Cum să porți geaca de piele. Ținute inspirate pentru orice stil

academia barbatilor

Geaca de piele a trecut testul timpului și a devenit un evergreen al modei. De la modelul clasic până la biker sau bomber, există o variantă pentru fiecare și diferite ținute cu geacă de piele care vor aduce factorul “cool” în garderoba ta de toamnă. Potrivită atât pentru ținuta de club cât și pentru o cină în oraș, această piesă vestimentară poate fi stilizată cu ușurință. Trebuie doar să știi ce variantă ți se potrivește.

Ținute cu geacă de piele clasică. Cool și simplu

Simplitatea și măsura potrivită sunt cuvintele cheie pentru acest model de geacă, ce poate fi purtată mai ales la ieșirile de după programul de muncă și în week-end. Dacă te întrebai dacă merge geaca de piele cu adidași…ei bine, da! Combină cu tricouri simple, jeans și trainers pentru a obține un outfit confortabil, relaxat. Ideea de bază este să nu porți pulovere sau alte haine groase pe sub geacă pentru că acest model trebuie să-ți sublinieze linia corpului. Dacă vrei să o porți într-o ținută smart-casual, schimbă tricoul cu o cămașă și trainerșii cu o pereche de Chelsea boots.

ținute cu geacă de piele, cu se se poartă geaca de piele, cu ce asortez geaca de piele maro

Sursa foto: Pinterest

Biker jacket, model de referință în modă

Nu e de mirare că piesa preferată a tinerilor din anii ’50 a rămas în garderobele masculine multă vreme și a evoluat prin diferite încercări stilistice.  Poți merge pe rețeta clasică a tinerilor de atunci, purtând-o cu o pereche de jeanși albaștri clasici, un tricou alb și bocanci. Sau poți miza pe o abordare mai actuală, cu jeans cu aspect uzat și un model iconic de trainers Vans.

ținute cu geacă de piele, cu se se poartă geaca de piele, biker jacket

Sursa foto: Pinterest

Geaca varsity, un salt spre stilul ultra casual

Cu o croială mai lejeră decât celelalte modele de geci de piele, varsity este specială deoarece combină pielea cu un alt material, de obicei bumbac. Pentru că este perfectă pentru a evidenția un look atletic, acest model se integrează perfect în ținute ultra casual. De exemplu, poart-o cu jeans slim sau baggy, un hanorac uni și runners, într-un look inspirat din ținutele tinerilor americani de colegiu.

ținute cu geacă de piele, cu se se poartă geaca de piele, geaca varsity

Sursa foto: Pinterest

Bomber jacket în variantă din piele

Create inițial pentru piloții militari, așa-numitele bomber jackets au devenit modele iconice în modă. Bărbații pe adoră pentru croiala lejeră și pentru că dau acel aer fresh unei ținute casual. Dacă vrei să ieși în evidență, poart-o cu jeans, ghete într-o culoare caldă și straturi cu cămașă și cardigan.

ținute cu geacă de piele, cu se se poartă geaca de piele, cu ce asortez geaca de piele maro

Sursa foto: Pinterest

Geaca aviator, modelul ideal pentru sezonul rece

Acest tip de geacă nu mai are nevoie de alte piese călduroase care să o acompanieze. Căptușită cu blană naturală, geaca aviator face față singură temperaturilor scăzute. Iată o investiție inteligentă pentru sezonul rece! Poart-o doar cu tricou și cu o pereche de jeanși negri. În general, fiind o piesă care atrage atenția, este recomandat să păstrezi restul ținutei într-un spectru cromatic neutru. În ceea ce privește încălțămintea…categoric, bocanci!

ținute cu geacă de piele, cu se se poartă geaca de piele, cu ce asortez geaca de piele maro

Sursa foto: Pinterest