifica efectul de alungire.

cum să porți fesul
Sursa foto: Pinterest

Fesurile cu moț sunt și ele o variantă potrivită pentru acest tip de fizionomie. Ai grijă însă atunci când le alegi. Optează pentru variante simple, în culori neutre sau sobre, și stai departe de modelele în relief, în culorile tari, cu mesaje sau grafisme, pentru a evita un look copilăresc.

cum să porți fesul, stil casual
Sursa foto: Pinterest

Dacă ești posesorul unei fețe ovale sau alungite, poți miza pe confortul și stilul unui fes cu manșetă întoarsă, fie într-o culoare în contrast sau cu detalii în relief. Alege un model care vine fix pe forma capului, pentru a evita volumul în partea superioară și efectul de alungire excesivă a feței. Așa-numitul fes de pescar, care stă pe vârful capului, fără să acopere urechile, este o variantă potrivită pentru o ținută inspirată din stilul workwear.

fes de pescar
Sursa foto: Pinterest

Cum să porți fesul

Deși pare o piesă exclusiv pentru zona casual și ultra-casual, fesul poate fi integrat deopotrivă în ținute smart casual și chiar din zona business. Alături de costumul de haine, cu sau fără un palton formal pe deasupra, un fes negru sau în culori neutre poate fi chiar un element de stil care insuflă personalitate ținutei. Este important să reții că modelele care îmbracă perfect forma capului se potrivesc în ținute ordonate, tradiționale, în timp ce versiunile mai largi merg către un look contemporan urban.

cum să porți fesul, business, costum de haine
Sursa foto: Pinterest

De asemenea, atunci când porți fesul în outfituri casual, ai grijă să nu mergi la extrem. O ținută prea relaxată poate duce către un aspect neîngrijit.

street-style, fes
Sursa foto: Pinterest

Citește și Cum să recunoști gulerul potrivit formei feței tale