Cum să porți geaca de blugi

academia barbatilor

Geaca de blugi, la fel ca și perechea ei pentru partea inferioară – jeanșii – este o piesă extrem de populară și ușor de abordat pentru orice tip de corp și cu nenumărate opțiuni de combinații vestimentare. Piesă esențială pentru sezoanele de tranziție, dar aleasă și pentru serile mai răcoroase de vară, geaca de blugi poate fi purtată atât în controversata combinație double denim cât și în asocieri creative. De la criteriile după care trebuie o alegi, până la modul în care poate fi combinată în ținute, află cum să porți geaca de blugi.

Cum să alegi o geacă de blugi

În primul rând, trebuie să știi că geaca de blugi este o piesă 99% casual și doar în proporție de 1% își poate găsi locul în ținute smart casual. În funcție de tipul și culoarea denimului și de celelalte piese alături de care o plasezi, poți obține ținute sport, casual sau smart. De exemplu, dacă ești la prima geacă de blugi, alege una neagră, care nu este modelul clasic dar este cel mai versatil posibil. O poți purta cu un tricou simplu – alb, negru, gri, bleu sau într-o nuanță care iese în evidență – și cu chinos sau jeans, în combinații smart casual. Jacheta din denim prespălat, pe de altă parte, este cel mai popular model, mai ales pentru perioada verii. Cu ea poți obține acea ținută clasică. Combină cu cămașă albă și blugi negri sau pantaloni pentru a adăuga dimensiune look-ului. Iar geaca de blugi albă poate contribui la un look impecabil și foarte actual. Totuși, este mai pretențioasă în asocieri, așa că trebuie să ai mare grijă să nu cazi în ridicol. Cele mai bune variante sunt alături de un tricou alb, în contrast cu un top negru sau peste o cămașă pastel.

cum să porți geaca de blugi

Sursa foto: Pinterest

În ceea ce privește măsura corectă, o jachetă de blugi nu trebuie să fie mai lungă decât o jachetă bomber, iar dacă porți un tricou sau o cămașă pe scoase din pantaloni, acestea trebuie să depășească lungimea jachetei. De asemenea, geaca de blugi nu trebuie să fie nici prea strâmtă, nici prea largă. Alege un model mai strâmt decât măsura normală, pentru a evidenția frumos forma corpului. De obicei, geaca de blugi se poartă descheiată.

Cum să porți geaca de blugi

…cu blugi

Look-ul double denim este cel mai ușor de obținut. Două piese din denim – giacă și blugi – în aceeași culoare sau în tonuri apropiate, un tricou basic și ai ecuația vestimentară vestită. Însă poți purta așa numitul trend double denim și fără să pari venit din perioada anilor ’90. Regula este simplă: amestecă culorile! Combină o geacă din denim prespălat cu blugi negri sau o giacă indigo cu blugi bleu deschis.

cum să porți geaca de blugi

Sursa foto: Pinterest

…cu chinos

Acești pantaloni versatili nu aveau cum să nu dea bine și lângă geaca de blugi. Alege unii într-o culoare care să complimenteze denimul. Dacă mergi pe variantele clasice de denim albastru și gri, alege pantaloni negri, albi sau în culori neutre, precum bej.

cum să porți geaca de blugi

Sursa foto: Pinterest

…cu tricou

Ținuta cu geacă de blugi și tricou basic sfidează tendințele de multe sezoane. Pentru un look impecabil, alege un tricou alb, care se potrivește cu orice culoare de denim. Sau îndrăznește și alge un tricou într-o nuanță tare dar ai grijă să fie una care să pună în evidență nuanța jachetei de blugi.

cum să porți geaca de blugi

Sursa foto: Pinterest

…cu cămașă

Pentru a obține un look smart casual cu o geacă de blugi, poart-o cu o cămașă albă și jeanși negri sau bleumarin, o combinație smart prin definiție sau alături de chinos neutri. Păstrând tonurile de culoare stinse, vei da acel aer de sobrietate ținutei. Adaugă o pereche de pantofi brogue sau smart trainers pentru a păstra ținuta în zona smart.

cum să porți geaca de blugi

Sursa foto: Pinterest