Cum să porți galben, o culoare subapreciată de bărbați

Academia Barbatilor

Deși subestimată, galben e o culoare importantă în lumea modei masculine. Mulți bărbați nu reușesc să se apropie de această culoare și nu pot să-și muleze starea de spirit pe solaritatea ei deoarece, aparent, galbenul e o culoare greu de purtat și ceva mai greu de asortat. Din fericire, există însă câteva sugestii pe care le poți urma pentru a introduce galbenul în garderoba ta fără că arăți ca o caricatură. În definitiv, și aceasta e o decizie de stil.

Galben casualVeselie pe câmpie

Nu întâmplător, galbenul este este una dintre cele mai vesele culori din natură. Elementele de culoare galbenă ies întotdeauna din mulțime, exhibându-și starea de lumină și fericire. Păpădii, lămâi, girafe, sticluțe cu muștar – lucruri care nu se „asortează” neapărat cu pielea bărbatului. Dar pentru a-ți asigura succesul în galben, trebuie un pic, doar un pic de atenție.

Primul lucru: stai departe de tonurile de bondar și de cele fluorescente. În loc de acestea, alege nuanțe din extremele spectrului de culoare galbenă. Mergi pe galbenul-pai, foarte light, ca untul, sau, dimpotrivă, alege galbenul profund și bogat – culoarea tumericului. Și pentru a fi foarte sigur, mai întâi încearcă ținuta, nu te arunca în lume ca o bombonică din prima. Știi că ești în galbenul potrivit atunci când arăți sănătos.

Galben sport

Revenind la „fericirea” galbenului, cele mai aprinse culori sunt prezente la tricourile polo și la cămășile de costum. O cămașă de costum galbenă poate deveni foarte atractivă atunci când e asortată cu o pereche de pantaloni chinos kaki și cu pantofi eleganți maro. Secretul e ca galbenul ales să nu fie exagerat dar nici plictisitor. O alegere întotdeaună bună este galbenul-pai.

Nu arăta furie!

Îți vine sau nu să crezi, dar galbenul vine la pachet cu o anumită doză de conotație întunecată. Și asta deoarece culoarea e sinonimă cu furia, fiind în mod subliminal percepută cu aceasta. De aceea, spuneam că trebuie purtată cu atenție, nuanțele foarte închise având uneori efecte catastrofale. Nimeni nu vrea să pară furios doar pentru că se îmbracă într-o culoare ce sugerează acest lucru.

Galben elegant

Prin urmare, galbenul pe care-l porți trebuie întotdeauna subjugat, ținut sub control. Încearcă să porți galben în partea superioară, fiindcă pantalonii galbeni, la fel de bine ca pantofii galbeni, nu prea sunt atractivi. Chiar dacă, pe unele persoane s-ar putea să le prindă.

Dacă ai de gând să porți o cravată galbenă, asigură-te că se asortează perfect cu costumul. Mai bine spus, cravatele galbene merg foarte bine cu costume navy, bleumarin. De asemenea, dacă ai o cravată de un galben uni plictisitor, mai bine alegi una cu model, în care galbenul e culoarea dominantă.

Accesorii galbene

Nu în ultimul rând, poartă galben în anotimpul potrivit. Nuantele light și fresh sunt bune pentru a fi purtate primăvara și vara, în vreme ce galbenurile mai închise se potrivesc mai degrabă în ultima parte a anului, odată cu frunzele care se îngălbenesc și cad. Experimentează cu diverse nuanțe de galben și nu te teme să folosești această culoare la sacouri. Va avea un efect surprinzător de bun.

Galben de toamnă

Foto via famousoutfits.com